maandag 18 maart 2024

zo was mijn week 11 / 2024

maandag 11 maart 

Eindelijk merk ik dat het 's ochtends ook lichter wordt, mijn fietsverlichting moet nog wel aan, maar helemaal donker is het niet meer. En tegen de tijd dat ik in mijn kantoor aan de koffie begin is het licht buiten.

Er was vandaag een collega ziek. We hebben al een aantal langdurig zieken, bovendien is er ook een collega afwezig vanwege zorgverlof en nu leek het alsof er heel veel dingen in de soep zouden lopen. Dan moet er snel geschakeld worden en gelukkig werk ik in een team waarbij de collega's niet te beroerd zijn om wat taken van anderen over te nemen. Een hectische ochtend. Na mijn werk ben ik gaan sporten en 's avonds heb ik weer een lekkere traybake gemaakt. De krant gelezen, tv gekeken en op tijd naar bed.


dinsdag 12 maart

Tijdens ons ochtendoverleg een korte brainstorm gehad over hoe we de komende dagen het personeelstekort zodanig kunnen opvangen zodat de studenten er weinig van merken. Wat we nodig hebben zijn structurele oplossingen maar die zijn niet zo snel bedacht of ingevoerd. 

Ik had ook een afspraak met een student met dyslexie, hij wilde weten welke ondersteuning hij kan verwachten bij het maken van toetsen en examens. Maar de student kwam niet, en dit was al de derde keer dat we een afspraak hadden. Zo kan het ook gaan, iemand wil graag hulp, vraagt er ook om en doet dan vervolgens niets met de aangeboden afspraak. 


woensdag 13 maart

Geen idee wat ik over vandaag zou kunnen schrijven. 


donderdag 14 maart

Een aantal keer per jaar hebben we een ontwikkeldag. Ook wel studiedag genoemd. Studenten zijn vrij en wij gaan aan de slag met dingen die we met elkaar moeten doen zoals bijvoorbeeld het teamplan maken (een eis van de Raad van Bestuur voor het schoolmeerjarenplan). Of we krijgen workshops, of een lezing. Er kan van alles geprogrammeerd worden voor zo'n dag. Vandaag stond de ontwikkeldag in het teken van het bezoek van de Onderwijsinspectie. We hebben het tweedaagse bezoek doorgenomen. We weten welke vragen we kunnen verwachten en wat er allemaal op orde moet zijn. Iedereen kent nu zijn rol en weet wat er nog te doen is aan voorbereidingen en ging daar mee aan de slag.

Tijdens het inspectiebezoek ben ik ook uitgenodigd voor een gesprek van een half uur waarin ik vragen kan krijgen over onze zorgstructuur en studentendossiers. Tijdens een inspectiebezoek wordt er een opleiding helemaal doorgelicht. Steekproefsgewijs worden er dan ook een paar studentendossiers opgevraagd. Deze moeten van a tot z in orde zijn: alle aan- en afwezigheid moet geregistreerd zijn, meldingen bij Leerplicht moeten zichtbaar zijn, gespreksnotities, rapporten, brieven en eventuele zorgbehoeften. Alles moet geregistreerd zijn. Het is niet mijn taak om dit alles te doen, maar ik ben wel degene met het volledige overzicht en toegang tot alle dossiers.

Na de lunch ben ik even naar huis gegaan en vanaf half 4 was ik weer op school om mee te helpen met het opbouwen van onze stand voor de open dag. Dat het mooi weer was is fijn op zo'n dag, dat betekent dat mensen minder snel afhaken. Het was dan ook een goed bezochte open dag. 


vrijdag 15 maart

Na een onrustige nacht, ik ben een paar keer wakker geweest maar niet heel slecht geslapen, blij dat het vrijdag was. Bezig geweest met de voorbereidingen van het Inspectiebezoek. Ik ben nu de studentendossier een voor een aan het doorlichten. De dingen die niet op orde zijn maak ik alsnog in orde of leg ik neer bij een collega. Sommige dingen kunnen niet meer met terugwerkende kracht gerepareerd worden, maar als er een reden is waarom het niet in het dossier staat is dat ook prima. Zolang we het maar kunnen uitleggen.

