vrijdag 22 oktober 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 51 tm 55

Je wist niet dat je dit nog niet wist en wel wil weten, nietwaar? Hier komen weer vijf weetjes!

51.    Welk boek heeft het meest indruk op mij gemaakt?

Bij dit soort vragen heb ik nooit meteen een antwoord. Ik moet kiezen uit een aantal boeken en ook nog eens heel diep graven in mijn geheugen. Als kind had ik een favoriet boek: Jannie's vrolijke zwemclub. Ik las het zo vaak dat ik hele passages uit mijn hoofd kon opdreunen. 

Als puber maakte Christiane F. enorm veel indruk op me. Ik ben ook naar de film geweest en heb het boek een aantal keren gelezen. Ik vond het spannend, maar ook zielig en enorm interessant.  Wel een wereld waar ik ver van wilde blijven! 

Toen ik in Engeland ging wonen maakte ik kennis met Engelse literatuur en vond ik The She-devil van Fay Weldon echt prachtig. 

Ik lees enorm veel en heb veel mooie boeken gelezen. Binnenkort zal ik een lijstje bloggen van de meest recente. 

52.    Hoe zag mijn trouwjurk eruit?

Mijn trouwjurk (deze maand waren we 10 jaar getrouwd) was een wijnrode korte jurk van satijn. De jurk had geen mouwen en was vrij strak. Erbij droeg ik een paars vestje, paarse panty en rode schoenen. Niet heel traditioneel, maar wel heel mooi!

53.    Ben ik bang in het donker?

Nee hoor, ik ben eigenlijk nooit bang (op dat spinnendingetje na) en dus ook niet in het donker. Wat ik wel vervelend vind is dat ik heel slecht zie in het donker. Ik kan niet veel vormen onderscheiden en loop daardoor snel tegen dingen aan als ik op een onbekende plek ben.  Autorijden in het donker vind ik ook erg vervelend.

54.    Welke sieraden draag ik dagelijks?

Ik heb altijd een zilveren ketting om. Het is een dikke ketting die als een soort slang is. Geen schubben maar dicht opeengepakte schijfjes. De ketting is nog van mijn moeder geweest en zij droeg hem ook dagelijks. Ook heb ik een ring van witgoud met een lichtroze steen, een toermalijn, die ik iedere dag draag. Oorbellen meestal zilveren ringetjes, soms wat anders maar nooit groot of opvallend en altijd zilver.

55.    Vinden kinderen mij leuk?

Geen idee, ik heb ze niet en de kinderen die ik ken zijn op een hand te tellen. De tijd dat vrienden van ons in de kinderen zaten is ook voorbij dus ik heb weinig contact met kinderen. Vroeger vonden ze me wel leuk denk ik. Ik denk dat ze me tegenwoordig nog wel aardig vinden, maar leuk? Gelukkig hoef ik me er verder niet mee bezig te houden.  De studenten op school vinden me streng, maar wel aardig en betrouwbaar. Ik zorg er voor dat ik iedereen met respect behandel. Ik hanteer regels en houd me aan afspraken. 

Weer vijf tipjes van mijn sluier opgelicht! Tot de volgende vijf!

Aanstaande zondag komt mijn lijst met onlangs gelezen boeken online!



12 opmerkingen:

  1. Jij bent ook nachtblind. Lastig he? Ik neem altijd met wandelen/fietsen een extra zaklamp mee. Voor donkere stukken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Izerina, ja ik denk het wel, ik zie in ieder geval geen pepernoot in het donker! Mijn telefoon heeft een zaklampfunctie die ik al meerdere keren heb moeten gebruiken. Soms is 's ochtends het licht in de fietsenstalling op school nog niet aan (dan ben ik er eerder dan de conciërge) en moet ik echt bijschijnen want anders gebeuren er ongelukken!

      Verwijderen
  2. Met Christiane F. had ik precies hetzelfde: het boek meerdere keren gelezen, de film gezien en me mede daardoor altijd verre van drugs gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mw. W., ja op een of andere manier trok het me enorm aan én stootte het me enorm af! Misschien ook omdat het iedereen had kunnen overkomen? En bij de film was het ook de muziek van Bowie die ik zo mooi vond. Ik was destijds een enorme Bowie fan, samen met een vriend J.W. J.W. heb ik in de zomervakantie weer gezien nadat we elkaar meer dan 20 jaar niet hadden gezien. En deze week heeft hij bij ons geluncht, super leuk, herinneringen ophalen natuurlijk!!

