maandag 26 februari 2024

zo was mijn week 8 / 2024

De voorjaarsvakantie is vaak een week met regen of natte sneeuw of vorst of een combinatie van deze drie. Niet erg aantrekkelijk om dan in Nederland op vakantie te gaan als je het mij vraagt en te kort voor een verre reis naar zonniger oorden. Dus was ik thuis deze week. 


maandag 19 februari

Na een natte zondag gisteren scheen vandaag de zon. Ik ben gaan sporten, heb daarna wat huishoudelijke taken gedaan en me verder vermaakt met een paar boodschappen doen, boek lezen en meer eigenlijk niet. Lummelen, een van mijn hobby's.


dinsdag 20 februari

Rondje sportschool, was gezellig want de senioren die er altijd op dinsdag- en donderdagochtend zijn ken ik goed maar zie ik alleen in vakanties. Bijgepraat met de meesten, weet nu weer hoe het met iedereen gaat. Helaas is er een meneer die ernstig ziek is geworden, hij heeft acute leukemie en ondergaat een enorm zware behandeling op het moment. Ik heb meteen vandaag een kaart op de bus gedaan. 

Na het sporten kwam mijn vader op de koffie. Gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat en niets in het bijzonder. Na de koffie stapte hij weer op, hij had zin om nog even naar de Haagse mart te gaan. Het was er mooi weer voor.

Na mijn lunch naar de kapper. Wel vijf centimeter eraf en iets gedaan met de voor/zijkant van mijn haar. Beetje in lengtelaagjes zodat het 'speels' mijn gezicht omrandt. Ja, ik praat nu de kapster na. Maar leuk zit het wel.


woensdag 21 februari

Weer zo'n lekker lummeldagje. Natuurlijk eerst naar de sportschool, daarna koffie. Eten voor vanavond klaargemaakt, een Thaise groene curry, altijd lekkerder als het even heeft kunnen staan. Na de lunch nog een boek opgehaald bij de bieb en toen lekker binnen op de bank terwijl het buiten hard ging regenen.


donderdag 22 februari

Alweer de een na laatste dag van de vakantie, weekend hoort er natuurlijk ook bij maar dat is altijd al vrije tijd. 's Middags mijn kledingkast netjes gemaakt, soort bij soort gehangen en de stapeltjes weer netjes gemaakt. Ik heb hier afgelopen donderdag een blog over geschreven.

T. had een vriend op visite, zij zaten beneden en dronken bier. Ik was alleen boven en heb ook alleen gegeten. Zo'n avond is een enorme uitdaging want een eetbui ligt dan op de loer. Ik was me hier terdege van bewust en heb geen gehoor gegeven aan de eetbuidrang. Ik weet dat het een gewoonte is die bijna altijd als ik alleen ben voorkomt. Alsof ik niet lekker kan eten als we samen zijn. Flauwekul natuurlijk. Ik heb lekker gekookt voor mezelf, mijn blog geschreven, televisie gekeken en een leuke avond in mijn eentje gehad.


vrijdag 23 februari

Sportschool, markt, was gedraaid en gemberblondies gebakken. Meer gember en geen noten in mijn versie. Leuk om weer eens wat te bakken, lekker ook. Verder deed ik niet zo heel veel. Ben op het Internet op zoek naar een vakantiewoning, maar nog niets tegengekomen waar we echt heel enthousiast van worden. 


zaterdag 24 februari

Een lunchdate met een oud-collega. In oktober ging zij met pensioen en ik had haar een afscheidslunch beloofd. We hadden deze voor nu gepland, zodat er echt wat bij te praten zou zijn. Ik over werk, niet de hele tijd natuurlijk, en zij over haar leven nu. Was erg gezellig om elkaar weer te spreken. 


zondag 25 februari

Een dag met wat huishoudelijke taken, eten voor maandag maken, mijn kledingkeuze voor de komende dagen klaar hangen, lezen en een serie kijken. Niet heel spectaculair, wel heel ontspannen. Maandag begint het werkleven weer, ook niet erg alhoewel ik er niet heel veel zin in heb nog. Zeker niet omdat ik zie dat het morgen, als ik de deur uit ga, regent. Bah! Waar blijft het voorjaar, ik ben er zo aan toe!



