maandag 26 februari
ovenschotel pasta bloemkool tomaat met kaassaus - sla met komkommer
dinsdag 27 februari
snijbonen - varkenswangen met jus - puree van aardappelen en knolselderij
woensdag 28 februari
kikkererwtenspinaziestoof (vriezer) - zilvervliesrijst - snijbonenkliekje- sla
donderdag 29 februari
pita met falafel - goed gevulde spinaziesalade
vrijdag 1 maart
smulbowl (leuk woord maar niet zelf verzonnen, las ik in de Allerhande): falafal, radijsjes, bulgur, tomaat, komkommer, mais, erwtjes, pittige uiensaus, knoflooksaus - spinaziesalade
zaterdag 2 maart
wokgerecht met groente, noedels en pindakokossaus
zondag 3 maart
ovensmulbowl: geroosterde gnocchi, pompoen, ui, bloemkool, courgette en feta - spinaziesalade
Vanaf vandaag ben ik een aantal dagen alleen thuis. Dan eet ik andere dingen dan wanneer we samen zijn. Ik kook graag en doe dat ook wanneer ik alleen thuis ben. Ik ga dingen koken die ik heel lekker vind en waar T. niet heel erg warm voor loopt.
Ovensmulbowl. Drie keer woordwaarde? :-) Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenHahaha... dat zou ik wel denken!! Het wordt ook wel traybake genoemd, maar we zijn hier in Nederland en dus wil ik dan een Nederlands woord gebruiken als het kan. Moet ik eigenlijk bowl nog veranderen in kom .... doe ik volgende keer!
VerwijderenO, dat klinkt weer heerlijk allemaal! Ik ben erg benieuwd naar je pittige uiensaus, heb je daar toevallig een recept van?
BeantwoordenVerwijderenHoi Nienke, nee dat is niet volgens een recept. Uien fruiten, knoflook fruiten, komijn, gember en kaneel een minuutje meefruiten. Dan tomatenblokjes uit blik erbij, en pittig maken door wat sambal. Ook een snuf zout. Dit een poosje laten pruttelen, dan heb je een heerlijke saus voor bij falafel of kip of wat dan ook.
VerwijderenKlinkt heerlijk, dankjewel! Lijkt me ook lekker gewoon zo als lunch met wat geroosterd brood ofzo. Maar goed, ik kan overal uien bij eten, haha.
VerwijderenPlaatgerecht heet dat hier geloof ik, vernoemd naar bakplaat.
BeantwoordenVerwijderenPlaatgerecht, vind ik ook een goede omschrijving!
VerwijderenIk weet niet of jij als echte foodie dit herkent, maar ik kreeg 2 rechthoekige pakjes cellofaan met een soort langwerpige bruinige korrels (het lijkt wel vergrote gepofte longgrain rijst, maar dat zal het wel niet zijn) die aan elkaar gekleefd zaten. Ik dacht dat het hartig was, een soort cracker. Net heel voorzichtig klein stukje geproefd, het is zoet! En kleverig. Niet mijn kop thee, die ga ik weggeven. Gegoogled maar het is geen mochi. Weet jij wat dit is? Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenNee, zegt me zo niets. Is het gedroogd fruit, zoet en kleverig zou je dat denken. Iets van tamarinde? Dat zag ik in Spanje en Portugal veel, maar niet in de vorm van korrels. Maar stuur even een fotootje... misschien als ik het zie dat ik het herken. Ben nu heel nieuwsgierig!!
VerwijderenHeb je foto's gemaild, net. Groet, Ine
VerwijderenIk heb ze net bekeken, maar zo in de verpakking zie ik het nog niet goed. Het lijkt gekonfijt, maar het vruchtje kan ik niet thuisbrengen. Het lijkt ook wel deeg zo door de verpakking heen. Is het lastig om het ook uit de verpakking te fotograferen en te sturen? Ik word steeds benieuwder, wil er nu het mijne van weten! 😊🙃
VerwijderenIk zal kijken wat ik kan .. misschien laat ik het wel even door de toko of de Turkse winkel bekijken. Als die het ook niet niet weten..Groet, Ine
VerwijderenKans is groot dat die je wel kunnen helpen!
VerwijderenKnap, hoor! Ik heb echt geen zin om voor mezelf te koken als ik om zes uur thuis kom. Je staat langer in de keuken dan dat je aan tafel zit. Groetjes, Nicolette
BeantwoordenVerwijderenHoi Nicolette, ik maak geen uitgebreide maaltijden, het is meestal binnen een half uur klaar, maar ik wil wel lekker en gezond eten, ook als ik alleen eet.
Verwijderen