Omdat het gisteren een lange dag was kon ik vandaag wat eerder weg. Dus na de lunchpauze mijn agenda voor volgende week bekeken, een 'to do' lijstje voor volgende week gemaakt en toen mijn tas gepakt en vertrokken.

Rondje sportschool en daarna niets meer gedaan en lekker lui geweest.


zaterdag 16 maart

Na mijn bezoek aan de sportschool heb ik wat boodschappen gedaan. Het zonnetje scheen en T. was bezig om het dakterras al een beetje in voorjaarstemming te brengen. Ik dronk een kop koffie buiten en zag een hommel én een bijtje! De dekbedhoezen konden buiten hangen en de handdoeken konden gratis in de droger. 

Ik had nog steeds eetbuidrang, na donderdag was dat niet verdwenen maar het werd wel steeds minder. Toen ik 's avonds mijn ijs had gegeten was het voorbij. Misschien toch de beste strategie om een aantal momenten per week in te bouwen met wat extra's, buiten de strenge eetvoorschriften om.

We keken de eerste helft van Twee Voor Twaalf en lagen lekker vroeg in bed. Ik vind dat fijn, houd het liefst hetzelfde ritme aan als doordeweeks. Sta op zaterdag en zondag wel twee uur later op, dat geeft me het gevoel dat ik heerlijk heb kunnen uitslapen.


zondag 17 maart

In de ochtend was het weer nog prima, einde van de middag werd het minder, kwam er wat regen en was de zon weg. Ik ben nog wel even naar de bieb gegaan om mijn laatste boek terug te brengen. Heb het plan om een e-reader te kopen. Denk er al een poosje over maar weet het nu zeker. Scheelt een boel gesjouw met boeken, makkelijk ook tijdens de vakantie. Zag dat ze niet zo heel duur zijn. Kreeg advies van mede-blogger Ons Auk die heel tevreden is met de e-reader waar ik mijn oog ook al op had laten vallen. Nou, dat moet hem dan zijn denk ik! Hij staat al klaar in mijn winkelwagentje bij een elektronicawinkel. Alleen nog even bestellen en betalen. Heeft geen haast want voorlopig nog niet op vakantie.

Nagellakje opgedaan, kleding voor de werkweek alvast klaar gehangen, wat groente gekookt voor mijn lunchsalades, paar delen van een mooie serie, Defending Jacob, gekeken en na het eten de tweede ronde van Twee voor Twaalf. Een week die voorbij vloog.

Voor deze week staat er weinig bijzonders op het programma, maar wat niet is...

18 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen en ja wat een zalig weer was het donderdag echt een voorproefje van het voorjaar. Zo'n E-reader kan ik je ook echt aanraden! Ik kreeg er in 2022 eentje voor mijn verjaardag van Ed maar was echt anti E-reader maar ineens was ik om (ik slaap heel slecht en lees altijd 's nachts en met de E-reader hoefde ik geen licht aan te doen :-) Op de bieb zijn er ook veel E-boeken en wanneer je een boek koop scheelt dat soms wel de helft vergeleken met het papieren boek.
    En die student die afspraken mist heeft blijkbaar (nog) niet voldoende last van de dyslexie misschien komt dat nog na het behalen van slechte cijfers. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ilona, ooit was ik tegen een vaatwasser maar toen wij (nu alweer 20 jaar geleden) in ons huidige huis kwamen wonen stond er eentje in de keuken. In het begin gebruikten we 'm niet eens. En nu? Ik huur zelfs geen vakantiehuisje meer zonder! Werkte ook lang met een papieren agenda, zou ik nu ook niet meer willen/kunnen. E-reader leek me ook niks, maar weet zeker dat ik er plezier van zal hebben. Jij ook fijne week!

      Verwijderen
  2. Leuk om te lezen weer! Ik vind het grappig dat je Twee voor Twaalf in twee delen kunt zien, ik wil het meteen helemaal uit kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judy, we kijken het altijd in twee keer, ooit zo begonnen en nu vinden we dat het fijnst. Duurt het lekker lang! 🤣

      Verwijderen
  3. Is zo'n inspectiebezoek nog steeds een wat nerveuze toestand?Moeilijk,zoveel ziekteverzuim.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, een wat nerveuze toestand is een understatement, met name de directie krijgt hier heel veel stress van. Ja, al die zieken is vervelend, maar ook de realiteit en dan moet je dingen anders doen, gelukkig lukt dat goed.

