maandag 18 oktober 2021

eetoverzicht week 41

Deze week hebben we een rommelige eetweek gehad. Maar daarom niet minder lekker!

maandag:

pasta met prei en erwtjes. 

Ik vind dit een heerlijke combinatie. Eerst prei met ui en knoflook lekker aanbakken, dan haverroom erbij (en natuurlijk wat smaakmakers) en dan een 10 minuten voor het einde van de stooftijd een flinke portie bevroren doperwtjes erbij. 

dinsdag:

peen en uien, aardappelpuree, rookworst

T. maakte deze maaltijd, het is een hutspot die niet gehutst is. Hij bakte uien en schijfjes wortel in boter die hij vervolgens een poosje liet stoven. Erbij maakte hij de aardappelpuree en aten we een stukje biorookworst.

woensdag:

gado gado 

Ik had enorm veel trek in iets kruidigs en in rijst. T. niet. Voor mezelf maakte ik een gado gado bowl. Ik sneed wat rauwe groente enblancheerde watgroente en kookte een ei. Ik had nog rijst in de vriezer en ook de zelfgemaakte pindasaus was al klaar en hoefde ik alleen maar te ontdooien. 

donderdag:

worteltortilla met falafel en yoghurtknoflooksaus, broccoli en een andijviesalade

Dit was ook een maaltijd die ik voor mezelf maakte. 

vrijdag:

pintobonen, (zilvervlies)rijst en sla

De smaakmakers zijn bij deze bonen anders dan bij chili con of sin carne. Hier heb ik als specerij onder andere piment en kruidnagel gebruikt. Ik heb dit gerecht ooit een gegeten bij en geleerd van een Jamaicaanse dame. Ik maak het niet vaak maar het is nog wel steeds iets waar ik goede herinneringen bij heb wanneer ik het eet! 

zaterdag:

groentesoep met balletjes, boekweitzuuurdesembrood met geitenkaas, sla

Er lag een volle zak groenteafval in de vriezer. Water, schenkel en mergpijp erbij en een paar uur zachtjes laten koken. Mooie bouillon voor een heerlijke soep. T. zijn specialiteit. Ik heb lekker brood gehaald bij het Vlaamsch Broodhuys. Het is geen goedkoop brood en we eten het niet iedere dag, maar zo af en toe is het lekker om jezelf te verwennen. 

zondag:

gebakken aardappels,  witlofsla

Hier had ik vrijdag al zin in dus toen meteen wat aardappels in de schil gekookt. T. heeft ze op zijn Duits gebakken, met een paar spekjes en ui. Naast witlofsalade at ik ook nog broccoli. 

En nu is het alweer maandag. Ook is het herfstvakantie en heb ik een paar afspraken. Het eten is in deze week wat minder strak gepland, maar ik heb wel ideeën en al wat in huis. Vanavond in ieder geval pasta! 

Lees woensdag hoe mijn eetpatroon er uit zag in mijn kindertijd!

8 opmerkingen:

  1. Zijn weer lekkere lunches de meeste.
    Misschien zou ik de peen-en uien zo wel kunnen eten als het gebakken is. Door het koken van uien vind ik de lucht nogal vies ruiken en verder houd ik eigenlijk ook niet van stamppot.
    De buren eten het kennelijk ook graag want regelmatig ruik ik dat in de badkamer, de huizen zijn ooit een gebouw geweest en dat merk je nog aan sommige dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemiddag Lot, hutspot met gebakken uien en peen is zoveel lekkerder dan gekookt, het proberen waard! Vervelend wanneer je de kookluchten van een ander huishouden ruikt. Dat hebben wij gelukkig niet, maar 's zomers ruiken we wel eens de gegrilde vleesluchten van mensen die buiten hun eten roosteren, dat vind ik niet zo prettig maar is gelukkig maar een paar keer per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op een rare manier heb ik altijd kookluchtjes van buren gehad. Waar ik geboren ben woonden oma en opa ernaast en kwamen hun kookluchtjes door de kieren, Omdat opa de spruiten bruingekookt wilde lust ik echt geen spruiten, heb ze echt op vele manieren geprobeerd. Tweede huis was boven restaurant, derde zat een frituurzaak achter en dit huis is dan weer gekierd. Ze ruiken het van ons ook soms.

      Verwijderen
    2. Brrrr. spruitjeslucht door de kieren! Ik ben nu dol op spruitjes, maar alleen als ze niet te lang gekookt zijn. Morgen staan ze hier op het menu. Je hebt er zo te horen een spruitentrauma aan over gehouden ;-).

      Verwijderen
  3. goed brood vind ik erg belangrijk, de prijs let ik dan niet zo op, als het maar smaakt.
    Dit brood klinkt heerlijk.
    de pasta ga ik vast een keer proberen, klinkt goed.
    afgelopen zaterdag goulash gemaakt, met als extra smaakmaker iets uit een tube van De Smaak van Hongarije, maakte het idd nog lekkerder. Rijst erbij en komkommersalade. En nog 3 porties in de vriezer.
    Er wordt hier heel weinig met de bbq gewerkt gelukkig (of het valt me niet op/ik ruik het niet).
    Geniet van je herfstvakantie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, ik ben het met je eens, goed brood moet je niet op beknibbelen. Goulash!! Dat heb lang niet gegeten, krijg er meteen trek in en zet het op mijn 'to eat' lijstje! De vakantie is goed begonnen, lekker weer vandaag, heb gesport, op de fiets even wat boodschappen in het centrum gedaan, lekker zitten lezen en wat vooruit geblogd. xx

      Verwijderen
  4. Wij eten vandaag een verspakket met bloemkool en mac en cheese. Het is een experiment, en ik hoop dat het smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, Ik vind mac en cheese erg machtig, bloemkool erin lijkt me dan wel lekker. Broccoli ook trouwens. Of allebei! Ik denk trouwens dat het wel zal smaken, heb zo'n vermoeden dat jij lekker kan koken! Eet ze!

      Verwijderen