zondag 8 oktober 2023

op mijn bord in week 40 / 2023

Ik lees graag wat andere mensen eten. Ik ben dol op foodblogs en nog doller op foodblogs met weekmenu's en kijkjes in de keuken en op het bord. Ik was ook erg blij dat Mrs. H. te B. haar eetlust weer terugkreeg en haar weekmenu weer online zette. Ik heb mijn weekmenu al eerder in mijn blog gepost, maar toen veel uitgebreider. Ik ga mijn eetoverzichten weer publiceren, maar nu in een kortere versie. Mocht je willen weten hoe ik iets maak of wat het precies is dan kan je die vraag in de reacties achterlaten. 

De afgelopen week lag dit op mijn bord:


zondag 01/10: 

Massaman curry met bloemkool en kikkererwten, zilvervliesrijst, naan (Indiaas  platbrood), komkommersla


maandag 02/10: 

volkorenpasta (penne) met gestoofde prei, Turkse witte kaas en gefrituurde uitjes (uit een zak, ipv spekjes), sla met tomaat en komkommer


dinsdag 03/10: 

gekarameliseerde peen en uien (halve portie, kliekje uit de vriezer), spruitjes, puree van zoete en gewone aardappel,  falafel met een pittige tomatenuiensaus, groene sla


woensdag 04/10:

Provençaalse linzensoep, zuurdesemtoast met geitenkaas en tomaat, groene salade met komkommer


donderdag 05/10:

chili sin carne, zilvervliesrijst, zoete aardappel, broccoli, coleslaw en een spinaziesalade met komkommer


vrijdag 06/10:

wrap met feta, kikkererwten, tomaat en verse basilicum, Turkse pogaca (zacht broodje gevuld met feta) en een spinaziesalade met komkommer


zaterdag 07/10:

loempia (van de Chinees)




24 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal heerlijk uit! Zo uitgebreid kook ik niet voor mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook allemaal heerlijk Judy! Ik vind het leuk om lekker eten te maken, mede door de eetstoornis moet ieder eetmoment een feestje zijn. Soms wordt gedacht dat een eetstoornis inhoudt dat je niet van lekker eten houdt, maar dat is meestal juist niet zo.

      Verwijderen
  2. Bij het lezen zie ik de kleuren en ruik ik de geuren. Heerlijk allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ik vind het belangrijk dat het er ook aantrekkelijk uitziet en ruikt, naast dat het lekker moet smaken.

      Verwijderen
  3. Het valt me wel op dat het heel veel verschillende schotels/hapjes zijn in 1 uitgebreide maaltijd, terwijl je niet de indruk maakte in je schrijven een grote eter te zijn, en je ooit meldde 's avonds ook niet enorm te eten. Zijn het allemaal mini-hapjes en eet je ze allemaal, of zijn er toch veel voor T bestemd? Zomaar een vraag hoor. Heb zelf met allergie te maken dus voor mij moet het vooral eenvoudig/onbewerkt zijn en zo min mogelijk door elkaar of naast elkaar. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, het is altijd een bord vol, maar niet met een kop erop. Ik eet geen grote hoeveelheden 's avonds omdat ik later op de avond ook nog kwark en fruit eet. Dit was mijn eetweek, T. was op vakantie. Ik heb niets kant-en-klaar gekocht, alles is zelf gemaakt, op de loempia na.

      Verwijderen
    2. Dat laatste was me duidelijk, hoor! Dat je alles zelf maakt. Ik verduidelijkte alleen dat dit voor mij dus ook zoveel mogelijk geldt. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ja, ik weet dat jij dat weet, maar niet iedereen die meeleest weet dat misschien, dus ik dacht ik zeg het nog maar even.

      Verwijderen
  4. Mmmmm, lekker! Ik heb deze blogs gemist!
    Heb je er ooit aan gedacht om volledige recepten te posten? Als ik jouw posts zie, heb ik altijd zin om ze na te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sarah, leuk om te lezen! Heel veel recepten kan je makkelijk vinden via Google. Het uitschrijven van recepten is best veel werk. Maar als er echt iets tussen zit wat je niet kent of waar je meer over wil weten stuur me gerust een email of plaats het in de reacties. Ik haal mijn inspiratie van internet, bij mensen die over eten bloggen en bij online kooktijdschriften.

