donderdag 12 september 2024

weinig

Ik realiseer met dat er weinig uit mijn bloghanden komt, behalve mijn weekoverzichten en onze menu's. Net lees ik weer een aantal blogs van collega's en dan valt het me op dat zij over de meest eenvoudige dingen een leuk verhaal schrijven. Angry Old Wife over het nieuws, en dan met name dat het vaak zoveel ellende is, Zuinigaan over een elektrische stoeldeken die weer uit de kast is gehaald. Vanalleswatjetoe over haar bezoek aan de dierenarts met haar lieve bejaarde kat, Daantje over de herfst en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik heb al weken geen inspiratie, ook weinig tijd en in de tijd die ik heb lees ik een boek, ben ik op de sportschool of lummel ik wat rond in huis. 

Ja, ik vind het ook spannend straks in november wanneer Amerika naar de stembus gaat. Tuurlijk hoop ik ook dat Trump niet opnieuw president wordt, maar voorlopig houd ik mijn hart nog vast.

Hier zijn de dikkere dekbedden ook tevoorschijn gehaald. Onze schapenwollen dekbedden kunnen nog dikker, dan moeten we het zomer- en het najaardeel aan elkaar ritsen, daar is het nog te vroeg voor. Ik slaap heerlijk nu het weer wat kouder is en de laag wol die over mij heen ligt wat zwaarder is.

Mijn favoriete seizoen is ook de herfst. Ik heb weinig fladderjurken Lot, dus voor mij lekkere jurkjes met een dikke panty of maillot! En net als Daantje vind ik het ook heerlijk om met een boek (en een dik vest aan) op de bank te zitten.

Over Max kan ik ook best veel vertellen, net als Marlien over haar kat. Max is een vrolijke kat die niet heel erg van teveel aaien houdt. Soms mag het, maar meestal niet. Hij is ook raar hoor, want als hij gepoept heeft komt hij als een malle de trap op rennen, maakt ie soort halve salto en gaat hij voor de keukendeur zitten wachten om naar buiten gelaten te worden. Hij weet inmiddels, niet gepoept, dan niet naar buiten. Of denken wij dat hij dat weet?

Soms lukt het me niet om op een avond alle blogs van iedereen te lezen. Vandaag ben ik gestopt met lezen, ik haal dit in het weekend wel weer in, en ben ik deze blog gaan typen. 

Verder gaat het goed met me hoor! Ik heb al 12 dagen geen eetbuien, dat heb je misschien gezien. Ik heb het erg druk op school, maar met veel leuke dingen. Ik heb zin in het weekend want dan komt een collega met haar man eten. Ik ga morgen het nagerecht al maken: een citroenkwarktaart met een bodem van gemberkoekjes en een toplaagje van lemoncurd. Daarbij een coulis van frambozen. Foto's (als ik er aan denk) volgen. T. maakt ossobucco.

Nu ga ik het journaal kijken, en dan nog een laatste stukje b&b vol liefde van gisteren want dat kreeg ik vanmiddag niet af. Verheug me enorm op de reünie-aflevering die straks  op tv is en die ik morgen, op de sportschool, ga kijken.

Fijn weekend allemaal!

26 opmerkingen:

  1. Ik heb periodes dat ik soms dagelijks schrijf en op andere momenten ben ik echt inspiratieloos. Er gebeurt altijd best wel van alles, maar ik kan ook niet altijd over alles schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het zo ook bij mij gaat. Vaak zie ik ook niet hoe ik er iets over kan schrijven, maar als ik dan eenmaal begin dan is het zo gepiept. Ik voel gelukkig geen druk (meer) om een paar keer per week interessante dingen te vertellen.

      Verwijderen
  2. Als je geen inspiratie of tijd hebt, dan komen er, bij mij, minder interessante blogs uit. Dus dan laat ik maar even. Ik heb immers geen contract voor dagelijkse input getekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha... nee zeg, ik gelukkig ook niet, stel je voor dat het moet, dan zou de lol er gauw af zijn Cellie!

      Verwijderen
  3. Bloggen kun je moeilijk dwingen. Dan schrijf je onecht.Gewoon wachten op inspiratie en tijd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik met je eens hoor Izerina, maar ik vind het juist zo leuk dat anderen over zulke eenvoudige dingen toch leuk kunnen vertellen. Misschien kan ik dat ook wel als ik meer tijd zo hebben. Als ik met pensioen ben? Of zouden er dan geen blogs meer zijn?

      Verwijderen
  4. Over eenvoudige dingen schrijven is alleen maar leuk, als die dingen je ook echt bezig houden, is mijn ervaring. Bloggen om het bloggen, wordt meestal niks. Jaren geleden kwam ik iets tegen: Blogging without Obligation. Daar vind je wat tips. Ik heb er zelf ook ooit een blogje aan gewijd: bloggen zonder verplichting.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Judy, klopt, als het je niet bezighoudt kan je er beter niet over schrijven, dan wordt het een beetje gezever denk ik. Ik ga het op zoek naar die informatie.

      Verwijderen
  5. Ik ben gisteren eindelijk aan B&B Vol Liefde begonnen. Ik heb er zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, en sluit je af van al het nieuws en de spoilers, want dan is er geen bal meer aan Nicole.

