maandag 19 februari 2024

zo was mijn week 7 / 2024

Wat is dat toch met tijd? Vliegt ie bij jullie ook om? Douwe Draaisma heeft daar een aardig boekje over geschreven en ook op het Internet is er veel uitleg over dit fenomeen te vinden. 

maandag 11 februari

De laatste week voor de voorjaarsvakantie. In het zuiden van het land is het deze week vakantie omdat daar volop carnaval wordt gevierd. Hier boven de rivieren is daar niets van te merken en hebben wij volgende week vrij. Ik kijk er naar uit.

Twee studievertragers in de ochtendles, de andere drie waren afwezig zonder afmelding. Reageren niet op appjes dus noteer ik ze als ongeoorloofd absent in het aanwezigheidsregistratiesysteem. 

Heb een van de twee geholpen met zoeken naar een stageplek. Dat is niet makkelijk. Er zijn hier in de nabije omgeving voldoende bedrijven, maar niet allemaal hebben ze een zogenaamde stage-accreditatie. Dit is belangrijk omdat een student anders niet de juiste begeleiding bij het stagelopen krijgt. En de bedrijven die wel zo'n erkenning hebben zitten vaak al vol. Voor studenten kan het heel ontmoedigend zijn om bij ieder telefoontje nee te horen. Vaak vinden ze bellen eng en stellen ze niet de juiste vragen of zeggen ze niet de juiste dingen. Een e-mail sturen werkt soms beter, en daar help ik ze dan bij.

Eind van de dag, op weg naar huis, pasfoto's laten maken. Volgende week heb ik een afspraak op het stadhuis voor een nieuw ID-bewijs. Deze loopt pas in april af, maar de gemeente stuurde me nu al een brief met daarin het advies zo snel mogelijk een aanvraag te doen in verband met drukte. 


dinsdag 13 februari 

Vandaag stond er een Valentijnslunch op het programma. Niet voor ons maar voor een groep van 25 senioren uit de bejaardensoos hier in de wijk. Er kon worden ingeschreven en binnen no-time was het maximum aantal aanmeldingen bereikt. De lunch werd klaargemaakt door onze studenten. Zij serveerden soep, wraps, quiche, salade en broodjes. Als toetje was er tiramisu. Onze schoolbus, een heel oude stadsbus die wij ook gebruiken voor schoolreisjes en excursies, werd ingezet om de groep op te halen en weer thuis, bij het buurthuis, te brengen. Deze Valentijnslunch is een terugkerend evenement en ieder jaar weer erg leuk voor zowel de studenten als de senioren.


woensdag 14 februari

Weinig meegemaakt vandaag. Ik had een afspraak met onze Sociaal Verpleegkundige. Deze verpleegkundige is voor een paar uur per week aan onze school gekoppeld. Wanneer studenten medische klachten hebben kan zij meekijken en meedenken met ons én de student wanneer de studie of stage niet lekker lopen. Ook wanneer wij twijfelen of een student die zich vaak ziekmeldt ook echt ziek is kan zij soms meer te weten komen door bijvoorbeeld contact op te nemen met een huisarts of specialist.


donderdag 15 februari

Regenpakdag, in ieder geval op de heenweg. Terug naar huis was het droog. Donderdag is altijd een dag vol afspraken en vloog om. 


vrijdag 16 februari

Deze dag stond ik het teken van afronden, opruimen en 'to do' lijstje maken voor na de vakantie. Ook had ik een cadeautje voor mezelf gekocht, ik had dat al lang niet meer gedaan.  Het pakje lag klaar bij het DHL punt op nog geen 5 minuten van school en ben ik in de pauze gaan ophalen. 