      Verwijderen
  5. Ik ga voor de zaterdag 😁. Lekker en heel lang geleden dat ik die gegeten heb. Bij de locale chinees haalde ik die wel eens en nog 2-3 maaltijden maar de laatste 2x vonden we het minder lekker, minder in de bakjes en veeel duurder. Dan maak ik het zelf wel. Of neem maaltijden mee bij toko Amazing Oriental in Den Haag-Ypenburg als ik daar langskom, die zijn ook zo lekker en betaalbaar.
    Dinsdag lijkt me een bijzondere combi, die hoef ik zeker niet.
    De rijst bevat vrij veel koolhydraten en dat eet ik ook nauwelijks door de week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, deze loempia was perfect! Heel krokant, niet te vet, goed gevuld en lekker van smaak. Ik weet dat ze ze daar vers maken, je kan namelijk in de keuken kijken terwijl je wacht. Ze worden voor je neus gevuld en gevouwen! In Rotterdam ga ik ook een paar keer per jaar naar de grote Aziatische supermarkt voor voorraad. Kook ook graag dingen uit het Oosten. Ik eet niet veel rijst, zo'n 100 gram gekookte rijst, dus ook vrij kha. Haha.. dinsdag was inderdaad een rommelbordje,😂maar erg smakelijk!

      Verwijderen
  6. Ik ben helemaal nieuwsgierig naar de gekarameliseerde peen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, uienringen en schijfjes winterpeen in de boter aanbakken en dan heel lang laag opzetten zodat ze echt mooi verkleurd zijn tot karamelkleur (de uien). De peen wordt niet zo bruin maar wel lekker!

      Verwijderen
  7. Lekkere maaltijden eet je en ook nog eens heel gevarieerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nietzomaarzooo, ja, ik vind het leuk om iedere dag iets anders te eten en vind heel veel dingen lekker, dus keus genoeg, teveel soms!

      Verwijderen
  8. Dat vind ik een heel indrukwekkend menu. Maar ik houd dan ook niet van koken (voor mezelf alleen dan).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Valt best mee, alles is binnen een half uur klaar. Ik vind koken leuk, ook als ik alleen ben maak wat lekkers voor mezelf.

      Verwijderen
  9. Ik ben onder de indruk! Wat een uitgebreide lekkere menu's , ook nu je deze week voor 1 persoon kookt. Tjonge, wat ben ik een dán slechte kok, maar ieder heeft zijn eigen talenten, haha
    Wat ik altijd lastig vind is dat er zoveel producten over blijven zoal bloemkool, wraps , kaas, sla enz. En daar weet ik dan weer geen raad mee. Sommige dingen kunnen in de diepvries, maar lang niet alles.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Helena, ik heb koken altijd leuk gevonden, ook voor de eetstoornis. En nu vind ik het wel heel belangrijk dat ik lekker en gezond eet, dus ik doe altijd mijn best als ik kook, ook als ik alleen ben. Ik kan inmiddels met het kleinste restje nog wel iets maken, vind gelukkig ook heel veel lekker, lust bijna alles! Wraps kan je invriezen, kaas ook al is het daarna alleen nog geschikt voor kaassaus of tosti's. De meeste dingen kan je invriezen, als je het niet zeker weet gewoon proberen!

      Verwijderen
  10. Ha Mw. Niekje, Leuk dat je zoveel inspiratie vindt in mijn kookblog! Jammer genoeg eet ik niet altijd zo heel gezond (het ziet er op het blog veel gezonder uit dan in de praktische uitwerking ;-) - nu weer veel kant- en klaar, de energie ontbreekt om uitgebreid voor mezelf te koken....
    Maar het streven is er, ik houd van lekker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Mrs H, ik zie dat je van lekker eten houdt, wat ik zo leuk vind aan jouw menu's is de variatie en de combinaties die je maakt. Ook leuk dat je er linkjes bijzet, dan ga ik daar kijken en krijg ik ook weer nieuwe ideeën.

      Verwijderen
  11. Het kiezen van een menu vind ik iedere week weer een uitdaging. vooral als je van plan bent bloemkool te eten en dat dan weer niet in de supermarkt ligt. Of heel duur is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, ik heb daar niet zoveel moeite mee, maar heb daar wel een uitleg bij, ik zal dat binnenkort in een blog zetten!

      Verwijderen