18 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een echt ontspannen vakantie. En kunnen lummelen is een kunst,die heel belangrijk is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het goed ging op vrijdag! Ik lees 'Haagse mart' en ineens komen de herinneringen terug. Niet aan Den Haag, maar dat men in Vlaardingen waar ik opgroeide de markt ook 'mart' noemde. Was het helemaal vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, dat wist ik niet, ik kom ook wel eens op die markt in VLD, maar ik dacht ook dat mart echt alleen bij Den Haag hoorde.

      Verwijderen
  3. Toch een fijne vakantieweek, ondanks het weer. Ik ben ook toe aan het voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag was dat voorjaar ver te zoeken Aukje, bij jullie denk ik ook!

      Verwijderen
  4. Ja bah weer regen :-( Maar wanneer ik naar de rest van het weerbericht kijk is er iedere dag zon nog niet overvloedig de gehele dag, maar toch. En het blijft ook voorlopig droog :-). Wat attent van je om direct een kaart te sturen naar die meneer! Lijken mij erg lekker die blondies maar ik moet er iets anders indoen want Ed is niet echt dol op gember. Vorige week een cake gebakken met citroen en maanzaad was ook lekker. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, die blondies kan je ook maken met noten, of gedroogd fruit, of alleen witte chocolade. Zo'n maanzaadcake is ook erg lekker weet ik. Ik ben nog van het kaarten sturen, weet ook dat dat enorm gewaardeerd wordt. Een appje is aardig, maar een kaartje geeft aan dat je echt de moeite hebt genomen iets te sturen. En soms wil die moeite ook echt doen. Klopt, rest van de week ziet er al beter uit!

      Verwijderen
    2. Ja, lekker ouderwets kaartjes sturen, zo leuk! Ik doe het ook nog geregeld, en ben ontzettend blij met alle kaarten die ik het afgelopen jaar kreeg.

      Verwijderen
    3. Als ik je adres zou hebben zou je zeker ook van mij een kaart hebben ontvangen! En ja, krijgen van kaartjes is ook heel leuk, ik waardeer dat enorm!

      Verwijderen
  5. De Haase Mart mis ik echt. Toen dochter nog in Nootdorp woonde gingen nog wel eens samen maar sinds ze in Belgie woont is dat dan voor haar te ver, eerst ruim uur naar mi en dan weer ruim uur naar de mart.
    Paar weken geleden kwam ik er achter dat de Jumbo hele mooie kaarten verkoopt voor 0.79 ct, dat is wat anders dan de 3-5 euro bij de locale winkel die van alles verkoopt. Ik heb meteen een paar neutrale met fleurige afbeeldingen gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij gingen er met mijn ouders vaak heen vroeger. Snap dat het nu voor je dochter een hele onderneming is. Oh, dat van die kaarten bij de Jumbo wist ik niet, ik doe ook alleen mijn boodschappen daar online en kom nooit in hun winkels. Kaarten haal ik bij Zeeman, daar zijn ook leuke voor minder dan een euro, 69 cent of 79 cent. Ik heb ook een hele stapel: geboorte, bloemen, condolences, verjaardag van alles wat!

      Verwijderen
  6. Wat een genoeglijke vakantie. Ik houd van dit soort vakanties waarin je gewoon lekker thuis bent en rommelt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook Nicole, zeker als het maar een week is, dan vind ik weggaan eigenlijk een boel gedoe.

      Verwijderen
  7. Ik ben er ook zo aan toe. Aan de andere kant is zo’n verregende vakantie een mooi excuus om lekker in huis te rommelen. Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor Nicky, ben ik met je eens, vervelen doe ik me nooit.

      Verwijderen
  8. Gisteren scheen dan eindelijk de zon, dat was zo heerlijk! En vandaag een lummeldagje thuis. Pompoenontbijtje bakken voor de komende 3 weken, de Scrypto maken en wat lezen. Zo wordt een weekend een minivakantie. Even bijtanken voordat morgen een stressvolle week van start gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk he, zo'n zonnige dag. Wat voor een ontbijt maak je dan, en bewaar je dat dan in de vriezer? Sterkte met de komende week!

      Verwijderen