      Verwijderen
  4. Ik weet nog dat wij, leerlingen, vroeger zo bang en nerveus waren als er inspectie was op school. Pas later beseften we dat de inspectie gericht was naar leerkrachten en directie en dat onze angst dus voor niks was geweest.
    Van die e-reader ga je geen spijt hebben hoor. Ik heb de mijne al vele jaren en nog altijd heel tevreden van. De dag dat hij de geest geeft, koop ik meteen een nieuwe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, ze gaan wel een aantal studenten vragen stellen, maar dat gaat dan ook over ons en het onderwijs en niet over de studenten zelf. Ik hoor van iedereen hoe fijn zo'n e-reader is, dus hij komt er, dat weet ik nu zeker!

      Verwijderen
  5. Misschien had je mijn belevenissen van zaterdag al ergens anders gelezen maar wil het toch hier nog wel delen.
    Mijn vinger werd in de loop van donderdag/vrijdag steeds dikker en roder. Zaterdagmorgen half 8 opgestaan, koffie e n 2 mandarijnen gegeten en toen vond ik dat mijn vinger gezien moest worden. Huisartsenpost gebeld en ik kon komen, ha bekeek het en stuurde me door naar spoed. Na veel onderzoeken, bloedafname, echo en rontgenfoto werd besloten tot spoedoperatie zaterdagavond 8 uur door plastisch chirurg, gewricht was een en al pus en kon gevaarlijk worden bloedvergiftiging of scepsis. Mocht een nachtje blijven met infuus AB en zondag kon H me aan het eind vd ochtend ophalen waren we voor de lunch weer thuis. Morgen wondcontrole, maar denk dat het goed gaat, moet spoelen met zout water en nog 2 weken AB.
    Nu naar oogkliniek voor injectie, druk,druk, druk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, nee, ik had nog niets van je gelezen en schrok enorm toen ik dit bericht las! Wat naar!! En dan ook nog naar de oogkliniek, je hebt het er inderdaad druk mee. Gek dat je vinger zo een lange tijd na de operatie nu ineens opspeelt. Of was het niet de geopereerde vinger? Gelukkig ben je thuis en gaat het goed. En je kan nog typen, alhoewel dat wel wat minder snel zal zijn dan normaal, maar wel fijn! Sterkte lieve Lot!xx

      Verwijderen
  6. ja die e-reader is echt zo'n twijfelding. Ik hou enorm van papieren boeken maar ik zie ook zeker het nut van een lekker lichtgewicht apparaat. Hm. Ik twijfel nog even verder, ben nooit een early adapter geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mara, met veel dingen was ik juist wel een early adapter, maar wat betreft de e-reader ben ik net als jij, ik vind een papieren boek fijn dus moet wel even een drempel over voor dit apparaat. Maar veel mensen die ik spreek weten me te vertellen hoe fijn het is.

      Verwijderen
  7. Zo fijn dat het weer langer licht wordt en dan ook nog wat lenteweer erbij, dat geeft extra energie. Maar inderdaad, in het weekend gewoon op tijd naar bed. Dat vind ik ook fijn, met dat idee dat je heerlijk uit kunt slapen. Alhoewel dat niet altijd echt lukt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Aukje, half acht in het weekend lukt mij ook niet altijd, maar rond zeven uur wel en dat is toch al anderhalf uur langer dan normaal. En dan toch nog een hele dag voor me, heerlijk!

      Verwijderen
  8. Het lijkt me best veel tijd en energie kosten om zo'n bezoek van de inspectie voor te bereiden.
    Lastig dat er zoveel collega's ziek zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zo.. Geluk, dat klopt. De school moet weken van te voren al heel veel stukken aanleveren zodat zij zich kunnen voorbereiden. Nu moeten wij ons aan de hand van het programma op het bezoek voorbereiden. En ze mogen overal in kijken, voor hen geldt privacywet niet op deze twee dagen, dus ieder dossier kan opgevraagd worden.

      Verwijderen
  9. Oeh! Een e-reader! Echt superfijn! Als er iets is wat ik nooit meer wil missen is het mijn e-reader/ipad mini!

    BeantwoordenVerwijderen