vrijdag 1 oktober 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 36 tm 40

Niet de vijf leukste of interessantste vragen, maar ik ga ze toch beantwoorden en probeer er zelf maar een leuke draai aan te geven.

36,    Welk drankje bestel ik in een café?

De tijd dat ik de kroeg in dook ligt al lang achter me. Als ik nu in een café kom is het een eetcafé en drink ik thee en koffie. In de avond kan dat ook een glas wijn zijn, maar daar blijft het wel bij.  Maar vroeger dronk ik heel graag gin en tonic, natuurlijk geleerd in de Engelse pubs! En héél vroeger, ik zal 16/17 geweest zijn, toen alcohol gewoon voor iedereen in het café werd ingeschonken, en ik met mijn vriendinnen ging stappen, dronken we bessenjenever omdat het goedkoop was! 

37.    Weet ik wanneer het tijd is om te vertrekken?

Eigenlijk niet, meestal wil ik te vroeg weg. T. kan, als hij in de stemming is, wel een plakker zijn en die moet ik dan lospulken. In de begindagen van onze relatie was dat nog veel erger en als we dan uit gingen liet ik hem vaak maar zitten en moest ie zelf maar zien hoe hij thuis kwam! Gelukkig ging dat altijd goed. 

38.    Wat zou ik willen doen als ik voor mezelf zou beginnen?

Een nagelstudio! Nee hoor, geintje. Ik zou het leuk vinden onderwijsadviseur te worden. Ik zie zoveel geklooi om me heen en heb best goede ideeën. Waarom ik het dan niet doe? (Dit is trouwens een bonusvraag!). Omdat ik het zonde vind van het geld dat een school daar dan aan uitgeeft. Dat kan beter richting leerlingen en ondersteuning van leerlingen gaan.

39.    Kan ik tegen mijn verlies? 

Nee, nee en nog eens nee! Ik ben een zeer slechte verliezer. Zeker wanneer T. en ik een potje scrabble spelen. Maar ook toen ik vroeger waterpolo speelde vond ik het verschrikkelijk vervelend om te verliezen. Ik word dan enorm chagrijnig !

40. Welk cijfer geef ik mijn gezicht?

Wat een rare vraag!!! Natuurlijk een tien! Ik ben dik tevreden met mijn gezicht. Maar... ik heb er wel al aan laten sleutelen. 6 Jaar geleden heb ik een ooglidlift gehad aan beide ogen. Ik had hangende oogleden waardoor het eruit zag alsof ik doodmoe was. Het was niet vanwege een medische reden zoals verminderd zicht, maar puur cosmetisch. Ik vond het niet mooi om te zien. Inmiddels zijn ze al weer wat gaan hangen en misschien laat ik het over een paar jaar weer doen. Maar in de tussentijd ben ik helemaal okay met mijn uiterlijk. Op werkdagen gebruik ik make-up: mascara en rode lippenstift. Maar als ik vakantie of weekend heb gebruik ik niets. 

Dat van die ooglidlift hadden jullie vast niet verwacht!  Meer spannende onthullingen volgende week!

20 opmerkingen:

  1. O ja, bessenjenever... ik moet er nu niet meer aan denken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mw. W., nee ik nu ook niet meer, volgens mij dronk ik het toen ook al met een beetje tegenzin, maar niet duur en minder vies dan bier!

      Verwijderen
  2. Ik kan me heel goed voorstellen dat je kiest voor een ooglidlift als je hangende oogleden hebt. Ik ken verschillende mensen, onder anderen twee oud-collega's, die er ook last van hadden en ze hebben er beide wat aan laten doen. Een flink verschil! Ik vind het één van de cosmetische operaties die er niet onnatuurlijk uitzien, dat in tegenstelling tot botox of lipfillers.
    Ik geef mijn gezicht geen tien, maar ik zit er niet ver uit de buurt, een 8 of een 9 of zo. In ieder geval een zeer ruime voldoende!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aaf! Ja, ik vond deze ingreep ook minder met mode te maken hebben dan fillers en botox. Ik geef mijn gezicht niet ook echt een tien, maar moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet echt over nadenk hoe mooi of lelijk ik ben. Ik ben zo vertrouwd met mijn eigen tronie dat ik die gewoon accepteer. Beetje lippenstift en wat mascara en ik voel me prachtig! Zonder make-up voel ik me ook prima hoor!

      Verwijderen
  3. Ik kan wel tegen mijn verlies, en dat is maar goed ook want ik verlies doorgaans alle spelletjes...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, scrabble verlies ik meestal ook van T. En dan heeft ie lol als hij ziet hoe ik me zit te verbijten!! Dat maakt het voor mij nog erger.... liefst smijt ik dan het bord naar zijn hoofd! ;-)

      Verwijderen
  4. Jeetje een 10 voor je gezicht? Wat knap van je en wat bijzonder, ik kom aan een 5 of zo hooguit. Ooglidlift vind ik goed hoor als je je daar beter bij voel. Ik denk zelf dat ik het nog niet nodig heb. lieve grotjes en fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Pourquoi pas??. Haha... ik maak er natuurlijk een grapje over want ik zou heus wel knapper willen zijn maar ik vind mezelf niet lelijk. En ik kan me nauwelijks voorstellen dat jij maar een 5 bent.... vraag het je omgeving en je krijgt vast ook ruim voldoende! Uitstraling en wie je bent maken je ook mooi en dat telt zeker mee!

