maandag 25 oktober 2021

eetoverzicht week 42

Vakantie, dat betekent wat meer tijd om te koken en minder strakke planning. T. is thuis aan het klussen, ik heb wat afspraken hier en daar en rommel ook wat rond. Maandag natuurlijk weer Meatless Monday. Dit aten we deze week:

maandag:

vegetarische  lasagne, sla en broccoli

Geen bijzonder inspirerend gerecht, maar altijd lekker.  Alhoewel de lasagne bomvol groente zit, eet ik er graag een frisse salade en wat broccoli bij.

dinsdag:

spruitjes, stoofvlees, aardappelpuree

Heerlijk traditioneel Hollands bord, eigenlijk hadden er nog stoofpeertjes bij gehoord, maar daar had ik helemaal niet aan gedacht!

woensdag:

traybake met zoete aardappel, spruitjes, sperzieboontjes, broccoli, paprika, ui en tomaat, wrap, cottage cheese en spinaziesalade

Vandaag een lunch buiten de deur en 's avonds at ik alleen. Heb het mezelf gemakkelijk gemaakt met wat restjes groente die ik, samen met de zoete aardappel, op een bakplaat heb gelegd. Een flinke schep cottage cheese aangemaakt met kruiden en knoflook erbij en een wrap om het allemaal mee op te lepelen. 

donderdag:

Pizza van de pizzeria.

Drukke dag vandaag en geen inspiratie en geen trek in wat er op de planning  stond, toen werd het pizza!

vrijdag:

kikkererwtenstoof, brood, broccoli en sla

De kikkererwten waren al gekookt, maar de stoofschotel moest nog worden gemaakt. Stond voor donderdag op het programma maar T. maakte het vandaag. Vegetarisch, vol met groente en heel smakelijk.

zaterdag:

noedels, gewokte groente, omeletreepjes en satésaus

Zoals zo vaak op vrijdag of zaterdag een snelle hap uit de wok. Alles vers en lekker gekruid met laos, gember, knoflook, koenjit, koriander en sambal oelek. 

zondag:

broodje hamburger (T.) / pita falafel (voor mij), rodekoolsalade, tomatensalade en broccoli.

We sloten de week af met een makkelijke maaltijd die we al in de middag konden voorbereiden.

Op mijn broodje falafel had ik ook nog wat plakjes gegrilde aubergine en wat geraspte wortel. 

Ik heb gistermiddag ook al een witlofovenschotel voor mijn kookbeurt voor dinsdag klaargemaakt, dan heb ik minder te doen als ik thuiskom na het werk en sporten.

We hebben weer wat lekkere maaltijden op de planning staan deze week!

10 opmerkingen:

  1. Jij eet ook veel groenten,als ik zo lees. Lekker he?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, inderdaad! In eerste instantie deed ik dat om minder calorierijke vulling te verminderen, maar ik ben groenten steeds lekkerder gaan vinden! En je kan er zoveel meer mee doen dan koken in water, zoals roosteren, blancheren, soep van maken. Ik eet met gemak mijn 2 ons per dag, kom zeker aan ruim een pond als ik mijn lunchsalade ook meetel!

      Verwijderen
  2. Zo'n traybake vind ik heel leuk maar helaas zal ik dat dan alleen moeten eten partner houdt niet van half gare groentes. Heb het wel eens gedaan met worstjes ertussen endan een andere groente voor hem. Maar heb niet altijd zin om extra dingen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, traybakes zijn lekker maar ook zo makkelijk (en weinig afwas). Als mijn T. iets niet lekker vindt en ik wel dan maakt hij zijn eigen eten. Is zeker geen optie bij jullie? Verschillende dingen koken doen wij ook niet. Als we samen eten is dat hetzelfde anders is het wel erg veel gedoe.

      Verwijderen
    2. Nee als we op dezelfde tijd willen eten is dat gen optie. Keuken is wel groot maar niet handig om met 2 p wat te doen. Ondanks dat we aan beide kanten een aanrecht met wasbak hebben lopen we elkaar regelmatig in de weg. En het gasfornuis is erg klein kunnen echt geen 4 pannen op
      Maar hij maakt wel zijn eigen stamppotten, die van mij worden nooit echt lekker, ik lust ze niet zelf. En dan zijn het meestal 4 porties dus hebben we wat in de vriezer in voorraad

      Verwijderen
    3. Wij hebben een kookeiland maar meestal lopen we elkaar dan toch ook nog in de weg dus hebben we verschillende shifts. T. vind het niet erg om op een ander tijdstip te eten, ik wel, dus ik heb altijd voorrang ;-) Gelukkig... ik dacht even dat jouw man niet kookte of het niet eens kon! Fijn dat hij dat wel kan en ook doet!

      Verwijderen
    4. dit vind ik leuk om te lezen. Dacht dat wij een uitzondering waren met af en toe eigen gerecht koken en dan op andere tijd.

      Verwijderen
    5. Hoi Izerina, ik denk dat er best veel mensen zijn die dit doen, zeker wanneer er geen kinderen (meer) in huis zijn. Wel zo makkelijk en fijn als dat gewoon kan omdat je allebei kan koken. Smaken verschillen tenslotte!

      Verwijderen
  3. Gisteren aten wij zuurkool omdat daar veel vitamine C in zit en mijn jongste zoon loopt te snotteren en te proesten en ik wil zijn verkoudheid niet ook krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, lekker zuurkool! Ik hoop dat het werkt en je niet ook verkouden bent geworden! Ik ben normaal minimaal 1x per jaar goed verkouden, maar sinds de eerste coronalockdown ben ik nog geen enkele keer verkouden geweest, zelfs niet een klein beetje. Voor mij een teken dat afstand houden helpt! Maar ja, met je zoon wordt dat wat lastiger.

      Verwijderen