      Verwijderen
  3. Jannie's vrolijke zwemclub ken ik niet, maar ik denk wel het genre te herkennen. En dat zijn heerlijke en gezellige boekjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nicole Orriens, het boekje was nog van mijn moeder. Lekker truttig was het, en ik bleef er van genieten. In hetzelfde genre las ik ook allerlei andere boeken natuurlijk, zoals de Olijke Tweeling, en ook nog boekjes over meisjes op kostschool in Engeland. Ik ben zojuist even op Internet gaan zoeken naar meisjesboeken + vroeger: leuk om al die omslagen van toen te zien!! Zou er zo weer jong voor willen zijn!

      Verwijderen
  4. Ook op mij heeft Christiane F veel indruk gemaakt. Maar al eerder moesten mijn broer en ik naar de film "de moeder van David S" kijken. Ik was nog jong en schrok er van. Het gaf me ook wel een angstig gevoel. Hierna ben ik zelf ook boeken gaan lezen over dit onderwerp. Zoals dus Christiane F en het verrotte leven van Floortje Bloem. Ik heb nooit wiet, harddrugs of sigaretten gebruikt. Doel bereikt. Ik drink ook geen alcohol. Met mijn kinderen heb dat anders gedaan. Veel gepraat over drugs en drank en de gevolgen. Ook over keuzes en groepsdwang. Tot op heden hetzelfde resultaat (ze zijn 22 en 17).
    Wat een leuke vragen en antwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, de film "de moeder..." heb ik volgens mij nooit gezien, wel het boek 'het verotte leven..' gelezen. Ik heb nooit harddrugs gebruikt, wel gerookt en ook wel wiet gerookt. Alcohol heb ik nooit echt lekker gevonden en dronk ik om erbij te horen. Maar ik heb nooit de grenzen opgezocht, laat staan dat ik ze over ging. Fijn dat je het met jouw kinderen bespreekbaar hebt gemaakt. Ik denk dat mijn ouders er zelf heel weinig van wisten. Mijn vader iets meer dan mijn moeder omdat hij in de jaren zeventig wel vrienden had die blowden en met wat kunstenaars omging. Maar ik heb mijn informatie uit boeken, films en door praten met anderen bijeengesprokkeld. Dank voor je compliment over de vragen en antwoorden!

      Verwijderen
  5. In de Ban van de Ring en ik heb ook alle aanhangsels en appendixes gelezen en ook alle andere boeken van Tolkien en later zijn zoon die aantekeningen omtoverde tot boeken.

    Mijn trouwjurk was een ivoorkleurige avondjurk met dubbele mouwen, vind hem nog steeds mooi als ik de foto's eens tegenkom. Nu al 23 jaar (waarvan pas 6 samenwonend) samen zonder getrouwd te zijn.

    Een gouden ringetje met 2 kleine diamantjes draag ik altijd was van mijn moeder. En een zilveren soort lange zeeuwse knoop al vind mijn 17e verjaardag van mijn opa gekregen. Verder nog wat mooie zilveren hangers en armbanden die mijn ouders in Noorwegen voor me kochten en toen ik 60 werd kreeg ik een ring met verschillende kleuren steentjes. Toen ik tegen mijn moeder zei dat die zo leek op een ontwerper wat ik bij een juwelier altijd zo mooi vond bleek het dus ook van Rabinovich te zijn, mijn moeder kende mijn smaak dus erg goed. Draag hem niet veel want hij is nogal fors maar wel zo vaak als kan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemiddag Lot, ik heb niets van Tolkien gelezen, de boeken stonden thuis in de kast want mijn vader is liefhebber van het genre. Ik niet, heb het wel geprobeerd maar niet mijn ding. Je trouwjurk klinkt mooi. Ik ben al 21 jaar samen met T., waarvan nu tien getrouwd (vorige week!). Ik houd veel van zilver en denk dat ik jouw ring ook mooi zou vinden. Heb meteen even op het Internet gekeken naar ringen van Rabinovich....mooi!!

      Verwijderen
  6. Prachtig, de combinatie paars en rood! De dochter van mijn beste vriendin droeg deze combinatie ook. Heel feestelijk en kleurig.
    Mijn dochter droeg een lange zeegroene jurk, dat stond ook schitterend bij haar goudblonde haren, helderblauwe ogen en haar bruine huid! Haar had paars en rood niet zo geflatteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Aaf, dank je! Zeegroen klinkt ook heel mooi, zeker bij goudblond! Ik het erg donker haar en dan is rood/paars inderdaad wel een goede combi. Ik heb op zich niets tegen trouwen in het wit maar ik vond mezelf geen 'in het wit trouwen' type, vandaar iets totaal anders!

    BeantwoordenVerwijderen