vrijdag 15 oktober 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 46 tm 50

Ik heb de vragen van deze week weer beantwoord! 

46.    Hoeveel tijd besteed ik aan sociale media apps?

Ik besteed nu nauwelijks nog tijd aan sociale media apps voor mijn plezier. Voor mijn werk nog wel natuurlijk, ik gebruik WhatsApp veel met collega's omdat dat sneller gaat dan e-mail en telefoneren niet altijd handig is. Met T. app ik ook, soms voor de  lol, maar meer omdat dat makkelijker is en vaak beter uitkomt dan bellen.

In de zomervakantie ben ik even met Instagram bezig geweest maar heb gemerkt dat ik er eigenlijk niks aan vind. Facebook gebruik en bekijk ik ook niet meer. En andere sociale media apps heb ik niet en bezoek ik ook niet.  Ik heb een aantal apps wel een korte tijd geprobeerd. Ik vind andere dingen leuker om te doen, zoals lezen, sporten, koken, televisie kijken en bloggen! 

47.    Wat is mijn favoriete plek in huis?

Ons huis is een hoekhuis uit 1932. Het waren ooit twee woningen, toen wij het kochten was het al een huis. Omdat we samen zijn en geen kinderen hebben, en destijds ook geen plannen voor gezinsuitbreiding,  konden we alle muren weghalen omdat we geen kamers wilden. We hebben drie lagen van 50 m2, de begane grond is zelfs wat groter want daar zit een schuur aan vast, dat is de werkplaats van T. Verder hebben we op de begane grond opslag, fietsen, een mancave met kachel en draaitafels  muziek en tv en een douche en wc. Op de eerste verdieping wonen we, daar hebben we de woonkamer en keuken, met een dakterras op het dak van de schuur. Op de tweede verdieping is het slaap- en badgedeelte en ook nog een wc. Geen kamers dus en mijn favoriete plekje is op de bank om tv te kijken of te lezen, en aan de eettafel om iets achter de computer te doen.

48.    Heb ik een huisdier of ooit gehad?

Nee, nooit gehad. Ik wil ook geen huisdieren.  We hebben een poes die af en toe even langs komt. Ze is van een buurvrouw en die vindt het goed dat ze ook  van wat brokjes krijgt. T. is dol op katten en zou er wel een willen. Wellicht ooit, als we met pensioen zijn misschien.

49.    Wanneer ben ik op mijn best?

Ik ben een vroege vogel. Ik sta vroeg op, ook in het weekend en tijdens vakanties. Ik vind het fijn om vroeg op de ochtend. liefst even alleen, wat te rommelen in huis en rustig te ontbijten. Ik heb geen ochtendhumeur dus als T. ook vroeg is, is dat gaan probleem. Ook op het werk ben ik een van de eersten, ik ben het meest productief in de ochtend. 

50.    Heb ik een eigenschap die ik niet fijn vind?

Ik ben ik erg ongeduldig. Ik heb in de loop der jaren wel iets meer geduld leren hebben, maar het blijft een dingetje. In de rij bij een kassa wanneer degene die moet afrekenen nog op zoek moet naar een pinpas of bij de uitleen van de bibliotheek wanneer iemand staat te hannesen met zijn boeken en pasje. Ook lang telefonisch in de wacht staan vind ik vreselijk vervelend, zeker als er dan ook nog een naar achtergrondmuziekje gedraaid wordt. Ik mopper dan heel erg, als ik alleen ben zelfs hardop!

Dit was het weer, misschien herken je er wel iets van of ben je juist totaal anders! Leuk als je hierop reageert!


18 opmerkingen:

  1. Hier ook een ochtendmens. Soms is het rekening houden met andere avondmensen. Een vriendin komt wel eens aanwippen tegen mijn koffietijd op het ochtendrondje met haar hond. Ik maakt dan ontbijt voor haar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, wat leuk dat je haar ontbijtje maakt!! Heerlijk he in de vroege ochtend! Zomer én winter, maakt mij niets uit!

