zondag 3 maart 2024

op mijn bord - week 9 / 2024

maandag 26 februari

ovenschotel pasta bloemkool tomaat met kaassaus - sla met komkommer


dinsdag 27 februari

snijbonen - varkenswangen met jus - puree van aardappelen en knolselderij


woensdag 28 februari

kikkererwtenspinaziestoof (vriezer) - zilvervliesrijst - snijbonenkliekje- sla


donderdag 29 februari

pita met falafel - goed gevulde spinaziesalade


vrijdag 1 maart

smulbowl (leuk woord maar niet zelf verzonnen, las ik in de Allerhande): falafal, radijsjes, bulgur, tomaat, komkommer, mais, erwtjes, pittige uiensaus, knoflooksaus - spinaziesalade


zaterdag 2 maart

wokgerecht met groente, noedels en pindakokossaus


zondag 3 maart

ovensmulbowl:  geroosterde gnocchi, pompoen, ui, bloemkool, courgette en feta - spinaziesalade


Vanaf vandaag ben ik een aantal dagen alleen thuis. Dan eet ik andere dingen dan wanneer we samen zijn. Ik kook graag en doe dat ook wanneer ik alleen thuis ben.  Ik ga dingen koken die ik heel lekker vind en waar T. niet heel erg warm voor loopt. 


15 opmerkingen:

  1. Ovensmulbowl. Drie keer woordwaarde? :-) Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha... dat zou ik wel denken!! Het wordt ook wel traybake genoemd, maar we zijn hier in Nederland en dus wil ik dan een Nederlands woord gebruiken als het kan. Moet ik eigenlijk bowl nog veranderen in kom .... doe ik volgende keer!

      Verwijderen
  2. O, dat klinkt weer heerlijk allemaal! Ik ben erg benieuwd naar je pittige uiensaus, heb je daar toevallig een recept van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nienke, nee dat is niet volgens een recept. Uien fruiten, knoflook fruiten, komijn, gember en kaneel een minuutje meefruiten. Dan tomatenblokjes uit blik erbij, en pittig maken door wat sambal. Ook een snuf zout. Dit een poosje laten pruttelen, dan heb je een heerlijke saus voor bij falafel of kip of wat dan ook.

      Verwijderen
    2. Klinkt heerlijk, dankjewel! Lijkt me ook lekker gewoon zo als lunch met wat geroosterd brood ofzo. Maar goed, ik kan overal uien bij eten, haha.

      Verwijderen
  3. Plaatgerecht heet dat hier geloof ik, vernoemd naar bakplaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet niet of jij als echte foodie dit herkent, maar ik kreeg 2 rechthoekige pakjes cellofaan met een soort langwerpige bruinige korrels (het lijkt wel vergrote gepofte longgrain rijst, maar dat zal het wel niet zijn) die aan elkaar gekleefd zaten. Ik dacht dat het hartig was, een soort cracker. Net heel voorzichtig klein stukje geproefd, het is zoet! En kleverig. Niet mijn kop thee, die ga ik weggeven. Gegoogled maar het is geen mochi. Weet jij wat dit is? Groet, Ine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, zegt me zo niets. Is het gedroogd fruit, zoet en kleverig zou je dat denken. Iets van tamarinde? Dat zag ik in Spanje en Portugal veel, maar niet in de vorm van korrels. Maar stuur even een fotootje... misschien als ik het zie dat ik het herken. Ben nu heel nieuwsgierig!!

      Verwijderen
    2. Heb je foto's gemaild, net. Groet, Ine

      Verwijderen
    3. Ik heb ze net bekeken, maar zo in de verpakking zie ik het nog niet goed. Het lijkt gekonfijt, maar het vruchtje kan ik niet thuisbrengen. Het lijkt ook wel deeg zo door de verpakking heen. Is het lastig om het ook uit de verpakking te fotograferen en te sturen? Ik word steeds benieuwder, wil er nu het mijne van weten! 😊🙃

      Verwijderen
    4. Ik zal kijken wat ik kan .. misschien laat ik het wel even door de toko of de Turkse winkel bekijken. Als die het ook niet niet weten..Groet, Ine

      Verwijderen
    5. Kans is groot dat die je wel kunnen helpen!

      Verwijderen
  5. Knap, hoor! Ik heb echt geen zin om voor mezelf te koken als ik om zes uur thuis kom. Je staat langer in de keuken dan dat je aan tafel zit. Groetjes, Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicolette, ik maak geen uitgebreide maaltijden, het is meestal binnen een half uur klaar, maar ik wil wel lekker en gezond eten, ook als ik alleen eet.

      Verwijderen