maandag 27 september 2021

eetoverzicht week 38

En we nazomerenden nog even lekker door! Dat heeft invloed gehad op het eten, nog geen zin in zuurkool met worst. We begonnen de week zoals meestal met een bord pasta. 

maandag:

pasta met spinazie en champignons, sla

dinsdag:

sperzieboontjes, gekookte aardappels, kalfswang, sla

woensdag:

vegetarisch tjaptjoy met rijst

Zo lekker als T. tjaptjoy maakt eet ik het nergens anders. Hij maakte het deze keer met paksoi, paprika, ui, peen, sperzieboontjes, spitkool, taugé, radijsjes en wat smaakmakers erbij. 

donderdag:

Turkse rodelinzensoep, Turkse gevulde pannenkoek (gözleme), sla

Er stond nog een tweepersoonsportie soep  in de vriezer, gemaakt in april en bewaard voor  een luie dag. Vandaag was zo'n dag. De gözleme haal ik vers bij een Turkse bakker, waar ze overigens ook allerlei andere lekkere broodjes en broden hebben.

vrijdag:

noedels, groente uit de wok en satésaus (zoals bijna altijd op vrijdag!)

zaterdag:

goodie bowl met kliekjes zoals de champignonsaus van maandag en nog een stukje gözleme, Ook nog zoete aardappel, falafel, tomatensla, broccoli en wat zelfgemaakte coleslaw.

zondag:

sliptong, peentje, erwtjes en aardappelpuree.

Bij de Sligro waren de sliptongetjes in de aanbieding en daar ben ik zaterdag even naar toe gefietst om verse te halen. Dat tochtje was de moeite waard, ze waren heerlijk. Ik ben niet goed in het bereiden van vlees en vis, T. wel en die heeft ze gebakken en er een citroenbotersaus bij gemaakt, reuze lekker!

Tot volgende week, we beginnen vandaag met een van mijn lievelingspastagerechten. Dit heb ik gisteren al gemaakt, er hoeft bijna niets meer gedaan te worden vanavond!

9 opmerkingen:

 1. Ja dit weekmenu kan ik bijna helemaal wel mee eten. .😁
  Als ik in Den Haag naar de mart ging met dochter gingen we in restaurantje op de hoek Hoefkade lunch en daar hadden ook die heerlijke linzensoep. De gözleme werd er vers gebakken in een grote diepe ronde oven (soort hele grote bloempot) aan de wanden werd het deeg geplakt. Kwam nog warm op tafel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, haha leuk dat je deze week wel alles lekker vond! Ik wil geen betweter zijn, maar die hele grote bloempotten worden gebruikt voor naanbrood (eventueel met vulling). Die kleven tegen de wanden aan en blazen op als ze loeiheet zijn. Een gözleme is een hele grote dunne pannenkoek die wordt gebakken op een hele grote ronde hete plaat. De vulling gaat erop en dan wordt het zodanig gevouwen dat er een vierkant ontstaat. De soep en brood die jij bedoeld komen vermoedelijk (vanwege de broodoven) uit een Indiaas restaurant. Indiërs eten ook heel veel linzen(soep).

   Verwijderen
  2. Geen idee hoe het brood dan heet, geen Naan dat is wat harder en zitten vaak kruiden op en het is echt een turks restaurantje. Het brood daar lijkt op dat wat om een doner gaat maar is net wat dunner. Maar ook zal ieder restaurant zijn eigen recept hebben, ze maken er wel alles zelf, staan altijn mannen van alles te snijden. ZO leuk dat er zoveel soorten zijn, ik wijs gewoon aan wat ik wil en wissel graag.

   Verwijderen
  3. Naan uit een supermarktverpakking is inderdaad hard, maar een echte verse uit een traditionele oven is zacht en 'fluffy'. Ik heb ze veel gegeten toen ik in Londen woonde, om de hoek bij een hele goede Inndiër (Babur, London SE23 voor wie er ooit eens in de buurt is). Wat dit dan is weet ik ook niet, heb je online op hun menukaart gekeken? Ik ken niet alle soorten Turkse broden maar zij hebben er natuurlijk ook vele! Leuk een restaurant waar alles voor je neus gemaakt wordt, het water loopt me in de mond! Ik vind de Turkse (en ook Marokkaanse keuken) lekkerder dan de Indiase (niet te verwarren met de Indische - Indonesische keuken-, daar ben ik ook dol op!!)

   Verwijderen
  4. hoi Lot, de markt aan de Herman Costerstraat? Kwam er vroeger heel regelmatig, maar toen waren er nog niet zulke restaurantjes, althans kan me dat niet herinneren (ruim 50 jaar geleden). Ging altijd naar de cactussenkraam, vondik zo bijzonder wat er werd verkocht.

   Verwijderen
 2. het meeste van je weekmenu klinkt heerlijk, ben geen fan van pasta en linzen, maar als het zo uitkomt eet ik het wel. De sliptong eet ik ook graag, de broer van een vriendin is visser en ik krijg regelmatig tongetjes, supervers.
  Handig je weekmenu's, ik doe weer leuke en lekkere ideeen op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Berber, dat is pas fijn om zo vis te krijgen. En leuk om te horen dat je inspiratie opdoet. Ik lees foodblogs ter inspiratie, daar staan ook vaak mooie foto's bij, maar zo ver ben ik helaas nog niet. Ik wil ooit mijn website wel wat mooier maken, maar dat kost nu teveel tijd en die heb ik nog niet. Eet ze! xx

   Verwijderen
 3. Ik maak vandaag lasagne van de courgette. De kinderen balen als een stekker...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Nicole, ik moest erg lachen toen ik het las... arme stumperds! Onze lasagne is trouwens (niet expres) erg skinny want ik maak het in een langwerpige schaal met maar drie velletjes pasta. Dus veel meer groente dan pasta. Dit zouden ze vast ook helemaal niks vinden ..LOL! Mij lijkt het trouwens heel lekker, een soort melanzane parmigiana maar ipv aubergine dus courgette? Eet ze!

   Verwijderen