      Verwijderen
  2. Ik ben wel benieuwd: waarom wil je geen huisdieren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nicole, ik vind een hondje wel leuk (bepaalde rassen) maar omdat we hele dagen weg zijn en in een stadse omgeving wonen vind ik dat niet passen nu. Katten vind ik een beetje 'eng', daarmee bedoel ik dat ik geen hoogte van ze krijg en niet zo goed weet hoe ik er mee om moet gaan. Ik vind verder ook dat dieren het beste in hun natuurlijke habitat moeten zijn.

      Verwijderen
  3. Jouw laatste antwoord ivm geduld, daarin herken ik me volledig. Mensen die hun pinpas nog moeten gaan zoeken als alles al getikt is, of die hun boodschappentas pas gaan inladen na het afrekenen. Grrrr. Daarom ben ik zo blij met de zelfscankassa's.
    Oh, en een huis met een loftgevoel, dat lijkt me ook zo heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi MyriamC, ja ons huis is heel ruim en open en dat is voor ons allebei - twee hele lange mensen - ook wel fijn. Alles is ook op onze hoogte!! Ik ben ook fan van de zelfscanners!

      Verwijderen
  4. 49 en 50 herken ik behoorlijk :)
    48 dan weer totaal niet. We hebben 3 honden, 5 katten, 3 varkens een paard en een stuk of 30 kippen (al vallen die laatste 3 niet perse onder "huis"dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Carla, hahaha... dan wonen jullie niet in een huis in een stad, of staat je paard in de gang ;-)?? Als ik op het platteland zou wonen met grond om het huis zou ik waarschijnlijk wel wat beesten hebben, ik zou een paar kippen leuk vinden. Het klinkt heel gezellig zo bij jullie!! Met zo'n beestenboel moet je ook wel een ochtendmens zijn lijkt me. Tja... geduld is een schone zaak... ik blijf oefenen!

      Verwijderen
  5. WhattsApp is handig. Insta en Pinterest begrijp ik niet goed wat ermee te doen, maar heb me er ook nog niet zo in verdiept. Op FB ben ik lid van diverse groepen over voeding, haken, en nog wat onderwerpen die me interesseren en vind ik leuk.

    Mijn favoriete plek is buiten, we hebben een soort hofje tussen onze schuur en de schuur vd buren dat is betegeld en waar wwe zitten, verderop gaat de tuin nog lang door. Helaas is buiten zitten er niet meer bij tot april.

    Ik ben aan de kassa ook erg ongeduldig, mag van mijn dochter ook niet meer zuchten. Ze heeft me ook wel eens naar buiten gestuurd en ging zelf afrekenen etc. kwam ook omdat ik het toen nogal druk had als alleenstaande moeder met meer dan full-time baan. Bezorgen was er toen nog niet anders zou ik er waarschijnlijk wel gebruik van hebben gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, insta en Pinterest zijn om plaatjes te kijken, maar ik vind er ook niet zoveel aan. FB schijnt onder de jongeren niet meer 'in ' te zijn, maar ik hoor veel over FB groepen, daar is het wel erg leuk voor. Oh ja, mijn dakterras is ook een favoriete plek van mij, helemaal niet aan gedacht! Dat zuchten doe ik ook, en ik schrik er soms van hoe onaangenaam ik dan moet overkomen!! Wij bestellen onze boodschappen online en halen ze op. Toch ontkom je soms niet aan een winkel en een kassa en een rij met teutebellen ;-)

