zondag 11 februari 2024

op mijn bord - week 6 / 2024

Onze eetweek was weer lekker. Niet heel bijzonder en veel van de gerechten eten we regelmatig. Het laatste pakje biologische zuurkool uit het vat uit Frankrijk (zelf gevacumeerd) is nu ook op, dus voorlopig staat dat hier niet meer op het menu. 


maandag 5 februari

pasta met een saus van prei, champignons, erwtjes en room - salade met komkommer


dinsdag 6 februari

ovenschotel zuurkool, appel en zoete-en gewone aardappelpuree - rookworst - spinaziesalade met komkommer


woensdag 7 februari

soto ajam - witte rijst - zoetzure komkommers

T. maakte deze soep, de zoetzure komkommers zijn van mijn hand. Die heb ik vorige week gemaakt en in een grote weckpot gedaan, daar kunnen we weer een poos mee doen.


donderdag 8 februari

boerenomelet met aardappel, tomaat en uit - stevig desembrood - spinaziekomkommersalade - broccoli


vrijdag 9 februari

Turks fetabroodje gevuld met extra feta, olijven en tomaat - stukje gözleme - coleslaw - broccoli

Ik at alleen en maakte iets makkelijks. Het broodje sneed ik open en vulde ik. Ik warmde het even op in een droge gietijzeren koekenpan.


zaterdag 10 februari

rijstnoedels met veel groente, pindasaus en omeletreepjes


zondag 11 februari

kipshoarma in een volkorenpita - tomatensalade - broccoli - groene sla met komkommer

T. maakte de shoarma volgens eigen recept van een kipdij. 


Komende week eten we in ieder geval sperziebonen, ik kocht een joekel van een zak op de markt. Lekker met een varkenssaucijs en aardappelpuree. Er ligt ook nog een aangebroken zak bruine linzen, ver voorbij de houdbaarheidsdatum. Ik heb gevraagd of T. daar iets lekkers mee wil maken. 


Met ingang van morgen staat mijn weekoverzicht op maandagochtend om 06.00 uur online, voorheen was dat op maandagavond om 21.00 uur.



6 opmerkingen:

  1. Vandaag heb ik een soort Butterchicken gemaakt, maar aan leiding van een Recept vd Maand, die blogs heb je vast ook wel gelezen.
    Maar omdat ik niet exact alle ingredienten in huis had, vergeten blikje tomatenblokjes vergeten te kopen, dus kleine tomaatjes gebruikt en ipv garam masala een ander currymengsel gebruikt. Ik vond de saus nogal dun en het smaakte wel lekker maar vond het het best vele werk niet waard. Dan vind ik iets met curry en kokosmelk lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, dat ik ken het gerecht maar ben zelf ook meer van de curry met wat pit eventueel kokos. Ja, die RvM zie ik af en toe ook voorbij komen. Zie ook, ben vergeten bij wie, dat jij af en toe gastblogger bent met een lekker recept, leuk!

      Verwijderen
  2. Ik ga eens FODMAP proberen, mijn maag-en darmklachten zijn nu dagelijks. Even wennen, maar ik hoop dat het wat oplevert. Heb goede info van Martini Ziekenhuis Groningen en daarnaast een Vlaamse website van een ervaringsdeskundige met heel veel goede tips en recepten. Ik ben alleen dus er is in huis niemand die er onder lijdt. Tofu en tempeh kunnen gelukkig wel en noten beperkt ook. Tomatenpassaat, pompoenpuree, spinzazie, aardappelpuree, allemaal mogelijk. Even uitvinden. Alleen: appels, dat doet au! Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou fijn zijn als dat verlichting bracht, want maag- en darmklachten lijken me erg vervelend. En als je sommige dingen niet meer kan eten dan weet je in ieder geval waarom je het doet. Ik hoop dat het werkt!

      Verwijderen
    2. https://busybessy2.blogspot.com/
      Elizabeth van dit blog heeft het initiatief genomen en omdat ik geen blog heb stuur ik mijn recept naar haar en maakt ze er een mooi blogje van. Bij haar eigen recept staan links naar de anderen die meedoen. Erg leuk vind ik het. Voorlopig gaat het tot juni door, heeft ze ook een blogje over geschreven.

      Verwijderen
    3. Het is inderdaad leuk Lot, bedankt voor je linkje, ik was vergeten wie het was en hoe ik er kwam, denk nu via Zuinigaan.

      Verwijderen