donderdag 27 juli 2023

zomervakantie 2023 - dag 2

zondag 23 juli - dag 2

Het hotel waar we van zaterdag op zondag hebben geslapen had geen restaurant, maar natuurlijk wel een ontbijtruimte. Dit was in een mooie oude kloosterzaal en deze was een beetje ingericht als in een klooster. Lange tafels en stoelen.  Ik heb goed en genoeg gegeten, iets teveel voor mijn gevoel, maar geen raar eetbuigedrag gehad. Ik heb een bruin broodje met roerei genomen, een croissant met jam, 2x een bakje fruitsla en een yoghurtje. 

We hebben netjes gevraagd of we onze thermos mochten vullen met koffie voor onderweg en toen bood de mevrouw die verantwoordelijk was voor het aanvullen (en opruimen) van de ontbijtspullen aan om ook nog een chocoladebroodje mee te nemen voor onderweg. Nou, dat vonden we natuurlijk goed idee. We waren van plan om nog langs een bakker te rijden, maar nu konden we regelrecht het dorp uit en de weg weer op.

Onze eerste stop na 1,5 uur rijden op allerlei kleine weggetjes om koffie te drinken en onze chocoladebroodjes te eten. 

De Franse supers en hypers gaan op zondag om 12.30 uur dicht en we moesten zorgen dat we voor aankomst in het vakantiehuis alvast wat bij ons hadden. We hebben dus nog een stop gemaakt bij een grote supermarkt om alvast eten voor de lunch, het avondeten en het ontbijt van maandag te kopen. 

Toen we dat gedaan hadden was het tijd voor een broodje en hebben we weer een rustig plekje gezocht en eenvoudig geluncht met brood, kaas en wat groenvoer. Niets bijzonders, maar wel erg lekker.

Daarna aan het laatste stuk begonnen. In kilometers stelde het overigens niet zoveel voor, maar doordat we binnendoor reden waren we toch nog een uur onderweg. 

Ontvangst in het huis was prima geregeld, we hadden onze aankomsttijd doorgegeven en de beheerder van het huis stond ons op te wachten. Na een korte rondleiding vertrok hij en konden we ons gaan settelen. Auto uitgepakt, spullen op de kamers gelegd en toen was het tijd voor de apero. 

Terwijl we een beetje zaten uit te blazen begon T. alvast aan het avondeten. Hij maakte en grote ovenschaal met ratatouille klaar en kookte een pan pasta. Ik maakte de sla. Na het eten dronken we nog een kopje thee met een stukje chocolade. Zo'n dag in de auto is vermoeiend, ook als je bijrijder bent, dus na een snelle douche lagen we er al weer vroeg in. Ik ben vrij snel in slaap gevallen en heb deze eerste nacht heerlijk geslapen.


12 opmerkingen:

  1. Prima verlopen de heenreis. Ben benieuwd hoe het huisje bevalt en klopt met jullie verwachtingen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, het huisje is voorzien van alles wat wij nodig denken te hebben zoals een vaatwasser, wasmachine, koelvrieskast, grote keuken en ruime slaapkamers. Helaas valt de tuin erg tegen. Om het huis is het een rommeltje. Je kan nergens fatsoenlijk zitten. En wat nog veel vervelender is, en wat wij niet op de foto's zagen en ook niet in de omschrijving hebben gelezen, is dat er nog een aantal huizen vlakbij zijn en dat wij naast een parkeerplaats 'wonen' waar iedere dag een paar auto's staan. Als we buiten zitten lopen er mensen tussen ons zitje en onze keukendeur over het pad. Daar balen we enorm van. Nu is het weer niet denderend en zijn we veel op pad. Maar er zijn dus een aantal minpunten!

