woensdag 26 juli 2023

zomervakantie 2023 - dag 1

Mijn vakantieblogs zullen wat onregelmatig online komen. Hier alvast deel 1.

zaterdag 22 juli - dag 1

Om 09.15 uur zaten we in de auto en vertrokken we. Eerste stop was in België bij een tankstation langs de snelweg. We hadden onze eigen koffie en ook wat lekkers voor erbij meegenomen, dus alleen even in de rij voor de toilet, koffie gedronken op de parkeerplaats en weer door. 

Lunchen deden we net buiten Luxemburg. Daar hebben we wat meer tijd voor genomen en ook een wat leuker plekje, niet aan de snelweg maar even er vanaf, gezocht. We hebben onze stoeltjes uit de auto gehaald en heerlijk in het zonnetje onze broodjes gegeten.

Om 15.30 uur reden we het dorpje in waar ons hotel was. Een oud klooster, omgebouwd tot hotel waar ook feesten en partijen werden gehouden. Toen we aankwamen was er een bruiloftsceremonie in volle gang. Het complex was groot en we hebben van festiviteiten verder geen hinder gehad. 

Vooraf had ik al een reservering geplaatst bij een restaurant in het stadje en dat was maar goed ook, overal was het druk en vol. Het eten ging goed, T. nam een hamburger en ik een Caesar salad. We namen er ook nog patat bij. Mijn salade was voorzien van flinke stukken kip, ik kreeg het niet eens allemaal op. Glaasje wijn erbij, koffie na. 

In het hotel bij terugkomst lekker gedoucht en we daarna zijn we beiden als een blok in slaap gevallen.


14 opmerkingen:

  1. Dat vind ik eigenlijk niks dat je tegenwoordig overal in restaurants moet reserveren. Niet lekker rondlopen en kijken wat je leukste vindt, website geeft wel een indruk en menu maar kan toch tegenvallen als je binnen bent.
    Verder klinkt het als een perfecte eerste vakantiedag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, voor ons (mij) is het juist wel fijn, op het moment dat we gaan rondlopen en wat spontaan zoeken gaat het vaak helemaal mis in mijn hoofd en weet ik niet meer wat ik wil. Nu heb ik dat van te voren bedacht en heb ik geen last van eetstress. Vandaag waren we trouwens in Straatsburg en daar hebben we wel spontaan een restaurant gezocht én gevonden en ontzettend lekker gegeten tussen de middag! Gaat het nog goed met je ogen?

      Verwijderen
    2. Straatsburg ben ik veel geweest toen ik in 1971 op een Cruiseschip werkte, we lagen er dan 2 dagen en hadden 1 dag vrij daar.
      Mijn oog gaat qua zien prima, ik zie weer recht vooruit en scherp. Maar het rode en irritatie is nog vrijwel hetzelfde, donderdag controle dan hoor ik of dat normaal is.

      Verwijderen
    3. Het is een mooie stad met veel oude gebouwen en typisch voor die streek. Fijn dat je zicht goed is. Rood en irritatie minder maar hopelijk normaal. Even afwachten dus wat ze vandaag zeggen.

      Verwijderen
  2. Wat leuk dat je ons laat meegenieten met jullie vakantie.
    Veel plezier en geniet er van.
    Groeten
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Loes, het komt in stukjes en beetjes, maar ik wil de hele vakantie verslaan op mijn blog. Leuk dat jij meeleest!

      Verwijderen
  3. Met mooi weer is zelf voor je eten zorgen bij de auto wel net zo fijn. Wij deden dat meestal,ook omdat het met een hond veel rustiger was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, iedere dag in een restaurant eten vinden we allebei niet fijn, daarnaast loopt dat in de papieren. We vinden ook altijd wel leuke plekjes om te gaan zitten. Gisteren - tussen de regenbuien door - hebben we ook gepicknickt.

      Verwijderen
  4. Dag 1: geslaagd! En veel plezier op de volgende dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat hotel klinkt bijzonder, zeg! En lekker om ook een beetje van de reis zelf te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, was een mooi plek om te logeren voor een nachtje, zo is de reis ook echt onderdeel van de vakantie.

      Verwijderen