Ons eerste lentegerecht van dit jaar aten we op dinsdag. Oorspronkelijk stond het afgelopen zondag op het menu, maar toen aten we op het laatste moment niet samen. Het blikje tonijn was al open en dus kwam het deze week op tafel.
maandag 8 april
volkorenpasta - roomsaus champignons en courgette - sla
dinsdag 9 april
salade niçoise - volkorendesembrood
woensdag 10 april
stoofpot prei en bruine linzen - rookworst - gekookte aardappels - sla
donderdag 11 april
goodie bowl: zilvervliesrijst, linzen (kliekje van gisteren) - olijven - geitenkaas - broccoli - sla
vrijdag 12 april
van alles en nog wat
zaterdag 13 april
pizza van de lokale Italiaan
zondag 14 april
Libanees volkorenplatbrood met een vulling van kikkererwten, gebakken champignons, gegrilde aubergine, tomaat en olijven - broccoli - groene sla met komkommer
Ik maakte een pakketje van de wrap en bakte deze in een hete pan zonder vetstof zodat het een crunchwrap werd - de wrap valt dan ook niet meer uit elkaar.
Ik zag dat diverse supermarkten vanaf morgen asperges in de aanbieding hebben. Hier heb ik op gewacht. Zondag staan ze op het menu. Haal ik lekkere aardappeltjes op de markt en ga ik ook nog op zoek naar biologische ham.
Met een Libanese schoonzoon weet ik wel iets van die keuken af. Maar de volkorenversie van het Libanese platbrood, waar koop je die? Groet, Ine
BeantwoordenVerwijderenBij Sahan, de Turkse supermarkt hier in de regio. Ik geloof dat AH ze ook verkoopt, maar daar zij ze 2x zo duur. De broden die ik koop komen van een bakkerij die volgens mij voor veel winkels bakt. Je het wit en volkoren. Ik eet eigenlijk altijd volkoren. Deze laten zich ook goed rollen en vouwen zonder te scheuren. Dat gebeurt met tortilla's veel sneller en dan is het zo'n bende in de pan.
VerwijderenHm.. als het weer droog wordt, zal ik daar ook eens langslopen. Er zijn hier wel meerdere toko's in de buurt, maar het valt me vaak op dat er geen prijzen aangegeven worden, en het is misschien Hollands, maar ik heb dan het gevoel dat ze maar wat doen met die prijzen.. ken je dat? Groet, Ine
VerwijderenNiet bij deze Turkse super, daar is alles geprijsd en staat het goed in het kassasysteem. Bij een kleine toko vraag ik me ook wel af of het klopt allemaal en of ze niet maar wat doen. Zeker wanneer er een 'jonkie' aan de toonbank staat.
VerwijderenJa, er zijn weer asperges! Binnenkort ook eens halen, ik vind ze altijd weg lekker. Jammer dat de kinderen er niets aan vinden.
BeantwoordenVerwijderenWij vinden ze ook erg lekker, met ham en ei en gekookte (Roseval) aardappeltjes. Lekker doen, en dan laat je de kinderen zelf iets maken, dat kunnen ze ook (misschien de jongste nog niet) heb ik begrepen uit een van je weekverslagen.
VerwijderenWat heb jij geduld met je leerlingen. En wat blogonderwerpen betreft,meestal schrijf ik iets,wat ik ook aan een vriendin zou vertellen.
BeantwoordenVerwijderenDat is een goede richtlijn voor een blogonderwerp! Ja, dat geduld, het is niet altijd makkelijk hoor Izerina, soms dan word ik er echt moedeloos van, maar dan bedenk ik iedere keer maar weer dat ze allemaal de keuze hebben om te komen, een opleiding te volgen én daarbij hulp krijgen. Ze kiezen er voor om iets anders te doen. En daar kan ik weinig aan doen. En dat is waarom ik blijf bedenken dat het niet persoonlijk is, verre van zelfs.
VerwijderenJe weekmenu brengt me geen inspiratie voor mijn komende week 😁. Door de ab heb ik last van brain fog en kost nadenken moeite, de andere lichamelijke klachten nemen gelukkig af.
BeantwoordenVerwijderenSalades vind ik ook zo lekker. Maar voor pizza mag je me wakker maken.
BeantwoordenVerwijderenDit was een heerlijke pizza Nicky, maar mij er niet voor wakker maken, wel voor Italiaans ijs!
Verwijderen