maandag 4 oktober 2021

eetoverzicht week 39

Tegenwoordig is het helemaal hip: mealprepping! Ik doe het al jaren en het is gewoon een beetje vooruitdenken en wat dingen alvast klaarmaken zodat  je tijdens een drukke werkweek niet uren in de keuken hoeft te staan!

maandag:

lasagne, broccoli, sla

Ik heb op zondag een heerlijke tomatensaus gemaakt met ui, knoflook, peen, courgette, bleekselderij en paprika. Ruim een uur laten pruttelen. In de tussentijd ook de bechamelsaus gemaakt. Toen de tomatensaus was afgekoeld de lasagne samengesteld. Op maandagavond alleen even de oven aanzetten en afbakken!

dinsdag:

captain's dinner

T. was aan de beurt en maakte zijn versie van een captain's dinner. Dat is met veldertjes en wat andere groentjes. Erbij speklapjes voor T.  Ik eet geen speklapjes dus voor mij zonder vlees maar wel met een extra schep piccalilly.

woensdag:

quiche Lorraine

Ik maakte twee éénpersoonsquiches met bladerdeeg uit een pakje. Erbij aten we broccoli en een salade.

donderdag:

Thaise groentesoep met tofu, jasmijnrijst, komkommersla

T. heeft met een liter groentebouillon uit de vriezer en verse gember, laos, citroengras en kokosmelk een Thais smaakje aan de bouillon gegeven. In de bouillon taugé, paksoi, sperzieboontjes, paprika en blokjes gebakken tofu. Erbij aten we jasmijnrijst en een komkommersalade.

vrijdag:

goodie bowl met falafel, zoete aardappel, yoghurtmuntsaus, broccoli, mais, wortelwrap, komkommersla en gewone sla

zaterdag:

noedels, gewokte groente,  tofu en satésaus

zondag:

kip in 't pannetjes, zilvervlies en wilde rijst, sperziebonen

Ik heb twee biologische kippenbouten aangebraden tot ze een goudbruin kleurtje kregen. Even uit de pan en toen sjalotten, knoflook, paprika, wortel en bleekselderij gebakken. Kip weer terug in de pan en met een scheut bouillon drie kwartier laten stoven. De saus een klein beetje gebonden en de kip met saus gegeten met de rijst en de sperzieboontjes.

Morgen eten we pasta, T. is aan de beurt om te koken. Volgende week lees je hier weer wat we gegeten hebben. Misschien doe je nog ideeën op!


Woensdag staat  er een nieuwe blog online: zo slank zijn als je dochter

10 opmerkingen:

  1. Nee is niet mijn weekmenu deze keer, teveel vega en zilvervliesrijst vind ik echt niet lekker, blijft toch wel harder dan gewone rijst. Eigenlijk eten we zelden gewone rijst, we zijn er beiden niet zo gek op.
    Vandaag een schouder carbonade gestoofd met prei in kaassaus en voor partner tuinbonen erbij, die vind ik zelf alleen vers lekker en andere bone n hou ik ook al niet van zelfs niet van sperziebonen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, daar was ik al bang voor, LOL! Ik ben dol op bonen, vooral sperziebonen, heerlijk met wat nootmuskaat!!

      Verwijderen
  2. Wat weer een lekkere maaltijden heb je in de afgelopen week gegeten!

    Mealprepping doe ik al vanaf dat ik alleenstaande ouder met een baan ben! Zonder voorbereidingen vooraf was het anders niet te doen! Vanaf 1998 was ik vader en moeder tegelijk doordat de vader van mijn kinderen sindsdien in psychiatrische instellingen verbleef en daar overigens nog steeds verblijft.
    Gelukkig had ik een vriezer en een ruime koelkast om voorbereidde (delen van) maaltijden in te bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aaf, ook al een trendsetter die aan het preppen was voordat het een trend werd!! LOL! Ik vind het ook prettig hoor om dingen in de vriezer te hebben, gemak dient de mens. Zwaar lijkt me om ineens vader én moeder te zijn. Je hebt het er goed vanaf gebracht als ik zo lees hoe je nu met je dochters bent!!

      Verwijderen
  3. je recepten zijn heerlijk (behalve de zoete aardappel en de tofu). Ga ook weer een een quiche maken, alles is in huis.
    Ben benieuwd naar woensdag "zo slank zijn als je dochter". Wat als je die niet hebt? :))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Berber, zoete aardappel en tofu snap ik wel, mijn man vindt daar ook niets aan. Je houdt ervan of niet denk ik! Het stukje gaat over de invloed van een lijnende moeder en over mij, dus zeker de moeite waard hoor! ;-)

      Verwijderen
    2. zoete aardappelen eten we wel regelmatig kook ze in blokjes en dan bakken zo vindt ik het wel lekker

      Verwijderen
    3. Ja ik vind ze gebakken ook lekker. We eten ze wel eens samen met gewone gebakken aardappels. Die kook ik dan wel eerst, de zoete dan niet. Gepoft vind ik ze ook lekker, net als gewone gepofte aardappels.

      Verwijderen
  4. Captain's dinner ken ik niet, maar ik heb helemaal zin om dat eens te maken. Het klinkt zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, het is een ouderwets gerecht, er zijn vele soorten van en iedereen geeft er zijn eigen draai aan maar allemaal zijn ze met kapucijners (jonge kapucijners zijn veldertjes) en met iets van vlees en spekjes en piccalilly. Je moet het maar een googelen. Eet ze!

      Verwijderen