donderdag 19 september 2024

woede

Nee hoor, ik ben niet boos. Maar ik heb wel last van woede. Opruimwoede wel te verstaan. Ik geef er nog niet aan toe maar oh wat heb ik zin om mijn kledingkast en schoenenkratten op te ruimen en dingen weg te doen. Kleding die ik al jaren niet meer draag. Ik kan er zo moeilijk afscheid van nemen. Misschien draag ik het deze winter wel? Dacht ik dat niet vorig jaar ook al, en het jaar daarvoor?

Er liggen en hangen diverse kledingstukken in mijn kast die nog goed zijn, niet versleten en soms zelfs ongedragen. Die laatste zijn aankopen die ik heb gedaan zonder er goed over na te denken. Er zitten kledingstukken bij die ik wel heb gedragen maar nu al jaren niet meer terwijl ik niet precies weet waarom ik ze niet draag. 

In de kratten met schoenen zitten exemplaren met mega hoge hakken, niet meer voor mij. Of schoenen die niet fijn, te los, zitten en waardoor ik half half struikelend door de school loop. Ze staan dan wel leuk maar de hele dag door met je tenen je schoenen vasthouden is erg vervelend.

Alles neemt natuurlijk ruimte in beslag en soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Daarnaast grijp ik toch steeds weer naar dezelfde kleding. Kleding die lekker zit en waarvan ik weet dat het leuk staat. Schoenen waarop ik fijn de hele dag kan lopen en waarin mijn voeten, vooral belangrijk in de winter, warm blijven. 

De laatste tijd lees en zie ik in het nieuws dat de kledingdepots met afgedankte kleding vol zijn, dat er niets meer bij kan. In de derde wereldlanden stellen ze er geen prijs meer op, ook daar is fast fashion en kunnen meer mensen nieuwe kleding betalen. Kringloopwinkels hangen ook al vol. Wat moet ik doen?

Oude kleding die sleets is kan ik weggooien.

Gedragen, nog mooie kleding, kan ik aan de kringloop geven.

Ongedragen kleding op marktplaats zetten? Heb ik zin om ermee te gaan lopen leuren? Wil ik er nog wat aan verdienen? Vragen die ik met nee beantwoord. 

Maar alles zomaar wegdoen vind ik erg moeilijk, ben bang dat ik er spijt van krijg. Ik denk dat ik maar eens begin bij de sleetse kleding. Als dat gedaan is kan ik daarna een tasje vullen met kringloopkleding. Leuke klus voor de komende zondagen en de herfstvakantie. 

Mijn doel is een opgeruimde kast, minder spullen, een capsule wardrobe en uiteindelijk minder keuzestress en een opgeruimd hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten