maandag 4 maart 2024

zo was mijn week 9 / 2024

maandag 26 februari

De eerste dag na de voorjaarsvakantie. Nog steeds donker als ik de deur uitga, maar aan de horizon wordt het al wat lichter.

Geen afspraken vandaag, probeer ik altijd na een vakantie, zodat ik de draad weer kan oppakken van voor de vakantie. To do lijstje lag al klaar.

Natuurlijk ging ik aan het eind van de dag naar de sportschool. Het eten was al klaar en schoof ik de oven in. Helaas viel het een beetje tegen, volgende keer meer kaas in de saus want die proefden we nu niet.

Na het eten nog even samen naar een paar door mij voorgeselecteerde vakantiehuizen gekeken, de eerste leek ons de beste, ik heb meteen een aanvraag gedaan want er stond nog maar een week onbezet in de kalender.


dinsdag 27 februari

Toen ik tijdens het ontbijt mijn e-mail opende stond er bovenaan een bericht dat het huis inderdaad nog vrij was en of we wilden bevestigen. Meteen gedaan, onze zomervakantie is geboekt! We gaan wat verder dan we de afgelopen jaren hebben gedaan in de hoop dat het mooi weer is in het meer zuidelijke deel van Frankrijk. Het huis is echt fantastisch, groot en op een heel unieke plek. Natuurlijk schrijf ik hier meer over wanneer we er zijn of er geweest zijn.

Binnenkort de reis uitstippelen en dan twee overnachtingen boeken zodat we er op ons gemak naar toe kunnen rijden. Donderdag weg, zaterdagmiddag aankomen. En terug via onze vrienden in de Drome. Liefst leg ik dat ook allemaal al vast nu er nog voldoende keus aan overnachtingsplekken is. 

Op school zijn we als team druk bezig met de voorbereidingen voor een bezoek van de Onderwijsinspectie. Die komen in maart twee dagen langs en bekijken dan een van onze opleidingen. Dat houdt in dat er een aantal inspecteurs op die dagen alles mogen inzien, van aanwezigheidsregistratie tot inhoud lessen. Ze kunnen overal naar vragen, mogen overal in neuzen, bezoeken lessen en hebben gesprekken met studenten en medewerkers. Na deze twee dagen gaan zij terug naar kantoor en schrijven een verslag. Zo'n verslag is enorm belangrijk, het kan zijn dat je leest dat de dingen niet goed gaan, zelfs slecht gaan, maar ook dat het heel goed gaat. Op dat laatste hopen we, en we gaan er ook eigenlijk vanuit dat we het heel goed doen, want dat komt al jaren uit de diverse tevredenheidsonderzoeken.


woensdag 28 februari 

Vanmorgen zat ik te wachten op op mijn vertragersklasje en dat bleef erg stil. Een dame is geweest, een jongeman appte dat hij later kwam en is niet meer gekomen. Van de rest hoorde ik niets en kreeg ik ook geen reactie op de app. 

In de eerste pauze had ik pauzedienst, samen met een collega lopen we dan een paar rondjes om de school. Soms zijn er veel leerlingen en studenten buiten en dan maken we hier en daar een praatje en we kijken of er geen 'gedoe' is. Nu was het stil want het was een beetje druilerig en dan gaat niemand voor zijn plezier naar buiten. Behalve de rokers en dat zijn er gelukkig niet heel veel.


donderdag 29 februari

Als je de filmpjes en foto's op Instagram moet geloven dan hebben de mensen daar allemaal heel volle leuke drukke spannende en inspirerende dagen, dag in dag uit. Ik kan je vertellen dat ik dat niet heb. Het meest spannende vandaag was de laatste aflevering van One Day (Netflix) en de eerste aflevering van The Postoffice (NPO). En dat is helemaal prima.


vrijdag 1 maart

Vandaag bezoek van een collega van een andere school. Ze had mij een aantal weken geleden benaderd, zonder mij te kennen, omdat ze een ochtend wilde meelopen bij ons. Dit in het kader van een zogenaamde 'ontwikkelweek' waarin medewerkers van haar school zich konden verdiepen in een aantal verschillende onderwerpen, zowel voor de privésfeer als voor het werk. Ik gaf haar een rondleiding en ze sprak met wat collega's van mij over onze manier van werken. 

Het was voor haar erg interessant en ze ging terug naar school met inspiratie en een aantal ideeën die op haar school ook goed te pas zouden komen. Ik kreeg een leuk cadeautje - een mini gereedschapssetje (want zij werkt op een technische opleiding) - waar ik erg blij mee ben omdat ik zoiets al lang wilde hebben. Er zitten een paar schroevendraaiertjes in, een hamertje, een rolmaat en een knijptang. Dingen die je soms ineens nodig kan hebben, bijvoorbeeld om het achterlicht van mijn fiets van nieuwe batterijen te voorzien. Ik ben sowieso dol op dit soort handige setjes. 

Na de lunchpauze had ik niet veel meer op mijn takenlijstje staan, heb ik mijn e-mails gelezen en beantwoord en ben ik lekker op tijd naar huis gegaan. 


zaterdag 2 maart

Begon mijn dag op de sportschool, daarna de was buiten gehangen en wat boodschapjes gedaan. Lekker op de fiets in het zonnetje, koud maar niet vervelend hoor.

Voor de lunch nog bij een collega een bloemetje en een zakje paaseitjes gebracht. Twee jaar geleden overleed haar moeder onverwachts op 60-jarige leeftijd. Vijf jaar eerder had deze collega ook haar zus al verloren. Een erg zware periode voor haar momenteel en ik wilde haar laten weten dat ik aan haar denk.

Na de lunch heb ik in huis nog wat schoongemaakt, opgeruimd en tenslotte met een mooi boek de rest van de middag doorgebracht.


zondag 3 maart

Vanmorgen om 4 uur kreeg ik een kus en een knuffel en vertrok T. voor een aantal dagen naar Frankrijk. Hij heeft een behoorlijk zware tijd achter de rug en keek hier enorm naar uit. Ik vind het fijn voor hem dat hij dit kan doen en voor mij vind ik het fijn dat ik hier geen moeite mee heb. Ik merk nauwelijks dat ik alleen thuis ben want het is voor mij een gewone werkweek. Het zijn alleen de avonden die stil zijn. Na een paar dagen ga ik T. dan missen. 

Vandaag heb ik de vriezer opgeruimd en schoongemaakt. Er lagen nog worsten in die we vier jaar geleden in Frankrijk kochten. We vonden ze niet zo lekker, maar gooiden ze steeds niet weg. Nu wel. Alles is weer door mijn handen gegaan, ik weet weer wat we hebben en er is weer wat ruimte.

Terwijl ik daar mee bezig was stond er een gehaktbrood in de oven. Dat ging later op de middag in plakken de vriezer in.

Nog wat tv gekeken en wat lekker avondeten gemaakt. Dát vind ik wel fijn aan zo'n week alleen: ik kan precies eten waar ik zin in heb. 

Ik heb mijn kleding voor de komende werkweek uitgezocht en gezien dat het redelijk weer wordt. Dinsdag moet ik voor een vergadering naar een andere locatie en het is fijn dat het dan  - voor zover ik kon zien - droog is. Het voorjaar is echt begonnen dit weekend!



 


25 opmerkingen:

  1. Wat een afwisseling in de week. Ja, die avonden zijn dan stil als je alleen bent. Tv kijken doe ik heel weinig, en als ik het doe, vind ik het maar zozo. Of word ik zo kieskeurig of snobbig? Deze week ga ik kapper, pedicure en begraafplaats bellen. De grafrechten lopen af en moeten verlengd. Ik moet de tarieven voor verlengen eerst weten. En aan een nieuwe cursus beginnen. Dinsdagavond rond ik een andere cursus af. Afgelopen week eindelijk bericht dat ik nog een een al afgeronde cursus met een ruime voldoende behaald heb. Je ziet, wat de een zoekt in tv series zoekt de ander in cursussen. Haha, maar ik zie mezelf nog niet op de loopband of fiets daarmee. SPannend die bezoeken van de onderwijsinspectie. Herinner me nog van de MR periode op de VO school van mijn kinderen en ook nu in in de opleidingscie van de universiteit zit bereiden we ons al weer voor op visitatiebezoek. Dan ben ik ook ongenadig en wijs ook op zwakke plekken in de opleidingen. Ja, die studenten die het laten afweten, je kunt niet in hun hoofd kijken, he. Soms is hun stage al onvoldoende beoordeeld en achten ze het daarom zinloos om nog naar zo'n klasje te komen, maar het is natuurlijk wel zo netjes om dat even duidelijker te communiceren. Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Ine, ik zit dan op de bank wat te zappen en blijf dan hangen bij .... 90 day fiance op TLC!! Maar meer van de verbazing dan iets anders, wat een types! Enfin... heb ook liever een mooi boek of een goede serie. Goed bezig met die cursussen!! Een inspectiebezoek is spannend, maar als je er goed uitkomt én wat tips krijgt is dat ook mooi. Communicatie vinden studenten van ons vaak lastig.

      Verwijderen
  2. Inderdaad fijn,dat je man alleen op vakantie kan. Hier gebeurt dat ook. Soms moet ik na terugkomst even wennen aan een ander,die zich met de gang van zaken bemoeit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah.. hoe herkenbaar Izerina! Ben je net een week gewend aan je eigen gezelschap, zit die vent er ineens weer 😂😂😂!