      Verwijderen
  5. Bier!
    Een eigen onderneming zou dan op grafisch gebied zijn want achteraf had ik daar een opleiding in moeten doen toen ik met 16 van school ging. Mogelijkheden ook financieel zat maar ik had geen zin wilder werken was ook niet zo'n goede leerling.

    Ik hou van het spelletje en het kan me niet zo heel veel schelen als ik vaker verlies dan win.

    Mijn oogleden zijn 20 jaar geleden ook gelift, toen werd het nog vrij makkelijk vergoed, de rechter zelfs 2x omdat ik daar een raar lui spiertje heb (familiekwaal) en dat is nog steeds iets te zien. Ik ben ook niet mooi of lelijk, maar voor m mijn leeftijd erg weinig rimpels en wel tevreden mee meestal. Maak me behalve wenkbrauwen bijtekenen zelden op. De keren dat ik lippenstift op heb kijkt iedereen er raar naar welke kleur ik ook gebruik
    En ik heb liposuctie op deel boven billen laten doen 10 jaar geleden voor mijn dochter ging trouwen. Geen heel groot verschil maar shirts en truien vallen nu veel mooier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, Bier!! Echt, je blijft me verassen! En dan ook nog een liposuctie. Ik zie nu een hele knappe stoere hippe tante voor me! Ik word raar aangekeken als ik geen lippenstift op heb (een enkele keer ga ik 'kaal' naar school). Fijn he om tevreden te zijn met je uiterlijk!

      Verwijderen
    2. Haha eigenlijk zou ik ook eens veel vragen blog moeten gaan maken, kijken wat je nog meer verrast.
      Nee bloggen is niks voor mij, ik lees liever mee en reageer ook graag.

      Verwijderen
    3. Prima hoor! En zo leren wel elkaar toch kennen. Ik had vroeger een penvriendin, heb haar nooit ontmoet maar via een meidenblaadje in contact gekomen. Was reuze leuk. Dit doet me daar een beetje aan denken ineens. Deze manier van corresponderen vind ik namelijk ook heel leuk!

      Verwijderen
  6. maakt me niets uit als ik verlies en omdat het me niet interesseert en gewoon lekker speel win ik toch vaak. Het spelen en het gezellig hebben met anderen vind ik belangrijker, het bezig zijn. Ik kijk al zo lang tegen mn gezicht aan en ben er best tevreden mee. Voor mezelf beginnen heb ik nooit zo aan gedacht, nu ben ik al jaren met pensioen en speelt het niet meer, maar ik had best graag tolk/vertaler hebben willen worden. Verstandig van je ooglidlift (leuk scrabblewoord) als je er last van hebt. We gaan ook naar de tandarts en de oogarts, waarom dit dan niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, ik ben niet zo'n spelletjesmens, lees liever in mijn uppie een boek. Nu je het zo zegt, ik ben ooit begonnen aan een opleiding vertaler (Engels) maar heb deze niet afgemaakt. Mijn privéleven lag in dezelfde periode dusdanig overhoop dat studie (én ook nog werken) niet meer lukte. Heb er geen spijt van gehad maar had ooit wel de ambitie om meer te doen met het Engels dan docent zijn. Ook heb ik jaren geleden wel eens bedacht dat ik de opleiding tot patissier wilde doen maar ook dat is niet gebeurd. En nu doe ik wat ik doe en ben ik daar zeer content mee! Je hebt gelijk als je zegt dat we ook onze tanden en ogen goed verzorgen, dus waarom de oogleden dan niet.

      Verwijderen
    2. ik woon inmiddels alleen en doe geen spelletjes meer zoals vroeger, nu meer op de pc of Ipad. Yammie, patissier, heerlijk om te eten, zelf maken lukt niet. En als ik nu zou moeten kiezen wat werken betreft zou ik met dieren willen werken. Ik kijk graag naar dierentuinprogramma's op Animal Planet of National Graphic Wild (o.a. The Zoo, San Diego Zoo, The Aquarium) en daar zie je hoe ze met de dieren omgaan, een kijkje achter de schermen.

      Verwijderen
    3. Ik doe de dagpuzzel in de NRC, verder speel ik eigenlijk geen spelletjes, behalve dan op vakantie, dan spelen vaak een potje Scrabble. Dat zijn zeker interessante documentaires en het kijkje achter de schermen vind ik ook altijd leuk, je leert dan ook de mensen kennen die voor de dieren zorgen.

      Verwijderen
  7. Gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies. Vooral bij weddenschappen gaat het nogal eens mis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, oh jee.... ik hoop dat je geen grote geldbedragen inzet ;-)!

      Verwijderen
    2. nee het gaat b.v. over vier keer afwassen

      Verwijderen
  8. Oh ja, zulke weddenschappen ben ik ook niet sterk in, ik ben vaak zo overtuigd van mijn eigen gelijk en dan is het toch anders!!

    BeantwoordenVerwijderen