Al jarenlang gebruik ik een Filofax organiser A5 met agendavulling én notitieblaadjes op mijn werk. De agenda gebruik ik niet als agenda, mijn afspraken zijn allemaal digitaal opgeslagen in mijn schoolaccount én op mijn telefoon. Ik gebruik de agenda voor mijn 'to do's'. Per dag vul ik in wat ik die dag wil of moet doen. Ik vink ze af als ze gedaan zijn. Zijn ze niet gedaan die week, dan neem ik ze mee naar de volgende week. 

De organiser die ik gebruikte was een paar keer vies geworden in mijn tas doordat mijn thermosfles met koffie niet goed dicht zat. En ik had zin om een mooie nieuwe te kopen. Dat wilde ik al vijf jaar, want ik weet nog wanneer ik voor het eerst op zoek ging, en dat was ver voor corona.

Mijn eerste Filofax kreeg ik met kerstmis van mijn au-pairfamilie.  Ik was toen al een liefhebber van notitieboekjes en agenda's. Ik kende Filofax niet, maar het was in Engeland toen al een begrip. Ik heb heel lang met mijn eerste exemplaar gedaan. In de afgelopen jaren heb ik er veel gehad, Van groot tot klein en van dik tot dun. Nu heb ik deze aangeschaft. Ik ben er erg blij mee, mooi leer, mooie kleur, echt helemaal mijn ding!

Ik kon ook wat eerder naar huis dan normaal en had daardoor tijd om op mijn gemak nog over de markt te lopen. En weer niet naar de sportschool, lekker hoor, een vrije middag.


zaterdag 17 februari 

Weet niet zo goed wat te vermelden over vandaag. Had een rotdag! Vrijdagavond een eetbui gehad, daarna naar bed en slecht geslapen. Jammer hoor! Ik kon mijn eetbui niet compenseren op de sportschool want ik moest iets anders doen in de ochtend. Dus geen schone lei en daardoor ging de eetbui gewoon door op zaterdag. Ik ben op zo'n moment zelfs in staat om mijn hele blog van het Internet te verwijderen, dan hoef ik er ook niet over te schrijven. Maar zo werkt het natuurlijk niet want na een paar dagen wil ik dan toch weer wat schrijven. Ik laat de zaterdag daarom maar voor wat het was.


zondag 18 februari

Vanmorgen werd ik wakker van de regen op het dak. Na een mooie dag gisteren met af en toe wat zon is dit jammer. Wel even door de regen naar de sportschool, want nóg een dag overslaan kan niet. Gelukkig had ik verder alles in huis, was ik gisteren al naar de bieb geweest, naar de Lidl en de Sahan en kon ik de rest van de dag thuis blijven. Heb een lijstje met 'to do's' voor deze vakantie. Onder andere een vakantiehuis voor de zomer zoeken, wat administratieve dingen, mijn papa komt dinsdag langs, de kapper, de tandarts, een lunch met een vriendin, mijn kledingkast induiken en al wat wintergoed opruimen. 

Heb 's middags The Crown gekeken. De laatste afleveringen heb ik versneld gekeken, vond er niets meer aan. Ben ook nog bezig met Klem, nu in seizoen drie. Deze serie kijk ik op de sportschool als ik op de fiets zit en op de loopbaan aan het stappen ben. Hoe kan het dat ik dit eerder niet heb gekeken, wat een topserie!

Zie dat de komende week wisselvallig blijft met vrij hoge temperaturen. Prima, als het maar niet de hele vakantie regent.

25 opmerkingen:

