zondag 4 februari 2024

op mijn bord week - 5 / 2024

Het voelde deze week aan als voorjaar, temperaturen in de dubbele cijfers! Maar het is nog steeds donker wanneer we aan tafel gaan en echt voorjaar is het nog niet, dus toch ook nog steeds winterkost op het programma.


maandag 29 januari

pastagratin * met broccoli, gebakken ui en gebakken champignons - salade met komkommer

* het recept niet gebruikt, maar is een goed basisrecept. Ik maakte het lekkerder met gebakken ui, knoflook en champignons. 


dinsdag 30 januari

rode kool (vriezer) - aardappelpuree - varkenswangen (vriezer) - stoofpeertje (vriezer) - groene sla met komkommer


woensdag 31 januari

gekookt ei in kerriesaus - rotiplaat - gewokte sperzieboontjes en taugé - zoetzure komkommers


donderdag 1 februari

gebakken aardappels - witlofsalade - broccoli


vrijdag 2 februari

pita met falafel, tomaat en ijsbergsla - coleslaw - spinaziesalade met komkommer


zaterdag 3 februari

wokgerecht met veel groente, noedels en pindakokossaus


zondag 4 februari

wrap met kikkererwten, feta, tomaat en olijven - broccoli en zoete aardappel met hummus - spinaziesalade met komkommer


Er lag nog een zakje zuurkool in de koelkast, daar maakte ik vandaag een ovenschotel voor dinsdag mee. Die hoeft dan alleen nog maar even opgewarmd, altijd fijn als er al iets klaar staat na een werkdag. En verder nog een keertje iets met ei, soep en weer pasta op maandag!

10 opmerkingen:

  1. Afgelopen week kocht ik bij de Lidl in de verspil-me-niet bak een pakje falafel voor 50 ct. At er een paar bij een witlofsalade met gesneden gember en de siroop, augurken en saus uit een zakje nog over van een TGTG caesar salade en parmenzaanse kaas vlokjes als lunch . Smaakte best lekker en niet droog. Deze week ga ik regelmatig witlofsalade maken met erover vega stukjes uit eerdere VMN pakjes erover gebakken.
    Voorraden aan het opmaken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt al een prima maaltje Lot! En af en toe wat voorraad opmaken doen wij ook, hebben we daarna weer plek voor nieuwe voorraad! Fijne week!

      Verwijderen
  2. Voorraad opmaken doe ik ook. Gisteren aan zoon wat overgedaan wat ik niet gebruik, blikje fris, zakje chocopinda's met noten (ja, zaten wel noten bij die ik wel lustte, maar je gaat geen zakje openbreken, selecteren en de rest weggeven, dat vond ik niet kunnen) en wat zakjes kruidenmixpasta's die voor mij te scherp/agressief van smaak zijn. Ik ben er eindelijk achter hoe dat zit met die broccolirijst, dat zijn natuurlijk gewoon de harde stukjes, die zijn immers bedoeld als rijstvervanger, dus geen wonder dat ze zo hard zijn. Goed, weten we ook weer. Lekker bijgepraat met oudste zoon in cafeetje bij Centraal station. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soms krijgen wij bij onze Jumbo-bestelling 'cadeautjes' , dit zijn producten die nieuw zijn. Meestal niets voor ons, ik neem het dan mee naar school en leg het op tafel in de personeelsruimte. Die broccolirijst mogen ze houden, ik eet graag broccoli, ook de stronk, en ook graag rijst! Fijn dat je weer bijgepraat bent met zoonlief!

      Verwijderen
  3. Klinkt weer allemaal lekker.Mijn man doet een tijdje keto,om af te vallen. Steeds houd ik groenten over en heb al weg moeten gooien.Nog minder kopen dus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb een collega die Keto eet. Zonde om eten weg te gooien, inderdaad minder kopen. Of in de soep, dan maakt het niet zoveel uit of het niet meer helemaal vers is. Verrot en beschimmeld kan natuurlijk niet.

      Verwijderen
  4. Klinkt weer zo lekker allemaal. Onlangs maakte ik een recept, gebaseerd op iets wat ik oppikte van een eerdere blog: broodje sabich, maar dan enigszins aangepast, wegens te weinig tijd om het allemaal goed te doen, maar man... wat was dat lekker! Dat vonden ik en mijn vriend althans. De kinderen vonden het zoals gewoonlijk maar niets. :)
    Ik kan me vergissen, maar spot ik nu iets meer aardappelen in je weekmenu dan gewoonlijk? Als het een poging is in het laten vieren van je strike eetregels, zeg ik: Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De pita sabich heb ik jaren geleden voor het eerst gegeten, ook toen ik erover las op een website. Ik eet het nog steeds graag, maak er wel mijn eigen versie van: ei, aubergine, augurk, chutney, gefrituurde uitjes, tomaat, sla. Niet echt om het aankomen, kwam gewoon zo uit dat we wat vaker aardappels aten. Maar het is wel 'tegen de regels in' dus in die zin inderdaad goed bezig Sarah!

      Verwijderen
  5. Oeh! Doe mij die maandag maar! Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen