vrijdag 29 oktober 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 56 tm 60

Ik heb de vragenlijst vooraf niet doorgenomen, ik ben dus net zo benieuwd als jullie naar de vragen. Hier zijn ze weer:

56.    Welke films kijk ik liever op de bank dan in de bioscoop.

Als ik films kijk wil ik graag op de bank zitten. Ik vind de bioscoop niets aan. Is geen leeftijdsding, ik vond het nooit leuk. Ik kijk trouwens erg weinig films. Ik kijk wel graag goede Britse series, liefst geen thrillers of romcoms. Maar series als the Split en Last Tango in Halifax zijn wel mijn genre. 

57.    Hoe mild ben ik in mijn oordeel.

Oordeel over wie of wat? Gekke vraag, toch een antwoord: ik word steeds milder in mijn oordeel omdat ik weet dat iedereen, net als ik, zijn eigen verhaal heeft. Een verhaal wat ik niet altijd ken en daarom kan ik ook niet oordelen. 

58.    Ben ik een goede slaper?

Vroeger wel, nu wat minder. Daar zijn diverse oorzaken voor. De grootste boosdoeners momenteel zijn mijn elleboogzenuwen. Het is een té lang verhaal om hier op te schrijven en niet bijster interessant. Ik heb al drie operaties aan mijn rechterarm gehad, waarvan de laatste in juni. De genezing van de zenuw gaat langzaam. Mijn rechterarm moet nog behandeld worden. 

Ook door piekeren heb ik wel eens een slechte nacht, of beter gezegd een slechte vroege ochtend.  Ik val namelijk wel altijd meteen in slaap. Soms binnen 5 minuten al! En ik slaap daardoor genoeg maar wordt af en toe erg vroeg wakker. De maanden voordat ik met een burn-out thuis bleef werd ik iedere ochtend van gepieker rond drie uur wakker en dat brak me op den duur wel op.

59.    Wat is mijn laatste ontdekking?

Ik ontdek nog regelmatig dingen. Een poosje geleden bijvoorbeeld hoorde ik bij Twee voor Twaalf dat SPAM (de ham in blik) staat voor SPiced hAM. Ik had er nooit over nagedacht natuurlijk, maar vond het toch een soort ontdekking. In Nederland heet het trouwens Smac.

Nog een ontdekking die ik onlangs deed was de vestiging van Het Vlaamsch Broodhuys in onze binnenstad. Met een redelijke groot restaurantgedeelte. Leuk! Ik heb er al lekker brood gehaald en ben er al een keer met mijn jeugdvriend JW. gaan lunchen. Dit weekend heb ik er weer een lunchafspraak, nu met een vriendin van vroeger die ik al sinds de kleuterschool ken, dat is dus al 50 jaar!

60.    Deze vraag sla ik over. Het gaat over een onderwerp waar ik in mijn blog geen aandacht aan wil besteden en geen discussie of reacties op wil uitlokken. Ik heb wel een menig, maar het is zo'n onderwerp waarover je het nooit eens kan worden met elkaar. Kortom, niet geschikt voor deze blog.  

Ik hoop dat er volgende week wat leukere vragen zijn, deze reeks vond ik mwah, vandaar deze vrijdag een wat kortere blog. Fijn weekend!


10 opmerkingen:

  1. ontdekking: ik hoorde ooit op de BRT hoe het woord NYLON was bedacht. De uitvinder vloog van London naar New York en heeft wat letters aan elkaar geplakt. Geen idee of het echt zo is gegaan, maar ik vond het wel grappig.
    Slapen: erg slecht. Elk uur wakker, al sinds 2013. Toen werd Alzheimer bij mn man vastgesteld. Hij was erg onrustig en stond vaak 's nachts op en ging dan in de tuin werken (donker, zag niks, maakte daarom herrie). Ik probeerde hem weer zo goed mogelijk naar bed te krijgen, lukte niet altijd. En een nacht doorslapen lukt me niet meer, helaas. Komt absoluut niet door piekeren, ik heb eigenlijk niets meer om over te piekeren, mooi toch?
    Ik ben heel mild in mn oordeel, probeer altijd iedereen te begrijpen en als dat niet lukt is het ook niet erg, ik heb er verder geen last van.
    Films: vroeger vond ik het heerlijk om naar de bioscoop te gaan, in Den Haag waren er genoeg. En tv hadden we nog niet. Nu kijk ik weinig films meer, vind ze niet de moeite waard. De series die jij noemde heb ik ook gezien. En ik kijk graag en veel naar Animal Planet, National Geographic (Wild), Discovery.
    en ik vermoed dat vraag 60 iets met godsdienst te maken heeft?
    Leuke vragen weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Berber, altijd leuk om achter de herkomst van woorden te komen! Ja, ik snap dat je dan niet echt goed slaapt als iemand steeds van alles onderneemt midden in de nacht. Gelukkig heb ik ook minder om over te piekeren momenteel, heb het weer erg naar mijn zin op mijn werk en verder heb ik ook eigenlijk niets waar ik me zorgen om hoef te maken. De TV programma's die jij noemt vind ik ook mooi, maar ik heb er niet zoveel geduld voor, ik ga liever zitten lezen met een muziekje op de achtergrond. Je slaat de spijker op zijn kop mbt tot vraag 60!

      Verwijderen
  2. De laatste keer bios was met collega toen we beiden net gepensioneerd waren een middagvoorstelling voor ouderen tegen gereduceerd tarief. Eat Pray Love was het, wel aardig maar het einde zo zoetsappig, ze zeilden de ondergaande zon tegemoet.
    Vroeger ging ik met ex of vriendinnen wel regelmatig. Nu is de bios te ver en H houdt er ook niet zo van. We kijken wel regelmatig een thuis

    Kan geen ontdekking bedenken en ik slaap over het algemeen wel goed, alleen bij de overgang van volle naar nieuwe maan minder goed.
    Ben toch wel heel benieuwd waar vraag 60 over gaat. Zal niet Corona zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, Eat Pray Love, ben in het boek begonnen toen het een beetje een hype was, niets voor mij en dus de film ook niet gezien. Sommige ontdekkingen zijn zo klein dat je er niet eens bij stilstaat, ik moest bij deze vraag ook heel lang nadenken. Van de maan heb ik nooit last en gelukkig ook niet van het wisselen van zomer-en wintertijd! Nee, 60 ging over religie. Ik houd mijn blog vrij van religie en ook van politiek.

      Verwijderen
  3. Ik zou wel eens in mijn hoofd willen kijken,als ik na een wc bezoek(vaak rond 5.00) niet meer in slaap val. Wat is er dan anders dan een kwartier eerder,toen ik nog heerlijk sliep?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, ik vermoed dat jij niet de enige bent!! Ja, raar is dat toch. En als je midden in de nacht gaat slaap je daarna door alsof je nooit bent opgestaan, althans, zo werkt het bij mij. Fijne dag!x

      Verwijderen
  4. Ik probeer ook altijd te waken voor veroordelen, en alleen mild te oordelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, is niet altijd makkelijk! Soms is de eerste impuls om iets te vinden en te bekijken vanuit je eigen normen en waarden, en die als maatstaf te gebruiken. Gelukkig is ouder worden in dit geval wijzer worden!

      Verwijderen
  5. Bij die spamblikjes (wat ik trouwens zelf niet ken) moet ik altijd denken aan de sketch van Monthy Python over spam... gewoonweg hilarisch :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Leen, ja die sketch is inmiddels een klassieker, erg goed!!

      Verwijderen