  1. Jammer van die rotdag op de mooie zaterdag. Opnieuw beginnen in je vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oe, je had er al even op gezinspeeld in een eerdere blog. Wat rot. Geen aanleiding, reden oid? De regen? Het overslaan van sport met als ondertoon..ach nu nu heb ik toch alles al laten gaan? Zie dat die filofax wel heel duur is..Wat een baggerweer gisteren idd. Ben niet buiten geweest. Toch geprobeerd er wat van te maken in mijn eentje. Dat dreigde nog mis te gaan toen ik een update kreeg van mijn schoonzus in Friesland. Ze heeft ALS en staat nu voor de beslissing om thuisbeademing te starten en een peg-sonde te laten plaatsen. Het doet me wel veel, want destijds stonden mijn man en ik ook voor die laatst genoemde beslissing. Gelukkig is het niet meer doorgegaan, maar ik vrees dat mijn schoonzus voor een lijdensweg gaat kiezen..Enfin, dit is geen blij nieuws. Wat goed om je weekverslag te lezen. Moest net aan je denken bij het lezen van dit artikel: https://www.trouw.nl/cultuur-media/hoe-is-het-om-arm-en-jong-te-zijn-gavin-viano-maakte-er-een-voorstelling-over~b8cb07fb/
    Enne.. je bent evenveel waard met of zonder eetprobleem, hoor. Het zou mooi zijn als die laatste verdween maar laat je er niet door neerslaan! Lieve groet en knuffel, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat tweede, overslaan sporten, toch alles verpest en dus... Jee, dat is een rotziekte en wat een moeilijke beslissingen moeten mensen soms nemen, en dan komt het ook nog zo dichtbij jouw eigen ervaring, verdrietig. Nee hoor, ik laat me er zeker niet door neerslaan, nu lekker vakantie. x

      Verwijderen
    2. Ben wel benieuwd of jij het begrip 'soggen' kent. Studieontwijkendgedrag. Is een begrip uit de hbo en universitaire studievaardigheden maar ik neem aan dat die in een andere gedaante ook wel voorkomen bij mbo studenten? Het steeds maar van alles verzinnen om ergens niet aan te beginnen, om maar uit te stellen. Groet, Ine

      Verwijderen
  3. Leuk om te lezen. Wat leuk, die Valentijnslunch! En wat een mooie Filofax! Ik ben dol op lijstjes en wegstrepen. Heb het gevoel dat daardoor de tijd juist niet zo snel gaat, omdat ik me bewust ben van wat ik doe op een dag, door die lijstjes. Jammer van de eetbui. Kwam dat omdat je je routine losliet, denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, ja is inderdaad heel leuk voor beide partijen, de ouderen én de jongeren! Ik ben heel blij met de Filofax, hij is echt prachtig. Klopt ook wel wat je zegt, dan zie je in een oogopslag wat je nog moet en wat je gedaan hebt, vind ik ook fijn. Eetbui was gevolg van niet sporten op de zaterdag en op vrijdag om dat ik alleen thuis was en mijn gewicht weer aan de lage kant was denk ik. Plus de gewoonte/verslaving.

      Verwijderen
  4. Over paar weken ben ik jarig en weet nog niet wat te vragen. Niet zo belangrijk want ik heb alles wat ik me kan wensen, maar toch even gekeken of de Filofax wat voor me is. Nou nee voor die prijs zoek ik wel wat anders uit. Maar begrijp wel dat je er blij van wordt als je die al zolang gebruikt.
    Ik had jaren dezelfde agenda van de witte boekenwinkel, maar die kon ik vorig jaar al niet vinden. Bij de Wibra kwam ik zelfde maat tegen want hij moet in mijn kleine tas passen, vorig jaar knalgeel, dit jaar oud roze. En nog goedkoper ook. Daar ben ik voldoende blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik vier mijn verjaardag nooit, en dus krijg ik ook geen cadeautjes. Maar ik geef mezelf wel af en toe een cadeautje en ben er dan heel blij mee!

      Verwijderen
    2. En ik kan ook blij zijn met iets heel kleins of goedkoops hoor!

      Verwijderen
    3. Ik gebruikte altijd de achterkant van oude enveloppen voor mijn to-do-lijstjes, maar de laatste jaren krijg ik niet zoveel papieren post meer. Ik heb nu ook veel minder to-do dan voorheen, dus een oud schoolschrift van de jongens gaat nu al weer tijden mee.
      Ik vind die map die jij hebt besteld oprecht prachtig, maar ik zou er zeker een beker koffie over heen gooien en dat lijkt me dan zo zonde!
      Marijke

      Verwijderen
    4. Hi Marijke, reken maar dat ik er heel zuinig op ben! Deze moet mijn werkende leven nog mee, en liefst zonder vlekken en krassen.

