Het advies om meer peulvruchten te eten volg ik graag op. Ik at ze al regelmatig, maar vaker vind ik niet erg. Minder vlees ook niet.
maandag 1 december
linzenstoof - bulgur - broccoli - sla met tomaat en komkommer
dinsdag 2 december
captain's dinner - sla met tomaat en komkommer
woensdag 3 december
vegetarische Thaise soep - gekookt ei - rijst - zoetzure komkommer
donderdag 4 december
boerenomelet - volkorenbrood - salade met komkommer - broccoli
vrijdag 5 december
rijstnoedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus
zaterdag 6 december
crunchwrap op Turkse wijze met kikkererwten, Turkse witte schapenkaas, platte peterselie, munt, hete olijven, komkommer, tomaatjes en spitskool - spruitjes en broccoli - sla
zondag 7 december
Turkse linzensoep - volkorenbrood met geitenkaas en geroosterde paprika - salade
Ik heb vandaag al eten gemaakt voor morgen. We beginnend de week met peulvruchten en niet met pasta. Ook eten we twee keer vlees, een gehaktbal op dinsdag en kip op woensdag. Het belooft een lekkere eetweek te worden.
Er zit heel veel verschil in peulvruchten vind. Verse tuinbonen vind ik heerlijk, uit pot niet. Linzen in soep wel lekker maar wel gepureerd om de smaak. De bruine bonensoep die mijn moeder maakte vond ik heerlijk en ik heb ook haar eigen geschreven recept maar nog nooit gemaakt. Aangezien het kauwen nog steeds niet lekker gaat, gebit zit niet helemaal goed op elkaar als ik spontaan kaken op elkaar doe zit het scheef. Over 2 weken de 6 weken controle dan vraag ik het wel want verder gaat het prima met kaak en genezing.
BeantwoordenVerwijderenZaterdag was er ook een item op radio en leerde dat hummus ook onder peulvruchten valt en dat eet ik graag bij de lunch.
Dus goed bezig toch?
Ben het met je eens, er is gelukkig heel veel variatie en soort en smaak. Ik maak zelf hummus, vele malen lekkerder dan kant-en-klaar. En heel makkelijk. Je kan het invriezen en weer even opkloppen met een vork na ontdooien. Zeker goed bezig. Ik eet iedere dag een handje geroosterde kikkererwten (koop ik bij de Turkse supermarkt), wél ongezouten natuurlijk.
VerwijderenFalafel is ook van peulvruchten. En je kunt vast ook wel van andere gekookte peulvruchten hoemoes maken.
BeantwoordenVerwijderenFalafel maak ik ook altijd zelf. Ja, je kan van veel peulvruchten hummus maken, maar is het dan nog hummus of is het dan een peulvruchtenspread? 😉
Verwijderen