donderdag 27 juli 2023

zomervakantie 2023 - dag 3

maandag 24 juli - dag 3

Lekker uitgeslapen op dag 3, de wekker stond om half 9 en zonder wekker was ik vast nog langer blijven slapen. Op dagen dat ik niet werk staat mijn wekker op half 8, maar meestal ben ik eerder wakker en ben ik er ook eerder uit. Als we weg zijn blijf ik wat langer liggen als het lukt.

Waarom dan die wekker? Omdat ik het fijn vind om mijn slaapritme niet heel erg te verstoren. Ik slaap goed en genoeg wanneer ik daar regelmaat in heb.

Op ons gemak de ontbijttafel gedekt en gegeten. Nog een beetje in huis gerommeld, de laatste spullen uitgepakt en ons verder in het huisje comfortabel gemaakt. 

Vandaag stond alleen boodschappen doen op het programma, we hadden een rustige dag gepland om nog wat uit te rusten van de autorit.  

Op een kwartier rijden van ons dorp is een grote hypermarché van Leclerc. Met een boodschappenlijst en twee grote tassen zijn we daar vandaag als eerste naar toe gegaan. Voor ons is een bezoek aan zo'n enorme supermarkt een uitje waar we echt de tijd voor nemen. We hebben inkopen gedaan voor de hele week, we hoeven alleen tussendoor nog wat verse groente, fruit en brood te halen. 

Op de terugweg naar de hypermarkt ook langs de bakker in het dorp voor vers brood en wat lekkers voor later op de dag.

Het weer was goed, niet heel warm maar goed genoeg om buiten te zitten. Dus buiten geluncht, zitten lezen en 's middags ook buiten nog thee met een mirabellentaartje genuttigd. 

Avondeten was een mengelmoesje van lekkere dingen. T. had voor zichzelf een steak gekocht, ik had een blikje kikkererwten, een zoete aardappel en een geitenkaasje, er was nog ratatouille, pasta, brood, sla en andere groentjes. Ik maakte een soort tagine met de kikkererwten, zoete aardappel en de ratatouille, daarbij brood met gegrilde geitenkaas. 

In de vakanties eet ik, net als thuis, ook graag een toetje. Thuis is dat vanillevla, op vakantie is dat een pot de creme, liefst in de smaak pistache of koffie. We hebben ze allebei gekocht. Voor T. namen de we de smaken chocolade en vanille mee. 

De wifi in het huis doet het goed, dat hebben we in Frankrijk niet eerder meegemaakt. Na het eten hadden we dan ook ons vaste avondritueel, net als thuis. Journaal op de iPad gekeken met thee en een stukje chocolade.

De weersverwachting voor dag 4, dinsdag 25 juli? 's Ochtends regen, 's middags regen en ......'s avonds regen!



17 opmerkingen:

  1. Jammer van de regen voorspellingen maar ik denk dat jullie je niet vervelen. Geniet van het mooie Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ellen, we vermaken ons wel, dat klopt. Maar het regent wel erg veel en dat is toch jammer.

      Verwijderen
  2. Die regen is een beetje jammer. Maar het is en blijft vakantie. Dus toch lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, mee eens hoor, en vandaag een mooie tocht door een natuurgebied gemaakt, ook met regen mooi!

      Verwijderen
  3. Klingt als een heerlijke maaltijd! Jammer van de regen maar in NL is het ook niet best. Gisteren (donderdag) heeft het hier de gehele dag geplenst en ik zag op het KNMI dat de vooruitzichten niet bijzonder zijn. Leuk is dat inderdaad in een supermarkt rondsnuffelen in een ander land kan er uren doorbrengen. Pot de creme ken ik niet is dat misschien een soort crème brûlée maar dan zonder dat gebrande suikerlaagje?
    Lekker mirabellen die zie je eigenlijk niet in NL worden in het Zwarte Woud ook vaak gebruikt in gebak en ze maken er ook mirabellenwasser van in de Elzas/Vogezen als Eau de vie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, we eten altijd heerlijk, ook op vakantie. Ja, die potjes met het toetje zijn de textuur van creme brulee, heerlijk romig. In het Zwarte Woud hebben ze inderdaad lekkere dingen met mirabellen, plaatkoek en taarten met vanilleroom en kruimels. Ik drink geen sterke drank, T. wel en die nam de van de week in het restaurant een glaasje mirabellenwasser!

      Verwijderen
  4. Ja leuk he,zo'grote supermarkt. Soms hield ik mijn vinger bij de produkten,om tussen b.v. alle toetjes de juiste te kunnen vinden. Wat een overvloed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik ken deze ontzettend grote hypermarchés met non-food en food alleen in Frankrijk en Engeland. Heel leuk maar je moet er wel met een boodschappenlijstje naar binnen anders kom je met twee karren vol naar buiten!

      Verwijderen
    2. In het VK heten ze natuurlijk geen hypermarché ... duh Mw Niekje!

      Verwijderen
  5. Dag 3 alweer, heb ook dag 2 meegelezen, hoor. Wat heerlijk zo'n hypermarché met allerlei nieuwe producten! De wekker? Ik hoef 's morgens nergens heen, dus ik zet nooit een wekker meer. Maar ik word toch elke dag op dezelfde tijd wakker. Uit mezelf. Inwendige klok dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ja, mijn inwendige klok functioneert ook goed, maar omdat ik wel weg moet (in vakanties ga ik 's ochtends eerst even sporten) en natuurlijk niet te laat op school kan komen zet ik de wekker voor de zekerheid wel. Die supermarkten hebben heel veel dingen die wij niet hebben. Bijvoorbeeld blikken met bonen en worsten, eend en zuurkool en nog veel meer variaties.

      Verwijderen
  6. Soms is het fijn om je ritme enigszins vast te houden inderdaad. Ook al is het vakantie. Ik ben ook iemand die het het beste 'doet' op regelmaat. Je vakantie klinkt gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, ondanks de regen vermaken we ons goed, we gaan veel op pad en plannen het een beetje met het weer in het achterhoofd.

      Verwijderen
  7. Door zo'n buitenlandse super (of hyper)markt lopen, dat doen wij ook zo graag. Als we met de auto op vakantie zijn nemen we ook altijd allerlei lekkere dingen mee naar huis.
    Geniet nog van de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, wij reizen altijd in een bestelbus, dus er kan heel veel mee terug! Lekkere wijn, toetjes, worst... Doen we, dank je wel!

      Verwijderen
  8. Naar de hypermarche, dat vind ik in Frankrijk al een uitje op zich. Lekker rondneuzen en heel lang doen over het kiezen van een toetje, want dat zijn er zoveel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die toetjes Aukje, niet normaal meer zoveel en zo lekker! Ik heb een selectie meegenomen zodat ik er nog even van kan smullen!

      Verwijderen