zondag 28 november 2021

wat ik als laatste gelezen heb - 2e reeks

Voor wie het leuk vindt hier weer een lijstje boeken die ik met plezier heb gelezen. 

Aan tafel bij dictators - Witold Szablowski:

Journalist Szablowski praat met de koks van onder ander Fidel  Castro  en Idi Amin. Zij vertellen over het leven, de harde hand en de eetgewoontes van hun dictator. Dit boek geeft een panoramische blik de geschiedenis met potten en pannen op  de voorgrond en oorlog en genocide op de achtergrond. 

Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux:

Een meisje dat met haar knappe moeder vanuit Oekraïne naar Berlijn is gegaan, heeft grote moeite om te voldoen aan de hoge eisen die haar moeder aan haar uiterlijk stelt. Mooi boek, in het begin gaat het vooral om en over de dochter, aan het einde krijgen we ook meer te weten over de moeder en waarom zij zo is als ze is.

Het feest - Elizabeth Day:

Roman over klassenverschillen en het elitaire gedrag van de Britse upper class. Een geheim uit het verleden bedreigt de politieke carrière van Ben, kind van vermogende ouders. Spannend en goed geschreven.

Een rooie aan de kant van de weg - Anne Tyler:

Dit is het recentste boek van Anne Tyler en gaat over een man die wordt geconfronteerd met een jongen die denkt dat hij zijn zoon is uit een eerdere relatie. Alle boeken van Anne Tyler zijn zeer de moeite waard, ze is een van mijn favoriete Amerikaanse auteurs.

Tropenbruid  - Susan Smit:

Weesmeisje Anna droomt van mooier leven en reageert op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een bruid zoekt. Eenmaal in Batavia blijkt het huwelijk een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Ik  heb nog niet eerder iets van Susan Smit gelezen, weet niet waarom niet. Dit vond ik een mooi verhaal.

't Jagthuys - Merijn de Boer:

Vera, een jonge vrouw die werkt als seksueel  zorgverlener, wordt verliefd op een 35-jarige man die nog bij zijn moeder woont. Ze doet er alles aan om hem weg te krijgen bij zijn moeder. De man is wereldvreemd maar heel erg gespierd, intelligent, belezen en muzikaal.  Ik kon het boek maar slecht neerleggen, het werd steeds spannender.

Melktanden - Emma Curvers

Uit jaloezie vanwege het overspel van haar vriend zoekt een jonge vrouw onder valse voorwendselen contact met de oma van haar rivale en maakt met deze eigenzinnige oudere vrouw een reis langs Amerikaanse pretparken. De recensies waren niet heel lovend maar ik vond het een erg leuk boek.


Mijn volgende lijst is al in de maak! 

6 opmerkingen:

 1. Mooi dat boek van Susan Smit. Ooit was Marianne Frederiksson een favoriet van me. Susan nam het over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen Izerina, de boeken van Marianne Frederiksson heb ik ook gelezen, al lang geleden maar ik weet dat ik ze ook mooi vond. Ik heb nu Turkenliefje klaarliggen om in te beginnen.

   Verwijderen
 2. Tropenbruid heb ik 2 weken geleden beluisterd. Vond het alleen wat abrupt aflopen, soort ze leefden nog lang en gelukkig. Maar dat was vast niet zo
  Nu De gelukkigste man ter wereld aan het luisteren en ben erg onder de indruk na half uur al.
  Boeken lezen lukt nog niet zo goed, alleen bij wat grotere letters en heel goed licht. Maandag weer injectie in oog en hoop dan op nog wat vooruitgang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, nee ik vermoed dat je gelijk hebt met dat lang en gelukkig, was vast niet zo simpel destijds als stel met verschillende huidskleur. Ik moet meteen ook aan Sonny Boy denken, ook een mooi boek. De gelukkigste man ter wereld ken ik niet, ga ik even googelen. Gelukkig bestaan er luisterboeken, hopelijk kan je wel zelf weer goed lezen binnenkort. Of is dat niet meer aan de orde?

   Verwijderen
 3. Fijn zo'n lijstje. Ik pik eruit wat me fijn lijkt. Marianne F vind ik een geweldige schrijfster. Ik kies bij jou het boek 't Jagthuys. Gauw weer naar de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miekequilt, ik hoop dat het je bevalt, het is wel een raar verhaal, maar af en toe is dat ook wel eens leuk!

   Verwijderen