maandag 29 november 2021

eetoverzicht week 47

Meteen de eerste dag van de week was er een onverwachte gebeurtenis. Dit betekende dat we op maandag niet samen aten en de planning dus werd aangepast.

maandag:

pita met falafel, coleslaw, broccoli, spinaziesalade met komkommer.

Ik had er niet op gerekend dat ik voor mezelf wat moest maken. Gelukkig is er altijd wel wat in huis voor zulke dagen. Ik haalde de laatste falafels uit de vriezer, maakte snel een coleslaw en gooide wat andere dingen in een pan en op mijn bord. Gezonde vegetarische maaltijd, vrij snel klaar en toch weer lekker.

dinsdag:

pasta met spinazie en champignons

Het eten van maandag werd doorgeschoven naar dinsdag. Een beproefd recept, altijd lekker.

woensdag:

spruitjes, aardappelpuree, kalfswang, komkommersla

Vandaag een lange dag op het werk. De spruitjes had ik dinsdag al schoongemaakt, de puree stond ook al in de koelkast en de wangen kwamen uit de vriezer. We zaten binnen een mum van tijd aan tafel.

donderdag:

chili sin carne, zilvervliesrijst, broccoli, sla

T. at bij de overbuurjongen en had een hele grote pan chili con carne gemaakt. Ik had nog een portie chili sin carne in de vriezer, en ook nog wat zakjes rijst. Broccoli gekookt, sla gemaakt en weer lekker snel aan tafel.

vrijdag:

gewokte groente, noedels, omeletreepjes en pindasaus

Mijn wekelijks bowl met 'bami'. Prei, witte kool, wortel, ui, knoflook, gember en tauge gewokt, noedels gekookt en een grote portie pittige pindasaus gemaakt. Deel in de vriezer en een lekkere schep over mijn bami. 

zaterdag:

Chinees eten laten bezorgen

Ik nam wat babi pangang en tjaptjoy met nasi

zondag:

Turkse rodelinzensoep, gözleme, sla

Op zaterdag heb ik de Turkse rodelinzensoep gemaakt. De smaken hebben lekker kunnen intrekken. Bij  de Turkse bakker een gevulde pannenkoek gehaald, die eten we altijd bij deze soep. De pannenkoek in het grillijzer opgepiept zodat ie warm en een beetje krokant werd. 

Op zondagochtend al aan de slag geweest met het eten van vanavond, zodat ik daar verder ook geen omkijken meer naar heb. 

We hebben de afgelopen week lekker gegeten en gaan dat deze week ook weer doen. 


4 opmerkingen:

  1. Vorige week moest ik in Rotterdam zijn en heb toen bij een Turkse Bakker een Too Good to go broodbox gehaald voor 4 euro een hele zak vol.
    Zaten heerlijke broden bij, o.a. die gevulde en omdat ik die ochtend niet had gegeten die op de terugweg opgegeten en een chocoladecroissant.
    Gisteren bij de lunch croissantjes met ham en kaas uit de oven en de rest ligt in de vriezer voor later gebruik.
    Vind het erg leuk regelmatig boxen op te halen. van de liedel elke week groente en fruitbox.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, zo'n zak ik zeker leuk, ten eerste het verrassingselement en ten tweede omdat het brood van een Turkse bakker altijd erg lekker is, vooral het gevulde brood!

      Verwijderen
  2. Wij aten gisteren bloemkool, wat ik altijd erg veel werk vind. Vandaag staat er nasi op het menu.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, wat doe je dan dat het veel werk is? Ik zet de bloemkool altijd in zijn geheel in een pan met een laagje water en laten dan gaar koken/stomen. Dan op een bord en er stukken uitsnijden, is makkelijk dan roosjes maken. Alhoewel dat ook niet zoveel werk is toch? Nasi is meer werk volgens mij, maar wel errug lekker als het met een gebakken eitje of omeletreepjes en satésaus is! Oh ja, en atjar erbij. Vanavond eten wij gebakken aardappels en witlofsla.

      Verwijderen