maandag 20 september 2021

eetoverzicht week 37

We hebben altijd een planning, maar soms pakt het toch wat anders uit en wisselen we dagen om of wijken we compleet af. Dit was zo'n week. We zouden dinsdag bloemkool eten maar op de dag zelf had T. daar geen trek ik.  Met een volle koelkast en een volle vriezer is dat gelukkig geen probleem. er is altijd voldoende eten in huis. We maakten ons eigen maaltje. De bloemkool aten we op woensdag.

maandag

Kliekjes- en restjesdag. Ik at een wrap met gebakken champignons, doperwtjes, feta en munt. Erbij nog wat sperzieboontjes en sla. T. at wat eerder vanwege een afspraak rond etenstijd. 

dinsdag

gado gado Mw. Niekje stijl. Een bord vol met rauwe en geblancheerde groentjes, rijst, gekookt ei en pindasaus

woensdag

bloemkool, aardappelpuree, gehaktbal, komkommerslaatje

donderdag

chili sin carne, rijst, broccoli, sla

T. maakt de lekkerste chili zonder vlees, heel smakelijk met rode kidneybonen, mais en paprika. Ik vind dit lekker met zilvervliesrijst, T. eet het met brood.

vrijdag

goodie bowl: zoete aardappel, geroosterde aubergine, restje bloemkool, broccoli, tomaat, sla, komkommer, wrap, knoflookyoghurtsaus

zaterdag

pompoensoep, broodje  kaas, salade

In het groentepakket zat een pompoen. Ik heb de pompoen in parten gesneden en samen met uien en knoflook geroosterd in de oven. Daarna bij zelfgetrokken groentebouillon gedaan waar ik eerst een prei in kookte zodat deze zacht was. Vervolgens de staafmixer erin en op smaak brengen met peper en zout en wat tabasco voor een beetje pit.

zondag

vegetarische bami met omeletreepjes en pindasaus

Nog steeds mooi weer en de zuurkool en de spruitjes kunnen wat mijn betreft nog even wachten! Volgende week maandag staan onze gerechten van de komende  dagen op deze blog. 

8 opmerkingen:

  1. Goed dat ik het lees , ik heb nog pakje zuurkool dat er al veel te lang ligt, zo een salade met mandarijn en walnoten maken.
    Spruiten lust ik niet maar H is er gek op en eet het ook hoogzomer en er ligt nog voor 3 porties in de vriezer.
    Pompoen ligt er ook nog en pastinaak uit de TGTG box vd Liedel, dat heb ik nog nooit klaargemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, die zuurkoolsalade lijkt me lekker! Ik ben dol op spruitje maar dat was vroeger wel anders! Met pastinaak kan je heerlijke soep maken, roosteren in de oven is ook lekker. Of een puree voor bij een lekker stukje vlees. Je kan er echt alle kanten mee op, net als wortels of knolselderij. In Engeland is de pastinaak nooit weggeweest, bij ons werd het gezien als een vergeten groente. Kijk maar eens op de website BBC GoodFood en zoek dan op 'parsnip', dan zie je genoeg lekkere voorbeelden!

      Verwijderen
    2. Ik krijg al de newsbrief van de BBC Food maar neem er meestal te weinig tijd voor om te lezen. Zal eens door mijn nieuwsbrieven gaan om er een paar af te zeggen en de goed over te houden.

      Verwijderen
    3. Hoi Lot, die heb ik afgezegd, maar ik kijk wel een paar keer per week op de site voor inspiratie. Dat doe ik ook bij Sainsbury's, Tesco en Waitrose!

      Verwijderen
  2. Die pompoensoep klinkt heerlijk. Ik rooster de pompoen niet,maar ga het eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, wanneer je de groente eerst roostert in de oven krijgen ze meer smaak. Niet vergeten om ook de uien in kwarten gesneden en een paar hele tenen knoflook mee te roosteren. Ik zag dat in de Allerhande allerlei 'traybakes' stonden. Ik maak zo ook mijn ratatouille, is heerlijk!

      Verwijderen
  3. Ik maak vandaag nasi van wortelrijst! Dat heb ik net ontdekt, en vind ik lekkerder dan bloemkool of broccoli rijst.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, dat kan ik me voorstellen, wortel is wat zoeter en ik denk dat dit beter is om nasi te maken. Bloemkool lijkt me wel lekker als je het bijvoorbeeld voor 'tabouleh' gebruikt ipv bulgur. Of als vervanger van couscous.

      Verwijderen