zaterdag 7 september 2024

zo was mijn week - 36 / 2024

zondag 1 september

The day after (de dag na de eetbui) en ik sta op met een enorme zin om het anders te gaan doen. Ik heb niet best geslapen maar ga naar de sportschool. Daar zorgen mijn vrienden dopamine en endorfine voor een goed gevoel. Het zonnetje schijnt en ook dat helpt.

Er is niets te doen vandaag, behalve een was, en die hoef ik alleen maar buiten te hangen en daarna op te vouwen en op te ruimen.  Ik lees mijn boek uit en begin aan een nieuw boek. 

Nieuw kleurtje op mijn nagels, kleding voor morgen klaar hangen en alvast kijken wat ik de rest van de week kan aantrekken. 's Middags ga ik door mijn kratten met schoenen. Er zijn paren die ik al jaren niet heb gedragen, die kunnen wel weg. Andere schoenen moeten naar de schoenmaker. Ik weet nu weer wat ik heb en welke schoenen ik de komende weken wil dragen. Het weggooien/wegbrengen naar de kringloop doe ik een andere keer.

Eten gaat goed vandaag en voor de zoveelste keer denk ik dat het nu wel zal lukken, ik voel me enorm strijdlustig.


maandag 2 september

Vandaag is er een nieuwe collega, ik heb de hele dag tijd vrijgemaakt om haar in te werken. Helaas is er geen laptop, heeft ze nog geen eigen e-mail of werkaccount en kan ik haar alleen nog maar wat dingen laten zien en vertellen. Na het eerste helft van de ochtend ronden we af en gaat ze naar huis. Mijn teamleider is druk in contact met het hoofdkantoor, want daar had alles geregeld moeten zijn. 

Later op de dag maak ik wat dingen in orde zodat we morgen toch samen aan de slag kunnen, zelfs als er nog geen laptop is. Als je nieuw bent wil je graag beginnen en zijn dit soort situaties echt niet okay!

Ik heb zelf verder nog een boel administratieve klussen en ben de hele dag lekker bezig.


dinsdag 3 september

De ventilatie in het deel van de school waar mijn kantoor is, is nog steeds kapot. Ik zit achter mijn bureau en na een kop koffie staat het zweet op mijn voorhoofd. Ik pak mijn rolkoffer in - aka mijn mobiele kantoor - en zoek een koelere plek op. Dat is toch wel het voordeel van werken met een laptop. 

Ondanks het warme weer eten we 's avonds stamppot rauwe andijvie, en eigenlijk is dat best lekker.


woensdag 4 september

In de ochtend verzet ik bergen werk, het voelt goed om zo ontzettend productief te zijn. In de middag doe ik ook veel, maar de druk is even van de ketel, de belangrijkste dingen zijn gedaan. 

Ik ga sporten en na het sporten heb ik niets te doen, T. kookt, dus ik kan bloggen, de krant lezen en verder in mijn boek. 


donderdag 5 september

Een enorm drukke ochtend, een aantal vergaderingen en ook nog administratief werk dat niet kan blijven liggen tot morgen. 

's Middags hebben we een bijeenkomst met het team, een vervolg op een eerdere bijeenkomst en ik wil hier graag bij zijn. Het is een lange middag en daardoor kan ik niet naar de sportschool. Dat schuurt een beetje, maar minder dan ik ik had verwacht. Morgen kan ik het compenseren en ben ik 's middags vrij. Een fijn vooruitzicht.


vrijdag 6 september

Naast het bijhouden van een weekoverzicht heb ik een tabblad aangemaakt waarin ik wat meer opschrijf over wat zich afspeelt in mijn eetstoornishoofd. Ik wil daar niet iedere keer een hele blog over schrijven, maar het is voor mij wel prettig om er toch iets van op te schrijven. En soort eetstoornisdagboekje. met als titel 'zomaar wat gedachten'.  

Vandaag dus een korte dag op school. Door de drukte ben ik onrustig en steeds erg vroeg wakker. Ik heb er nog geen last van, voel me best goed, dus ik accepteer het maar voor nu. Ook vandaag is het druk maar ik heb me verheugd op mijn vrije middag en ik vertrek al voor de lunch. Mijn les voor maandagochtend heb ik klaar en de dingen die deze week af moeten zijn, zijn af. 


zaterdag 7 september

Ik word niet van de wekker wakker maar net iets eerder. ik heb heerlijk geslapen. Na het ontbijt ga ik naar de sportschool voor mijn vaste rondje. Terwijl ik loop en fiets kijk ik naar B&B vol liefde en verbaas ik mij enorm over Thijz. Ik vind dat hij erg onbeholpen en horkerig doet. Ik snap zijn twijfel, natuurlijk weet je van te voren niet of een relatie stand houdt, maar waarom doet zo'n gast dan mee aan dit programma!

