zondag 18 februari 2024

op mijn bord - week 7 / 2024

Een week met veel lekkers, ik heb een aantal keren gekookt en T. stond ook een paar keer achter de pannen.


maandag 12 februari

gegrilde aubergines met feta en een pittige uientomatensaus - tarwe - kikkererwten - broccoli - sla

T. had trek in pasta, ik niet. Er staan altijd bakjes bolognesesaus in de vriezer dus T. zijn maaltijd was zo klaar. Ik had nog twee aubergines liggen, die heb ik gehalveerd en aan beide kanten gegrild. Daardoor waren ze heerlijk zacht geworden . Feta verkruimeld en bovenop de auberginehelften geschept. Met de saus van gisteren was het een smakelijk geheel.


dinsdag 13 februari

sperziebonen - aardappelpuree - varkenssaucijs met uienjus - komkommermayoslaatje


woensdag 14 februari

Provençaalse linzenstoofschotel - zilvervliesrijst - broccoli - sla met komkommer


donderdag 15 februari

foe yong hai op Niekje's manier (= een omelet dubbelgeklapt en gevuld met zoetzure saus) - gewokte Chinese kool en taugé - jasmijnrijst - zoetzure komkommers


vrijdag 16 februari 

Turks fetabroodje gevuld met extra feta, olijven en tomaat - stukje gözleme - bloemkool met een pittige dressing - spinaziesla met komkommer


zaterdag 17 februari

loempia


zondag 18 februari

wrap Sabich, broccoli, gemende sla met komkommer


Komende week is het vakantie, nog niet alle maaltijden zijn gepland. Wat we morgen en dinsdag eten staat al wel vast, de ingrediënten zijn in huis. We beginnen de week met pasta.




2 opmerkingen:

  1. Een loempia! Doe heb ik al heel lang niet meer op. Best lekker, eigenlijk. Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, vers gemaakt door de mevrouw van de snackbar, die bij ons (en volgens mij in de hele Randstad) wordt gerund door Chinezen. Je kan zeggen of je meer kip of groente of ei wil. Ik neem er eentje met veel groente en ei, klein beetje kip.

      Verwijderen