      Verwijderen
  5. Prachtig cadeautje voor jezelf! Leuk hè, om jezelf iets écht moois te gunnen? Jammer van je eetbui - maar ookniet meer dan dat: Jammer! Wat een baggerweer was het gisteren hè? Ik bleef lekker binnen!
    Ik wens je een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het komt maar weinig voor, ik denk dat ik alles wat ik wil al heb of ik vind het toch niet nodig. Vind het al gauw overdreven maar zo heel af en toe iets moois voor mezelf kopen is toch wel leuk. Dit was ook zeker geen impulsaankoop, maar een weloverwogen beslissing. Als het weer me dwingt om thuis te blijven vind ik dat helemaal niet erg, moet alleen niet dagen achtereen zo zijn, dan wil ik toch de deur uit, even op de fiets weg, al is het maar voor een paar boodschappen. Dank je wel!

      Verwijderen
  6. Een cadeau voor jezelf kan zo heerlijk zijn! Ik ben ook gek op notitieboekjes, mét ringband want dan vallen de pagina's niet dicht. In Londen ging ik graag naar de Paperchase op Tottenham Court Road, maar die is helaas gesloten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies! Ik doe het niet vaak, maar zo heel af en toe en dan ben ik er ook echt heel blij mee. Paperchase ken ik nog uit mijn jaren in Londen. Heerlijk snuffelen in die winkels. Een goede kantoorboekhandel is ook altijd leuk om rond te kijken.

      Verwijderen
  7. Hopelijk zit het weer een beetje mee deze week. Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo fijn dat je jezelf een Filofax cadeau hebt gedaan! Ik gebruik mijn papieren planner nu ook om mijn to do lijstjes voor mijn privé in te bewaren want voor het werk gebeurt alles digitaal en dat vind ik ook wel fijn zo.
    Jammer van zaterdag! Snel vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Irene, een heel mooi cadeau, ik koop bijna nooit iets voor mezelf. Dat komt omdat ik niets nodig heb. Hier heb ik lang over nagedacht en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ben er nog iedere dag blij mee! Wat was er zaterdag??😉🤣

      Verwijderen
  9. Wat leuk, die Valentijnslunch! En die zaterdag daar praten we niet meer over. Opstaan en doorgaan. Grappig dat jij ook zo'n lijstjesmaker bent. Het verbaast me eigenlijk niks. Ik maak lijstjes in mijn agenda. Kan het niet laten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, heerlijk...lijstjes!! En handig, vooral mijn boodschappenlijstje, mijn 'wil ik nog hebben maar niet meteen' lijstje, boeken die ik nog wil lezen lijstje. En nu, zaterdag, een to do voor vandaag lijstje, heerlijk als alles is gelukt!

      Verwijderen
    2. Ik vind mezelf best tamelijk chaotisch en rommelig. Toch slingeren er hier op mijn bureau ook heel veel lijstjes. Die en die mailen, die een kaartje sturen, boodschappen..etc. Maar ik weet niet of zo'n organizer iets voor me zou zijn. Je vinkt af of scheurt eruit wat je al klaar hebt, begrijp ik? Groet, Ine

      Verwijderen
    3. klopt, ik vink af wat ik gedaan heb, wat in de week niet is afgerond schrijf ik op in de nieuwe week. Het fijne aan de agenda is dat ik ook dingen kan opschrijven die ik later in het schooljaar moet doen en dan niet kan vergeten. Dan heb ik ook nog diverse secties voor aantekeningen, per tablad een ander overleg. Daarom werkt zo'n dikke organiser voor mij heel goed.

      Verwijderen