      Verwijderen
    2. Oei, ja zulke tegenvallers worden meestal niet beschreven..Zo had ik met mijn gezin (5 personen destijds) eens een appartement op een verdieping in Oostenrijk gehuurd. De eerste week waren de zoons er en was de vrouw des huizes zelf op vakantie. Maar toen kwam ze terug. We kregen voorschriften over de limiet hoe lang we mochten douchen (snapte ik later wel). Handwas mocht niet, want in de woning drogen zou vochtschade aan de massieve houten deuren geven. Zij zou steeds de was voor ons doen, tegen betaling. Met name de 3 heren onder ons vonden dat maar niks. We sneakten af en toe dan ook naar de wasserette. Afval zelf wegbrengen mocht ook niet, zij zou dagelijks onze afvalbakken komen leegmaken. Dat luistert nauw in Oostenrijk. Maar mijn maandelijkse verschoningen liet ik toch echt niet door deze dame ophalen. Die nam ik mee op wandeltocht en gooide ze zelf ergens weg in een afvalbak. Nee, die bemoeienis van deze dame beviel niet. We hebben het nog jaren over haar gehad:-). Toch veel plezier en ik hoop dat het toch gaat meevallen met al die parkeergasten. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Maar gelukkig geen Ikea bank!
      Marijke

      Verwijderen
    4. Ach dat is zeker balen, vooral als je dag weg bent geweest wil je graag in je eigen buitenruimte zitten om de dag te laten zakken.

      Verwijderen
    5. @Ine: wat een verhaal zeg!! Gelukkig maak je er altijd wel het beste van en heb je naderhand nog vaak lol om zulke ervaringen!
      @Marijke: ik had niet bedacht dat ik dat ooit zou zeggen, maar stond er maar een Ikea bank!! Nu zitten we op houten keukenstoelen, weliswaar met een kussentje, maar toch.
      @Lot: precies! Nu valt er momenteel weinig buiten te zitten want we hebben de meeste dagen regen.... bleh...

      Verwijderen
  2. Die binnenweggetjes zijn zoveel mooier dan de snelweg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer van jullie gehuurde huis. Soms is iets toch niet wat het lijkt. Wij hadden zoiets een paar jaar geleden in het Saarland een appartement zag er prachtig uit op de foto's en vooral schoon, netjes en gezellig. Bleek later dat het 10 jaar oude foto's waren en dat het appartement van oktober tot en met mei verhuurd werd aan Poolse gastarbeiders. We troffen de inmiddels bedorven etensresten nog in de koelkast aan en het rook naar sigaretten, verschraald bier, en was ronduit smerig. Heb toen eerst allesreiniger gehaald en een paar uur schoongemaakt. De verhuurders vonden het raar dat wij er iets van zeiden, ze hadden nooit klachten...maar goed je komt niet voor een huis als de omgeving maar mooi is, wel jammer van de tuin. Ed is nu in de Auvergne en daar is het weer niet bijzonder. Geniet nog van de rest! Wat ik mij nog afvroeg (raar woord weet niet of ik het wel goed schrijf) nemen jullie olie/azijn etc. mee of kopen jullie ter plekke een kant en klare dressing. Just curious:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, OMG!! Dat klinkt echt vreselijk!! En dan zeggen dat ze geen klachten krijgen. De omgeving is mooi, maar we hebben geen mooi weer, net als Ed. Wij waren vorig jaar in de Auvergne en hadden toen een plonsbad, daar gingen we elke dag een paar keer in, zo warm was het! Maar we wisten dat we dit weer kunnen hebben, dus daar zeuren we niet over. Liever dit dan geƫvacueerd worden of temperaturen boven de 40 graden! We hebben altijd een kratje keukenspullen bij ons, maar daar zit nooit olie, azijn en mosterd bij, dat vinden we juist leuk om hier te kopen. In het kratje zitten wel mijn busjes rooibos en groene thee, en onze kamillethee. Dat koop ik altijd in grootverpakking als losse thee en ik hoef dan hier geen theezakjes te kopen. Soms heeft een huisje nog wat staan van voorgangers, potjes kruiden etc, of van de eigenaren zelf. Maar in dit huisjes was echt nog geen korrel zout of suiker te vinden. Dan is het toch handig om dat soort spul bij je te hebben. En wat we niet hebben kopen we, en als het niet op gaat, of open gaat, gaat het thuis wel op of open. Blikjes tonijn, potje olijven, pak koekjes etc.

      Verwijderen
  4. Wat heerlijk om zo lekker te slapen op vakantie. Dat lukt mij dus nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, ik heb gelukkig nooit zoveel moeite met ergens anders slapen, als het bed tenminste groot genoeg is. Wat ook scheelt is dat we ons eigen dekbed meenemen!

      Verwijderen