Na de koffie pak ik de fiets en ga ik wat boodschappen doen, even de aanbiedingen inslaan bij de Lidl zoals pindakaas en noten, bij de Turkse super neem ik  groente, fruit, geitenkaas en olijven mee en bij de 'gezondheidswinkel' twee zakken losse kamillethee en ronde korrel zilvervliesrijst. Deze laatste is voor een collega die nieuwsgierig naar deze rijst.

's Middags doe ik een eerste laagje verse nagellak op, lees ik de NRC, schrijf ik dit stukje en kijk ik een aflevering van 'de modellenmythe' over maat zero. Wat een wereld leven die mooie meiden in om mee te kunnen blijven doen aan de catwalkshows. Curvy is nog steeds niet in en zo te zien zal het dat ook nooit echt worden als het aan de modehuizen ligt. 

T. en ik zijn blij dat Twee Voor Twaalf weer terug is, na het journaal kijken we de eerste helft van de aflevering van gisteren, morgen de tweede helft.





18 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen weer. Ja, twee voor twaalf, is weer terug, leuk! Eindelijk weer gewone programmering op tv. Moet wel wennen aan al die nieuwe talkshows.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Judy, ik kijk niet naar de talkshows die later op de avond zijn, zag wel een stukje van de nieuwe show Carrie op vrijdag, vond daar niet zo veel aan, maar misschien moet ik nog wennen.

      Verwijderen
  2. Hier een brede glimlach bij je schoenen verhaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, het is een hele uitzoekerij omdat ik erg veel schoenen en laarzen en sandalen heb. Doordat ik maat 45 heb ben ik altijd weer blij wanneer ik iets leuks heb gevonden (alhoewel dat de laatste jaren steeds makkelijk wordt in tegenstelling tot vroeger) en vind ik het heel lastig om iets weg te doen (óók omdat ze vaak duur zijn).

      Verwijderen
    2. Ken dat van mijn dochter, maat 43. Goede schoenen vinden is niet makkelijk, niet alles wat je maat is past ook goed, omdat je nou eenmaal vaak geen confectievoeten hebt. En niet alles staat goed. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. En toch nog steeds weinig keus, geen winkels vol maar een paar speciaalzaken. Wel goede kwaliteit gelukkig.

      Verwijderen
  3. Twee voor Twaalf is ons zaterdagmorgen meteen na het opstaan en aan de eerste koffie genoegen. Waren erg goede teams deze keer.
    Zo laat kijken we de talkshows niet meer, je moet er toch je gedachten bijhouden en mijn fut daarvoor is dan echt op. Eva een maal bekeken en ik ergerde me vooral aan haar schelle stem.
    Vrijdag wel de eerste aflevering van Sven Kokkelman opgenomen en gisteren bekeken, en we vonden het het kijken waard als je een beetje over de politiek bij wil blijven.
    Programma's als de modellenmythe kijk ik dan weer niet, maar lijkt me ook interessant. Ik vind eigenlijk dat veel leden van Koningshuizen ook geen goed voorbeeld geven door zo dun te zijn, Koning Mathilde is wel een uitzondering die is wat voller en Marie Louise van Luxemburg is echt volslank en gelukkig trekt Amalia zich ook niets aan van haar gewicht, maar heeft het er vast wel moeilijk mee door iedereen die daar wel commentaar over heeft.
    Je rubriek Zomaar wat gedachten lijkt me voor jezelf ook nuttig, misschien kan je dan nog beter een patroon herkennen, en er naar handelen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ik ga vroeg naar bed (en sta vroeg op) dus kijk ik ze niet, en ik ga dat soort dingen niet meer terugkijken, als er iets spannends wordt gezegd hoor ik het later nog wel via de radio of de krant. Ik zag de modellenmythe voorbij komen en ben gaan kijken, ik vind het vooral interessant omdat ik met meiden en jongens van 16-22 werk en ik bij wil blijven met wat hen bezig houdt. Ik vind het ook fijn dat onze kroonprinses zichzelf niet is gaan uithongeren om aan een 'ideaalbeeld' te voldoen, ze mag er zijn zoals ze is, en ik vind haar erg mooi. Ja, die notities zijn vooral voor mezelf, maar daarnaast ook voor de lezers die net wat meer willen begrijpen van mijn hoofd.... als dat überhaupt mogelijk is!!🤣

