maandag 16 oktober 2023

op mijn bord in week 41 / 2023

Weer een lekkere eetweek achter de rug. De pompoensoep had ik al gemaakt en kwam uit de vriezer. 

T. maakte de boerenomelet met restjes en ook maakte hij de Spaanse bonenstoof. Spaanse omdat er chorizo mee was gestoofd voor de smaak, na het stoven worden deze stukjes worst eruit gehaald omdat ze dan niet meer lekker zijn, het vet is eruit en ook de smaak.


zondag 8/10

pompoensoep (hier staan ook nog een aantal pompoensoeprecepten), desemtoast met geitenkaas en tomaat, broccoli, spinaziesalade met komkommer


maandag 9/10:

ovenschotel met pasta, broccoli, champignons, tomaat in een bechamelkaassaus, sla


dinsdag 10/10:

andijviestamppot met gefrituurde uitjes (zak van de toko), gehaktbal, komkommerslaatje


woensdag 11/10:

boerenomelet (met prei, aardappel, champignons en tomaat), geroosterd volkorenzuurdesembrood (uit Frankrijk), spinaziesla met komkommer


donderdag 12/10

Spaanse bonenstoof, zilvervliesrijst, broccoli, sla met komkommer


vrijdag 13/10

volkorenpita met falafel en tomatenrelish, coleslaw, (losjes gebaseerd op dit recept, de amandelen liet ik weg), spinaziesla met komkommer


zaterdag 14/10

gewokte groenten met noedels en pindakokosdressing



16 opmerkingen:

  1. Heel afwisselend,zo krijg je alles binnen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat is inderdaad een lekker weekmenu.
    Ik heb ook paar x pompoen gegeten, in stukken en gemarineerd in olie en kruiden uit het potje dat ik blind uit de bak haal allemaal van Mr Jonny B. Rest deed ik in een soep van gekookte en gepureerde groentes uit 2 zakken wokgroente. We wokken nooit omdat H alles graag gaar heeft en zo is dat een pruma verwerking van de TGTG of verspil me niet zakken
    Las een lekker idee, repen pompoen omwikkelen met ontbijtspek en zo in de Airfryer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, als ik het zo lees heb jij ook altijd lekkere dingen op je bord! Die laatste, pompoen met ontbijtspek, klinkt ook niet verkeerd!

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijke dingen weer! Veel peulvruchten, daar kan ik jaloers op zijn want 2 gezinslid verdraagt ze niet en 1 lust ze niet. Ik experimenteer voor mezelf wel eens met bonen en gekookte walnoten, als vleesvervanger.
    Wat is desembrood lekker hé, ik geniet er van en het is vriendelijk voor de darmen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, ik ben gelukkig fan van peulvruchten en ik verdraag ze goed. Ik ben geen fan van de vleesvervangende producten uit de winkel dus vervang vlees zelf door oa peulvruchten, tofu en tempeh. Ja, desembrood zo veel lekkerder dan 'gewoon' brood!

      Verwijderen
  4. Lekker pompoensoep maar waarom gaat er brood doorheen,voor de dikte van de soep?
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Evelien, dat denk ik wel, ik heb het er niet doorheen gedaan hoor. Ik lees een recept en geef er altijd mijn eigen draai aan. Deze pompoensoep maak ik al jaren maar is dus niet hetzelfde als het recept. Ik gebruikte jonagold ipv grannies. En verder doe ik maar wat.

      Verwijderen
  5. Zaterdag kocht ik op de markt een heerlijk uitziende desembol met pitten en zaden en nog "iets" erin. Dit bleek, toen mijn man er bij het ontbijt flink jam op had gesmeerd, een soort brokjes oude kaas te zijn! Nogal overheersend van smaak ook. Ik heb er tussen de middag wat humus op gedaan, ging wel, maar wat moet ik met de rest?
    Mijn man eet het dus niet meer, vanwege vies.. Het ligt nu in de vriezer. Iemand een idee?
    Toasties ofzo? Voor de vogeltjes vind ik zonde, het broodje koste 5,50 euro.
    Marijke
    (naar aanleiding van je eet-week, zal ik maar zeggen)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marijke, mwah... brood met iets erin vind ik nooit zo lekker, tenzij het amandelspijs is. Met de rest zou een hartige broodpudding kunne maken. In het Italiaans noemen ze het een strata. Recepten te over op het net. In het kort: oud brood met tomaten en andere groentjes (wat je hebt of wat je lekker vindt) met ei en melk. In de oven bakken en warm of koud eten. De klassieke broodpudding is zoet, er zitten meestal rozijnen in. Ik at het in Engeland voor het eerst, werd geserveerd met custard. Lekker hoor!

      Verwijderen
    2. Ik zal eens gaan zoeken.

      Verwijderen
    3. Met alleen roomboter zal ook lekker zijn de desembol, kaas zit er dan al in. Soms heeft brood niet meer nodig dan boter 😋

      Verwijderen
  6. Een vraagje: heb tijdens de maaltijden ook last van eetbuien?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeh! Die overschotel van maandag klinkt lekker, zeg!

    BeantwoordenVerwijderen