      Verwijderen
  6. Vergat nog op de huisdieren te reageren. Bij mijn ouders hadden we 2x hond en later konijn en kat die rood was en Koen was genoemd naar Willem Nijholt die dat personage in een TV serie speelde.
    De ouders van ex hadden een dierentrimsalon en pension en regelmatig hadden we toen noodopvang van honden. Toen hadden we ook katten. Na scheiding even niet omdat ik teveel weg was.
    Toen ik huidige partner tegenkwam had hij gelukkig al hond, werd ook specifiek gezegd in eerste gesprek. We zijn nu samen al aan de 4e hond die al oud is. Daarna geen pup meer maar gaan we naar oudere hond kijken en die nog wat fijne jaren geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik moet altijd lachen wanneer huisdieren vernoemd zijn naar een bekend persoon, grappig ook om dan het verhaal er bij te horen. Ik kan met heel goed voorstellen dat een hond hebben leuk is en dat de hond een belangrijke rol inneemt in een gezin/huishouden. Jullie gaan vast vaak samen de hond uitlaten, gezellig lijkt met dat, even samen een straatje/parkje om!

      Verwijderen
  7. Geen hoogte krijgen van dieren heb ik met honden, en ik vind ze ook gewoon vies. Ze lebberen zo je gezicht af met die vieze tong van ze. Geef mij maar een kat. We hebben er 2, een oude en 1 van een jaar. Die kun je rustig een nachtje alleen thuis laten.

    Sinds we verhuisd zijn (huis uit 1910) is het hele huis favoriet, de keuken vanwege het fijne licht, mijn slaapkamer omdat ik daar zo'n knus bedstee-achtige sfeer heb, het hele huis omdat we nu CV hebben en het warm is als je 's morgens beneden komt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lieveke, ik kan er ook met mijn pet niet bij wanneer mensen zich laten aflebberen door een hond! Maar ik ken ook honden die dat niet doen en heel lief zijn! Eigenlijk heb ik ook geen voorkeur voor de ene of de andere plek in huis want ook wij hebben een heel fijn huis. Maar de benedenverdieping is meer de plek van T. dan van mij dus als ik echt een eigen plek moet kiezen....

      Verwijderen
  8. vroeger had ik katten en 2 honden, papegaai, visjes. Nu niets meer, helaas. En het is ook moeilijk als je niet van honden houdt om te snappen dat je niet vies bent van je eigen hond (of kat). Ik woonde in de buurt van een asiel en ging er vaak kijken of er nog zielige katten waren...en er kwamen thuis ook katten aanlopen die dan bleven. Op een gegeven moment had ik er 12..en vond het heerlijk.
    Ik ben heel geduldig, echt op het gekke af. Kan me ook nergens meer druk om maken. Nu hoef ik nooit meer te wachten bij de kassa, alles wordt bezorgd, maar vroeger vond ik het geweldig leuk om te kijken naar al die ongeduldige mensen, je haalt ze er zo uit.
    Geen voorkeur in huis, momenteel zit ik voornamelijk aan tafel, achter/voor de pc op een eikenhouten stoel. Opstaan en lopen is lastig voor me, en een houten stoel zit lekker stevig en zakt niet in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemiddag Berber, ik snap dat je al die gezelligheid van huisdieren mist. Wat goed dat je zo geduldig bent, ik zou dat ook graag willen zijn, ik ben er wel mee aan het oefenen en het lukt me zo waar al wel eens ;-)! Lekker zitten is belangrijk, ik vind diep weggezakt zitten niet fijn, maar een beetje kussen is wel prettig, ik heb weinig vet op mijn achterste!

      Verwijderen
    2. ik heb o.a. lipoedeem.. genoeg vet dus en een kussen wil ik absoluut niet op zitten. Is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn.
      Toen ik nog werkte stond ik om 6 uur op, totaal geen probleem. Nu kom ik zelden voor 9 uur mn bed uit.

      Verwijderen
    3. Ik ben ook blij dat we niet allemaal hetzelfde zijn, saaie boel zou dat zijn! Ik denk dat ik later, als ik groot ben en niet meer naar mijn werk moet, ook niet zo heel vroeg meer op sta. Waarschijnlijk ook niet heel laat want ik ben zeker geen avondmens, nooit geweest ook.

      Verwijderen