      Verwijderen
  4. Oh hemeltje ik kijk helemaal geen tv. Afgelopen tijd wel Olympische Spelen en vooral de Paralympics zwemmen. Wonderbaarlijk hoe mensen die een of meer ledematen of het gezichtsvermogen missen toch hard kunnen zwemmen. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ik kijk wel televisie, maar vrij selectief. Het journaal kijk ik 'live', verder alles via NPO Plus of ik neem het op en kijk het later thuis of op de sportschool wanneer ik op de loopband loop of op de fiets zit, dat is toch ook een uur per dag. T. en ik kijken samen 2V12 en na het journaal meestal een opgenomen programma, nu zijn we bezig met Dokter Ruben, dat is nog van vorig jaar maar zijn we toen niet aan toegekomen.

      Verwijderen
    2. Dat deden wij vroeger ook. Toen ik vorig jaar mijn dvd recorder doneerde aan het repair cafe bleek er nog aardig wat op te staan. Sinds ik alleen ben kijk ik niet of nauwelijks meer. Vind ik het ongezellig, alleen kijken? Waarschijnlijk is dat het wel. Een boek lezen is dan heel anders dat doe je vrijwel altijd alleen Groet, ine

      Verwijderen
    3. Ik vind alleen tv kijken meestal niet vervelend of ongezellig, maar zo'n kennisquiz is niet leuk alleen dus ik snap dat je daar geen bal aan vindt. Ja, lezen kan je beter alleen doen, misschien is een luisterboek ook leuk samen. Ik heb lang naar een hoorspel op de BBC geluisterd, The Archers, een soapserie op de radio die in de jaren dat in Londen woonde enorm populair was. Hier luisterden we altijd samen naar, maar toen de relatie met nare ex uitging bleef ik nog lang ernaar luisteren in mijn eentje.

      Verwijderen
  5. Ik vind je rubriek "Zomaar wat gedachten" inspirerend. Het brengt mij op nieuwe gedachten over de mechanismen achter mijn eetbuistoornis. Vooral: waarom heb ik soms ineens weer last van en waarom ook wekenlang helemaal niet. Ik heb die kluwen natuurlijk wel vaker geprobeerd te ontwarren, maar ik zie steeds meer dat het ook te maken heeft met eetlust. Nu ik ziek ben en weinig eetlust heb, taal ik niet naar eetbuien. Ook afleiding helpt, tijdens vakanties, in gezelschap van anderen, is er geen eetdwang en ben ik niet gefixeerd op eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aaf, wanneer je lang weinig of te weinig eet gaat het oerbrein (de hersenstam, reptielenbrein) aan het werk omdat er eten moet komen. Daarnaast is gewoonte ook een trigger. Ik heb bijna altijd een eetbui op vrijdagavond want a) meestal ben ik dan alleen en b) ik weet dat ik in het weekend kan sporten om het ongedaan te maken en c) ik heb dan twee hele dagen om er van bij te komen. Die routine moet ik doorbreken. Daarnaast moet ik dus ook genoeg eten. En wanneer iemand te weinig weegt (ondergewicht) dan is ie alleen maar bezig met over eten denken. Wanneer je aankomt is dat heel snel over. Zie ook de website proud2beme.nl als je meer wilt weten. Zoek dan bijvoorbeeld met zoekterm 'aankomen'. Er staan heel veel interessante blogs, gebaseerd op ervaringen en wetenschappelijk onderzoek. Geen flauwekul dus. Het is opgericht door een ervaringsdeskundige en een hoogleraar eetstoornissen.

      Verwijderen
  6. Oh, wat vervelend als er een nieuwe collega start en niet alles is geregeld. Hopelijk inmiddels wel. Verder een fijne week, als ik het zo lees. Hopelijk wordt het deze week ook een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aukje, ja alles is nu gelukkig geregeld. Dank je, jij ook!

      Verwijderen
  7. Zo! Dat was meteen best een drukke week. Heel irritant als zaken niet geregeld zijn als er een nieuwe collega begint. Was bij ons laatst ook. Ik hoop dat het bij jullie eerder opgelost is dan bij ons het geval was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vreselijk vond ik het, ik voel dan een soort verantwoordelijkheid terwijl ik niet verantwoordelijk ben voor dit soort dingen!

      Verwijderen