      Verwijderen
  3. Leuk om te lezen! De Onderwijsinspectie die langs komt, wat eng maar ook goed. En fijn dat het gelukt is een vakantiehuisje te boeken. Ik wens T. veel plezier! En jou ook natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Komt goed met T. alhoewel de eerste foto van gisteren er een met natte sneeuw was!! Ik vermaak me wel, de week vliegt Judy!

      Verwijderen
  4. Wat betreft kleding uitzoeken heb ik pas "The Vivienne files" ontdekt over het maken van een capsule wardrobe op basis van de kleuren van een schilderij dat je mooi vindt. Zo leuk! Ik ben van plan eerst wat poppenkleertjes te maken om te kijken of en hoe het werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een leuk idee Titia!! Maar stel nou dat die kleuren niet bij jou passen of je hebt niets in die kleur? Goed om het eerst even te testen.

      Verwijderen
    2. Ik he de Vivienne files site even bekeken en ziet er nogal ingewikkeld uit. Maar ik hou van de schilder Kandinsky en dat is vooral veel kleur, dus dat klopt wel

      Verwijderen
  5. De vriezer met de worsten, ik moest er hartelijk om lachen. Al die tijd bewaard, terwijl jullie ze niet eens lekker vonden. Heel herkenbaar. Leuk verslag. Gelukkig geen heel opwindende week, word je alleen maar doodmoe van.....:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha... teveel opwinding is niet goed voor een mens 😂😂! Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook heb gedaan omdat T. niet mee kon kijken, hij weet volgens mij niet eens meer dat ze er lagen, maar als ik het erover had de afgelopen jaren zei hij steeds dat hij er nog wat mee wilde proberen. Nou, dat kan nu niet meer!! 😮

      Verwijderen
  6. Zo'n mini setje heb ik ook met schroevendraaiertjes en het is al vaak voorgekomen dat bezoek het even nodig had.
    Eigenlijk zou ik ook wel een paar dagen alleen willen zijn, maar H is een enorme huismus. Dus ik zou dan weg moeten maar dat doe je ook niet zo snel zonder specifieke reden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zelf weggaan is toch anders dan alleen thuis vind ik Lot, maar als H. niet gaat zit er niets anders op misschien?

      Verwijderen
  7. Oh, ik vind het altijd zo'n heisa als de inspectie langskomt op school. Iedereen lijkt dan in rep en roer te zijn, terwijl we het volgens mij best goed doen. Succes ermee! Ik ben ook begonnen aan One Day, maar het trekt me nog niet. Moet ik het toch nog een kans geven of gewoon maar stoppen, wat denk jij? Fijne week weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo gaat het bij ons ook Ilona, voor de directie is enorm gespannen. Nergens voor nodig, we doen het heel goed, weet ik echt zeker! Nog even doorzetten, het wordt steeds mooier en ook spannender!

      Verwijderen
  8. Lief van je dat je bij je collega langs ging om haar een hart onder de riem te steken.
    One Day ben ik nu ook aan het kijken. Het boek heb ik lang geleden ook eens gelezen, maar moet eerlijk zeggen dat ik me daar nog maar weinig van kon herinneren, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Zo... Geluk, ik merk dat ik, door mijn leeftijd, ik ben de een van de drie ouderen in ons team, vaak net wat meer oog heb voor de individu. De rest jakkert gewoon door. Ik ken het boek niet, maar vond de serie erg mooi!

      Verwijderen
  9. Heerlijk om een vakantie in het vooruitzicht te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker weten, en op een fantastische locatie!

      Verwijderen
    2. Lekker zonnig daar zeker? Ik denk langzamerhand serieus over overwinteren in een zuiderlijk land. Ben die Nederlandse rotwinters zo zat (sorry schaats- en skifans!). Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Het zou er zonnig en warm moeten zijn in augustus. Daar hopen we dus ook op. Ach.. schaats- en skifans hebben het in Nederland nu ook niet echt meer goed, Nederland wordt steeds meer een land voor regen- en windfans! 😉

      Verwijderen
  10. Zondag was het echt lente. Gisteren vond ik het tegenvallen en straks mag ik in ieder geval met regendreiging op pad. Het hoort er bij denk ik dan maar.
    Leuk jullie zomervakantieplannen. Dankzij de voorpret is deze al een beetje begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Rianne, ik weet dat jij niet zo van de vakantiereisjes bent, ik ook niet, maar als ik dan ga of er ben vind ik het toch heel leuk. Nu kijk ik er wel naar uit, maar tegen de tijd dat we gaan vind ik het ook weer spannend. Vandaag weer zo'n druilerige dag. Jammer maar zoals je zegt het hoort erbij. x

      Verwijderen
  11. Fijn dat je jezelf goed kunt vermaken. Dan is een paar dagen alleen niet zo erg. En het weerzin des te leuker! Groetjes, Nicky

    BeantwoordenVerwijderen