zondag 1 september 2024

op mijn bord - week 35 / 2024


De eerste week van het nieuwe schooljaar. Omdat ik het fijn vind om op maandag niet te koken en T. ook een drukke dag had,  stond er al wat klaar in de koelkast. 


maandag 26 augustus

sla zonder dressing, die deed ik er later op


vegetarische lasagne - broccoli - spinaziesla met komkommer


dinsdag 27 augustus

sperziebonen - aardappelpuree - varkenswang - komkommermayoslaatje


woensdag 28 augustus

chili sin carne - zilvervliesrijst - broccoli - sla met komkommer


donderdag 29 augustus

boerenomelet - brood - broccoli - sla met komkommer en tomaat


vrijdag 30 augustus

lasagne (over van maandag) - spinaziesalade - broccoli


zaterdag 31 augustus

patat en kroket


zondag 1 september

crunchwrap met ratatouille en feta - broccoli - spinaziesalade met komkommer - wortelsla van geraspte wortel met citroensap


Volgende week eten we andijvie uit het biologische groente- en fruitpakket. De spitskool die erin zat staat ook op het menu.


22 opmerkingen:

  1. Ik eet vrij veel komkommers op het moment en maak het aan met creme fraiche beetje zoetstof en aromat. Vind ik ok dit moment het lekkerste.
    Komende week eten we de rest van de eigen gekwekte bloemkool met gehaktballen, en een keer iets met pompoen uit de AF. Verder elke dag iets uit de vriezerla die ik wil leegruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, lekker zo'n komkommerslaatje, de zoetstof hoeft voor mij niet, vind ik altijd een nasmaak hebben. Beetje augurkennat is ook al zoet, dat doe ik er meestal bij. Wij hebben momenteel nog een grote pot crème fraiche uit Frankrijk, die is heel erg dik en romig, gaat T. vanavond een bietensalade mee maken. Wij eten morgen een gehaktbal, met andijvie. Ben ook bezig om wat voorraad op te maken. Fijne dag!

      Verwijderen
  2. Vriesvakken leeg maken staat hier ook op de lijst maar gaat maar heel langzaam. Komt ook doordat er nog regelmatig bramenpluk bij in komt. Zon staat nog op de struiken in het park dus er is nog regelmatig wat te plukken op de wandelingen. Komkommer vind ik heerlijk maar ook knap duur. Markt is op woensdag misschien eens kijken, maar heb nu veel andere dignen aan mijn hoofd... En de weggeefgast heeft ook veel groente liggen, wel vaak kant en klaar gesneden. Moet je dat meenemen? Als het maar een halfuurtje in de zon ligt, moeten mensen het al niet meer.. dan ziet het er al verlept uit. Er zou natuurlijk een koeling voor moeten zijn maar dat is niet te doen. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, mij viel het ook op dat de komkommer erg duur is momenteel. Ik heb geen weggeefkast in de buurt, denk dat die gesneden groeten goed gekoeld bewaard moeten worden anders is het snel verlept en soms ook niet meer smakelijk.

      Verwijderen
  3. Regeren is vooruitzien, zeker als het gaat om het huishouden en koken. Slim om ervoor te zorgen dat het op maandag goed voorbereid is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk, en de rest van de week kook mijn man Nicole, die heef meer tijd dan ik momenteel.

      Verwijderen
  4. Wat mogen we toch van geluk spreken dat we week in week uit dag
    elijks een gezonde maaltijd op ons bord hebben en kunnen kiezen uit een gevarieerde lijst van wat we lekker vinden.Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een rijkdom inderdaad. Daar staan we, nou ja, ik, te weinig bij stil. Het is een zegen dat er zoveel gezond voedsel voorhanden is.

      Verwijderen
    2. Ja, daar heb je gelijk in, we staan er te weinig bij stil. Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld, en wij zitten in het goede deel.

      Verwijderen
  5. Gisteren bij de kringloop een goede weegschaal gevonden. Erop gaan staan en hij geeft gewicht aan en meer niet, 3x gecontroleerd en elke keer hetzelfde. Zitten 4 batterijen in dus die zullen het wel lang doen. Helaas gaf hij 1 kilo meer aan dan de vorige, dat is dan wel weer jammer, maar het kan ook vocht zijn, gisteren de hele dag onderweg, extra croissantje gegeten en mijn benen houden nogal veel vocht vast, en de oedeemtherapeute is nog met vakantie, pas volgende week weer afspraak.
    Heel tevreden met deze weegschaal voor 4.50, die precies doet wat ik wil weten en meer niet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, haha... gelukkig is het niet 3x iets anders, daar zou ik knettermesjokke van worden! Ach, het is maar een getal joh (zei de vrouw die een ons meer al niet hebben kan 🤣). Kan vocht zijn of het is dat ene croissantje, je weet het maar nooit! 😆😆😆

      Verwijderen
  6. Omdat hier over dure komkommers gesproken wordt, een vrijblijvende tip:
    Heb je een tuintje, of een grote pot, zet dan een mini-komkommerplant. Wij oogsten al een hele zomer lang van die ene plant. De smaak van zo'n komkommer is veel lekkerder en het formaat vind ik ook handiger, zo'n grote komkommer geraakt vaak niet in één keer op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sarah, leuke tip, dank je wel! En inderdaad zijn niet alle komkommers even lekker, ik zoek meestal wat dunnere exemplaren uit.

      Verwijderen
  7. Lekkere gezonde dingen allemaal. Dan is af en toe patat en een kroketje helemaal niet erg. Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
  8. https://www.nu.nl/slimmer-leven/6326972/iedere-dag-een-komkommer-hoe-gezond-is-deze-tiktok-trend.html

    Er schijnt een tiktokhype te zijn waarbij je iedere dag een komkommer zou moeten eten... zou dat de prijs opdrijven?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weet je dat vette vis ook helpt tegen zenuwpijn (en nog veel meer andere dingen), en dat kom ik zelden tegen in je menu. Kan ook op brood, natuurlijk, of op een toastje. Misschien is proberen?
    Succes met de kilo's!
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet dat vette vis goed voor je is, van die zenuwpijn wist ik niet. Ik eet het niet vaak, als ik het eet is het makreel, dat lust ik graag, maar op een of andere manier komt het er niet van. Ik ga er weer eens eentje halen op de markt. Ja, die kilo's.... het is me wat! Ik doe mijn best Marijke, echt waar!

      Verwijderen