      Verwijderen
  6. Van dit blog had je ook 4 verschillende kunnen maken, je behandelt zoveel onderwerpen gelijk.
    De meeste blogsters (er zijn veel minder mannelijke bloggers) werken ook vooruit en hebben bij geen dagelijkse inspiratie een blogje al klaarstaan.
    Er hangen nog 2 zomerjurken in de kast maar ben bang dat ik die ook niet meer aan kan hebben als ik het weerbericht bekijk. Gisteren ook de kast met shirts omgedraaid, die shirts met lange mouwen boven in en met kortere mouwen onderin.
    Vandaag de tassen met truien en sjaals en mutsen van zolder halen en hopen dat het droog blijft zodat het een tijdje buiten kan luchten.

    Je schrijft nu wel elke dag over het "eetprobleem" en dat is aardig onder controle zo te lezen. Gefeliciteerd met dat success en dat die manier werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ja ik had dat ook kunnen doen. Blogs klaarzetten probeer ik in vakanties en het weekend, maar dan maak ik ze nooit af en heb ik allemaal halve verhalen. Ik heb er zo tientallen klaarstaan. Die zal ik eens gaan afmaken. Volgende week wordt het nog aardig, maar het is met 21, 22 graden niet echt heel warm meer, en zeker niet in de ochtend.
      Ik probeer het eten in goede banen te leiden en tot nu toe lukt het redelijk. Heb net extra veel gegeten omdat ik honger had, ga zo ook een groter toetje nemen.

      Verwijderen
    2. Hihi, ja meestal heb ik ook diverse blogs klaar staan voor het geval ik geen inspiratie heb. Soms alleen sleutelwoorden, maar soms ook een vrijwel volledige tekst.
      En ik heb natuurlijk mijn vaste blogdagen over boodschappen en binnenkort ook weer over mijn energieverbruik, eigenlijk voornamelijk mijn gasverbruik.

      Verwijderen
  7. Jij volgt heel veel blogs! Ik vind het zo leuk dat je er een lijstje van hebt gemaakt, zo vond ik oude bekenden terug, en ontdekte ik nieuwe leuke blogs. Mijn makke is nou juist tijd teveel, op dit moment ..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mrs B. En dat zijn de blogs die ik als mevrouw Niekje volg. Onder mijn eigen naam volg ik er ook nog een aantal, die staan hier niet bij maar heb ik zelf in een lijst met verzamelingen staan. Ja, teveel tijd is net zo vervelend als te weinig denk ik, zeker door jouw omstandigheden zou het beter zijn als het ander was.

      Verwijderen
  8. Je vindt het zelf dan misschien (te?) weinig, maar het is wel altijd fijn om te lezen wat je schrijft. Ik lees je weekoverzicht en menu's met veel plezier.
    Net als het nieuwe zomaar wat gedachten, echt een aanvulling wat mij betreft.
    Wie weet deel je het recept van de kwarktaart die je gaat maken, klinkt erg lekker.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Patries, leuk om te horen. Ik zal een link naar het recept erbij zetten.

      Verwijderen
  9. Tav je gedachten van 13/9: Honger is net zo verslavend als sommige drugs, je wilt er steeds meer van, tot het niet meer kan .... helaas.
    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie Marijke. Het klopt wel wat je zegt, zo voelt het in ieder geval wel. Maar net had ik zo'n honger dat ik toch extra veel heb gegeten en ook dat voelde goed.

      Verwijderen
    2. Joh, gewicht van vooral vrouwen gaat op en neer. Dat lees je ook bij Daantje. Bij een kennis van me hoorde ik haar man (nu ex) eens verbaasd zeggen: 'Juul weegt elk moment van de dag weer iets anders'. Zelf was hij dierenarts, sportte veel en hij zei elke dag hetzelfde te wegen behalve na uitschieters met eten of paar dagen niet sporten (maar zelfs dan kon gewicht lager zijn door verlies spierweefsel wat je na je 50e nu eenmaal sneller hebt, daarom is sporten na je 50e zo belangrijk). Je doet het goed Niek! Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Hi Ine, dat het gewicht schommelt klopt. Of ik het goed doe weet ik niet zeker, ik heb nu geen eetbuien maar eet kennelijk toch niet genoeg want ik ben nu toch die vakantiekilo's weer kwijt en het lukt me niet om die twee extra kilo's vast te houden. Mijn eetstoornishoofd wil dat niet, en hoe meer ik afval, hoe sterker die stem wordt.

      Verwijderen
    4. Ik denk dat het gewicht van vrouwen ook meer schommelt onder invloed van hormonen. Ik ben de overgang voorbij, bij mij speelt dat niet meer zo. Maar bij vrouwen die nog een menstruatiecyclus hebben is dat wel degelijk van invloed.

      Verwijderen
    5. Klopt, ik had er voorheen ook veel meer last van dan nu, maar was toen ook minder met mijn gewicht bezig. Herinner me wel het opgeblazen gevoel van tijdens de menstruatie nog.

      Verwijderen
  10. Het lukt mij ook niet altijd om te bloggen en bij te lezen. Ach, het zij zo. Het hóeft ook niet, he. Het mag. Die reünie uitzending vond ik eigenlijk niet zo bijzonder. Er was maar één schokkend nieuwtje :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb inmiddels gekeken Nicky. Leuk van RJ en Suus en verder vond ik het ook niet bijzonder.

      Verwijderen