Een week met veel lekkers, ik heb een aantal keren gekookt en T. stond ook een paar keer achter de pannen.
maandag 12 februari
gegrilde aubergines met feta en een pittige uientomatensaus - tarwe - kikkererwten - broccoli - sla
T. had trek in pasta, ik niet. Er staan altijd bakjes bolognesesaus in de vriezer dus T. zijn maaltijd was zo klaar. Ik had nog twee aubergines liggen, die heb ik gehalveerd en aan beide kanten gegrild. Daardoor waren ze heerlijk zacht geworden . Feta verkruimeld en bovenop de auberginehelften geschept. Met de saus van gisteren was het een smakelijk geheel.
dinsdag 13 februari
sperziebonen - aardappelpuree - varkenssaucijs met uienjus - komkommermayoslaatje
woensdag 14 februari
Provençaalse linzenstoofschotel - zilvervliesrijst - broccoli - sla met komkommer
donderdag 15 februari
foe yong hai op Niekje's manier (= een omelet dubbelgeklapt en gevuld met zoetzure saus) - gewokte Chinese kool en taugé - jasmijnrijst - zoetzure komkommers
vrijdag 16 februari
Turks fetabroodje gevuld met extra feta, olijven en tomaat - stukje gözleme - bloemkool met een pittige dressing - spinaziesla met komkommer
zaterdag 17 februari
loempia
zondag 18 februari
wrap Sabich, broccoli, gemende sla met komkommer
Komende week is het vakantie, nog niet alle maaltijden zijn gepland. Wat we morgen en dinsdag eten staat al wel vast, de ingrediënten zijn in huis. We beginnen de week met pasta.
Een loempia! Doe heb ik al heel lang niet meer op. Best lekker, eigenlijk. Groetjes, Nicky
BeantwoordenVerwijderenHoi Nicky, vers gemaakt door de mevrouw van de snackbar, die bij ons (en volgens mij in de hele Randstad) wordt gerund door Chinezen. Je kan zeggen of je meer kip of groente of ei wil. Ik neem er eentje met veel groente en ei, klein beetje kip.
Verwijderen