vrijdag 28 juli 2023

zomervakantie 2023 - dag 4

dinsdag 25 juli - dag 4

Toen we op dag 4 opstonden was het bewolkt en vielen de eerste spetters al. Buiten ontbijten zat er niet in. We hadden op maandag al gekeken wat het weer zou doen om daar bij onze plannen rekening mee te houden. Een dag met alleen maar regenbuien en een enkele opklaring is geen dag om veel buiten te zijn. 

We zijn daarom naar een museum gegaan. T. houdt erg van glas en wist dat er in de Vogezen veel glas is gemaakt, en dat René Lalique een bekende ontwerper uit deze streek is. 

Toen we vertrokken regende het flink en gedurende de reis naar het museum, een rit van 1,5 uur hadden we afwisselend regen, heel veel regen en nog meer regen! 

Het museum was de tocht zeker waard, wat een prachtige dingen zijn daar te zien! Ook films over de productie van al het moois toen, rond 1900, en nu, want Lalique bestaat nog steeds en maakt nog steeds heel mooi glaswerk. 

Toen we het museum uitkwamen was het droog en scheen er zelfs een waterig zonnetje. We hadden de koelbox met onze lunch bij ons en hebben een plekje gezocht waar we even rustig konden eten. We waren net klaar en toen begon het alweer te regenen.  Snel alles ingepakt en de auto in en terug naar het vakantiehuis. 

We waren rond half 5 terug, hebben toen een glaasje wijn ingeschonken en de kachel aangemaakt! T. heeft 's avonds weer voor het eten gezorgd. We aten kip van het spit met haricots, een salade en brood. Met de rest van de kip doen we de rest van de week nog.  T. maakt nog een kipkerriesalade en ook eten we een keer een gevulde kippensoep.

We vinden het allebei fijn om 's avonds redelijk op tijd naar bed te gaan. Dus na het eten nog even het 8 uur journaal gekeken, stukje van de eerste Zomergasten van dit seizoen en daarna de deuren en de luiken gesloten.


10 opmerkingen:

  1. Ga ik op mijn lijstje zetten het Lalique museum. In de Antique Roadshow was er eens een vrouw die met een glazen pot kwam, die had ze voor 5 pond op een Garage sale gekocht omdat er een mooie plant in zat. Bleek Lalique en 25.000 pond waard te zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Lot, je snapt dat T. ook van zo'n vondst droomt!

      Verwijderen
  2. Als je van te voren al "slecht weer-plannen"hebt,zijn de dagen toch goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, dat is inderdaad prettig, we hebben op die manier weinig last van de regen. Nu ik dit antwoord typ is het zaterdagochtend, het ziet er weer bewolkt uit en straks gaat het regenen. Vandaag een dagje lokaal: boodschapjes om mee naar huis te nemen, ons zooitje weer bij elkaar zoeken en vast wat inpakken. Misschien nog een wandeling in de buurt en misschien vanavond nog een pizza eten in het dorp, en als het druk is gaan we voor de pizza emporté (afhalen ;-).

      Verwijderen
  3. Dat museum zou me ook wel interesseren. Ik meen dat mijn schoonouders ook kristallen figuurtjes van Lalique hadden. Waar die gebleven zijn???
    PS Zie net op het www dat er in Doesburg ook een museum is met een vaste collectie van Lalique glas. Niet eens zó ver bij ons vandaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, wow, als het echt Lalique is dan zou het leuk zijn om eens te achterhalen wat het nu waard, ALS je ze nog vindt!! Ik zag op het net ook dat er in Doesburg iets is, heb nog niet gekeken hoe en wat.... misschien ook leuk voor Lot, die had ook interesse vertelde ze in haar reactie.

      Verwijderen
    2. Alles is verdeeld onder de vijf kinderen na het overlijden van mijn schoonouders. Mijn man heeft geen verstand van zo'n dingen ... die heeft vast aan de anderen gezegd dat hij het niet wou hebben. We hebben wel een kast vol Delfts blauw (wat niks waard is).

      Verwijderen
    3. Oh jee... zo kan het gaan, als er maar geen ruzie door ontstaat. En jullie hebben het goed volgens mij en geld is ook niet alles.

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Hoi Leen, wij noemen het onze 'seniorenreis' en er is niks mis met niet zoveel doen op vakantie! ;-)

      Verwijderen