zondag 7 december 2025

blogmas 7 - op mijn bord in week 49 / 2025

Het advies om meer peulvruchten te eten volg ik graag op. Ik at ze al regelmatig, maar vaker vind ik niet erg. Minder vlees ook niet. 


maandag 1 december

linzenstoof - bulgur - broccoli - sla met tomaat en komkommer


dinsdag 2 december

captain's dinner - sla met tomaat en komkommer


woensdag 3 december

vegetarische Thaise soep - gekookt ei - rijst - zoetzure komkommer


donderdag 4 december

boerenomelet - volkorenbrood - salade met komkommer - broccoli


vrijdag 5 december

rijstnoedels - gewokte groente - tempeh - pindasaus


zaterdag 6 december

crunchwrap op Turkse wijze met kikkererwten, Turkse witte schapenkaas, platte peterselie, munt, hete olijven, komkommer, tomaatjes en spitskool - spruitjes en broccoli - sla


zondag 7 december

Turkse linzensoep - volkorenbrood met geitenkaas en geroosterde paprika - salade


Ik heb vandaag al eten gemaakt voor morgen. We beginnend de week met peulvruchten en niet met pasta.  Ook eten we twee keer vlees, een gehaktbal op dinsdag en kip op woensdag. Het belooft een lekkere eetweek te worden.








4 opmerkingen:

  1. Er zit heel veel verschil in peulvruchten vind. Verse tuinbonen vind ik heerlijk, uit pot niet. Linzen in soep wel lekker maar wel gepureerd om de smaak. De bruine bonensoep die mijn moeder maakte vond ik heerlijk en ik heb ook haar eigen geschreven recept maar nog nooit gemaakt. Aangezien het kauwen nog steeds niet lekker gaat, gebit zit niet helemaal goed op elkaar als ik spontaan kaken op elkaar doe zit het scheef. Over 2 weken de 6 weken controle dan vraag ik het wel want verder gaat het prima met kaak en genezing.
    Zaterdag was er ook een item op radio en leerde dat hummus ook onder peulvruchten valt en dat eet ik graag bij de lunch.
    Dus goed bezig toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben het met je eens, er is gelukkig heel veel variatie en soort en smaak. Ik maak zelf hummus, vele malen lekkerder dan kant-en-klaar. En heel makkelijk. Je kan het invriezen en weer even opkloppen met een vork na ontdooien. Zeker goed bezig. Ik eet iedere dag een handje geroosterde kikkererwten (koop ik bij de Turkse supermarkt), wél ongezouten natuurlijk.

      Verwijderen
  2. Falafel is ook van peulvruchten. En je kunt vast ook wel van andere gekookte peulvruchten hoemoes maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Falafel maak ik ook altijd zelf. Ja, je kan van veel peulvruchten hummus maken, maar is het dan nog hummus of is het dan een peulvruchtenspread? 😉

      Verwijderen