maandag 11 oktober 2021

eetoverzicht week 40

Ook deze week op maandag onze Meatfree Monday, en zoals gewoonlijk een pasta. T. kookte deze week ook weer twee keer, ik maakte drie keer eten. Twee dagen deden we ons eigen ding!

maandag:

Pasta met courgette en champignons, salade

Dit eten we wel vaker,  het is makkelijk, snel en lekker. Deze keer heeft T. de courgettes eerst geroosterd. Champignonsaus gemaakt met champignons en kookroom van Oatly (haverroom). Om de champignonsmaak te versterken gebruiken we altijd een paar stukjes gedroogd eekhoorntjesbrood. We hebben ze vorig jaar nog zelf geplukt en gedroogd, dit jaar niet en ze waren bijna op. Zaterdag zag ik ze bij de Lidl in het herfstassortiment. En spotgoedkoop!

dinsdag:

Andijviestamppot, gehaktbal, komkommersalade

woensdag:

Gebakken aardappels, coleslaw, broccoli en tomatensalade

T. bakte aardappelblokjes, ik maakte 's ochtends al een coleslaw met witte kool, wortel en een sjalotje. Aangemaakt met wat mayo, yoghurt, appelazijn, peper, zout en paar karwijzaadjes.

donderdag:

Foe yong hai, gemengde groente zoals prei, paksoi, kool, wortel en taugé,  rijst 

Ik noem het foe yong hai, maar het is eigenlijk een luchtige omelet zonder vulling. Daar gaat dan de zoetzure saus overheen. De groente gooi ik in de wok met wat verse gember, knoflook en ui. We eten het met jasmijnrijst. Snel en simpel maar erg lekker.

vrijdag:

salade, pompoenpitbroodje met een kroket

Ik kan soms ineens zo'n trek heb in iets hartigs, en dan in het bijzonder een kroket!  Die haal ik dan bij de patatzaak om de hoek. De salade en het brood zet ik dan allemaal al klaar zodat ik meteen kan gaan eten als ik thuiskom. 

zaterdag:

pompoensoep, bruin broodje geitenkaas, sla

Er stond nog pompoensoep in de vriezer. T. had zin in Chinees en niet in deze soep. We aten dus ieder waar we trek in hadden.

zondag:

happas: merguezworstjes voor T.  feta voor mij, hummus, sla, geroosterde groente, Turks brood voor T. worteltortilla voor mij

Er lagen een paar zielige paprika's in de koelkast en wat sneue sperzieboontjes. Samen met een ui , tomaten en een aubergine heb ik deze geroosterd op een bakplaat.  T. maakte lekkere hummus en bakte zijn worstjes. Ik at de groente met feta in een worteltortilla van de Lidl. Die had ik nog nooit geprobeerd en vond ik erg smakelijk.

Lees woensdag mijn blog over mijn eerste dieetervaring!

8 opmerkingen:

  1. dinsdag, donderdag en vrijdag kom ik langs, oke? lijkt me heerlijk wat we dan eten :))
    pompoen is niet zo mn ding, aubergine en courgette vind ik van die sneue groentes, er moet van alles bij om het een wat eetbaar te maken.
    Ik eet trouwens toch liever brood dan warm eten (wel soep). Lekker brood van mn warme bakker, roomboter en kaas van de kaasboerderij en ik ben een gelukkig mens. Oja, ook nog karnemelk van de kaasboerderij erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Berber, hihi.. je bent van harte welkom hoor! Mijn man is ook niet van de pompoen en aubergine en courgette. Ik juist wel! Maar het klopt dat ze wat extra's nodig hebben voor ze echt lekker zijn. Brood ben ik ook dol op, maar dan vooral lekker stevig brood, niet van dat slappe witte. Een goede boterham met lekkere boter en lekkere kaas is inderdaad een traktatie! Fijne week! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. witbrood eet ik alleen als ik tosti's maak, casinobrood. Anders eet ik volkoren, meergranen of zuurdesem brood, net waar ik trek in heb.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, voor tosti's is witbrood wel zo lekker, vind ik ook. Zuurdesembrood ben ik ook fan van, net als roggebrood. Ik vind het brood bij de bakkers in Duitsland altijd zo lekker, én ze hebben heel veel keus in stevig brood!

      Verwijderen
  4. Een paar gerechten zijn voor ons in een kleinere vorm lunches.
    Bij ons zit vlakbij een pompoenkwekerij die kar buiten heeft staan en ik heb er vandaag een paar in verschillende maten gekocht.
    Meestal snij ik ze in blokjes, olie en kruiden erover en in de Airfryer. van restjes maak ik dan soep soms met andere restjes groente.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, pompoen leent zich voor vele manieren van bereiden. Ik rooster ze in de oven (met schil en al) tot ze bruin en zacht zijn, dan maak ik er soep van, of smeersels voor op een wrap. Ik stukjes meekoken met een curry vind ik ook lekker. IK doe T. er geen plezier mee dus ik maak wat ik lekker vind! Ik lunch nooit met warm eten (een van mijn eetregels!!) tenzij op vakantie en geen andere keus. Maar ik snap dat er gerechten bij staan die prima als lunch kunnen dienen.

      Verwijderen
  5. Andijviestamppot heet bij ons om de een of andere reden altijd Stimp Stamp : )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, grappig toch hoe ieder huishouden zijn eigen namen geeft aan sommige maaltijden. Jullie stimp stamp, wij happas!:-) Als wij pasta met tomatensaus (en soms met gehakt erin) eten dan noemen wij dat spagbol, terwijl het bijna nooit spaghetti is! En als we een Oosterse maaltijdsoep eten is dat tokosoep. T. en ik weten dan precies wat we bedoelen, zelfs al is het altijd een beetje anders. En als we geen zin hebben om te koken heet dat bij ons 'eigen eten eerst'... begon als een grapje en is nu helemaal ingeburgerd! Fijne dag! xx

      Verwijderen