maandag 1 november 2021

eetoverzicht week 43

De herfstvakantie is voorbij, ondanks het nog steeds mooie weer eten we inmiddels toch al wat vaker winterkost.

maandag:
pasta met spinazie en champignons, groene salade

Een regelmatig terugkerend gerecht in huize Mw. N. Het is snel, voedzaam, gezond en vooral lekker!

dinsdag:
witlof met ham en kaas, gekookte aardappelen

Ik heb eerst de stronkjes witlof gehalveerd en in boter in de pan gekarameliseerd en daarna nog een half uur gestoofd. (Dit deed ik al op zondag). Op dinsdag hoefde ik ze alleen nog in een plakje ham te wikkelen en er een kaassaus overheen te gieten. Half uurtje in de oven tot er een bruin korstje op zit en ondertussen de aardappelen koken.

woensdag:
tuinbonenstoofje, rösti, broccoli, sla

T. maakte met een potje tuinbonen nog een lekker stoofjes met wat sjalot, peen, knoflook en prei. Van twee aardappels maakte hij snelle rösti. De broccoli was al gekookt en stond klaar in de koelkast.

donderdag:
goodie bowl

Het menu van donderdag doorgeschoven naar vrijdag. Deze goodie bowl bestond uit geroosterde zoete aardappel en aubergine, komkommer, tomaat, sla, broccoli en een wrap met fetakaas, olijven en nog wat rodekoolsla, 

vrijdag
kerrie eieren, rotiplaat, kousenband en tauge, komkommersalade

De kerriesaus hadden we nog in de vriezer, eitjes gekookt en de groente gewokt. Rotiplaat van de goede rotibakker in de stad en smullen maar!

zaterdag:
groente, noedels, satésaus

Niet te moeilijk vandaag, lekkere verse groentjes gesneden en in de wok gebakken, noedels erdoor en een klodder satésaus erover! 

zondag:
bruinebonensoep, broodje geitenkaas, groene salade

Met een litertje bouillon uit de vriezer, peen, aardappel, knolselderij, ui, knoflook én een potje bruine bonen op zaterdag soep gemaakt. Een dag later zijn de smaken dan lekker ingetrokken. 

Op zondag heb ik de stoofpeertjes gemaakt voor dinsdag. Wat we daar nog meer bij eten lees je hier volgende week.

Aanstaande woensdag komt het eerste deel van mijn leven in Londen online!

10 opmerkingen:

  1. Witlof met ham en kaas maak ik ook regelmatig en in grote hoeveelheid dan kan er wat in de vriezer in porties.
    Toen ik nog bij Den Haag woonde haalde ik vaak roti lamsvlees, van alle buitenlandse keukens hou ik het meeste van de Surinaamse.
    Nu heb ik geen eethuisje daarvan in de buurt en mis het

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, roti lamsvlees is inderdaad ook lekker, kip vind ik ook niet verkeerd. Ik haal de rotiplaten bij een toko hier in de buurt, die mevrouw maakt ze zelf en die zijn heerlijk! Verder ben ik niet heel bekend met de Surinaamse keuken maar ik vind bijna alle groentegerechten lekker, ongeacht het land van herkomst!

      Verwijderen
  2. witlof vind ik ook smakelijk, maar snij de ham in stukjes en roer dat door de saus voor de witlof. Geen kaas, ik hou niet van warme kaas (alleen op een tosti). Tuinbonen ook lekker. Ik neem meestal diepvriesgroente vanwege het gemak en er is keus genoeg. Potjes en blikjes openmaken lukt niet altijd al heb ik genoeg openers e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, er is eigenlijk geen groente die ik niet lust. Witlof rauw, gekookt, gewokt ik lust het graag. Groente uit de diepvries zijn inderdaad ook lekker en handig en de keuze is reuze! ;-) Ik had onlangs wat potten in de aanbieding gekocht. De potten van het merk waar mevrouw Bijl vroeger leuke reclames voor maakte hebben een nieuw soort sluiting, daar heb je geen kracht voor nodig!

      Verwijderen
  3. geweldige reclame was dat, alhoewel juffrouw Schaap het nu ook best leuk doet. Maar zelfs die potjes zijn lastig voor me, het is vooral de houding van mn handen/vingers waar ik last van heb. En diepvries is goed met een schaar open te knippen. Maar het allermakkelijkste vind ik een boterham smeren en beleggen (en het lekkerste ook, ben niet echt gek op warm eten, althans niet elke dag)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, en ze bleven leuk! Mw. Schaap is ook leuk, Herman den B. zie ik liever niet!! ;-) Haha... een lekkere boterham is ook niet te versmaden! Fijne dag Berber!

      Verwijderen
  4. Wij eten deze week 'uit de kasten'. Ik ben herstellende van een gemene verkoudheid en nog niet optimaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Nicole, leuke term 'uit de kasten'! Die ga ik er bij ons ook inbrengen! Wij zouden makkelijk een hele week uit de kasten kunnen eten, er is altijd voldoende in huis. Hoop dat je nu wel snel beter bent, het duurt al een tijdje volgens mij! xx

      Verwijderen
  5. Het lijkt me allemaal heel lekker! Ik vraag me alleen af of het warme eten van jou wel voldoende eiwitten levert! Uiteraard hangt dit af van wat je verder allemaal binnen krijgt op een dag. Eet/drink je veel zuivel en eet je vlees bij de broodmaaltijd, dan zal het wel in orde zijn. Je zou voor de aardigheid om het te checken eens een aantal dagen de eetmeter van het Voedingscentrum moeten invullen. Dan relateer je eiwitinname aan je lengte, gewicht en leeftijd. Bij mij bleek dat ik standaard te weinig eiwitten binnen kreeg. Je vindt de eetmeter hier: https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aaf, dank je! Interessant inderdaad, ik eet dagelijks een handje noten en zo'n 250 gram kwark. En in mijn havermoutpap 150 ml melk. Maar of dat genoeg is? Dacht altijd van wel maar kan geen kwaad om toch eens te controleren, goede tip, ga ik doen. Fijn weekend!

      Verwijderen