vrijdag 5 november 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 61 tm 65

Vrijdag is de vaste dag voor het vragenrondje. Deze week zijn dit de vragen:

61.    Op wie ben ik boos?

Ik ben nu op niemand boos. Maar ik ben natuurlijk wel eens boos op iemand geweest. Zo ben ik boos geweest op een man waar ik tien jaar lang een relatie mee had. Ik was boos op hem omdat hij heel lelijk heeft gedaan tegen mij. De boosheid kwam helaas pas echt tot uiting toen de relatie al lang voorbij was.  Was ik eerder boos geworden had ik mezelf een boel ellende bespaard.

Ik ben ook boos geweest op mijn broer omdat hij dingen heeft gedaan die mij veel verdriet hebben gedaan. Ik heb daarom geen contact meer met hem. Daar ben ik nu niet meer boos over, ik vind het nog wel jammer maar heb wel vrede met de situatie. Voor mij is het beter zo.

Boos ben ik gelukkig niet heel vaak, en ik kan dan nu dan ook niemand bedenken waar ik boos op ben. 

62.    Gebruik ik vaak het openbaar vervoer?

Nee, als het even kan pak ik de fiets. Weer of geen weer. Ook mijn auto gebruik ik erg weinig. Zelf rijd ik nog geen 2000 km per jaar. Ik ben dit jaar een keer met de trein naar Amsterdam gegaan. Dat was makkelijk omdat mijn afspraak op vijf minuten lopen van het station was. Verder heb ik dit jaar, maar ook vorig jaar, geen gebruik gemaakt van het ov.

63.    Wat heeft mij het meest verdriet gedaan?

Het meeste verdriet heb ik gehad vlak voor en vlak na het overlijden van mijn moeder. Haar zo ziek zien en haar zo enorm missen was vreselijk. Ik wist al lang dat mijn moeder zou overlijden, maar als het dan zover is overvalt het je toch en is het verdriet onbeschrijfelijk. 

64.    Ben ik geworden wat ik vroeger wilde worden?

In mijn jeugd speelde ik vaak schooltje. Misschien niet heel verwonderlijk als je bedenkt dat mijn moeder en vader allebei voor de klas stonden. Maar ik speelde ook winkeltje. Ik heb nooit de wens gehad om voor de klas te staan of ondernemer te worden. Op de middelbare school wist ik niet goed wat ik zou gaan doen later, het stond alleen voor mij wel vast dat ik een jaar in Engeland wilde wonen.  Daarna zou ik wel verder zien. Ik heb nog even gespeeld met het plan om naar de hogere hotelschool te gaan,  maar dat uiteindelijk niet verder uitgezocht. Dus eigenlijk heb ik vroeger nooit iets willen worden en heb ik pas later plannen gemaakt en ontdekt wat ik leuk vond. Dat ik uiteindelijk in het onderwijs terecht ben gekomen heeft meer te maken gehad met mijn liefde voor het Engels dan met het onderwijs zelf.

65.    Op welk nummer kan ik lekker dansen?

Als er als gedanst wordt dan toch het liefst op echte discomuziek uit de jaren zeventig en tachtig. Helaas al weer lang geleden dat ik naar een feest ben geweest waar de voetjes van de vloer gingen! 

Wat een uiteenlopende vragen deze week, van heel serieus tot 'lekker belangrijk'. Benieuwd wat er volgende week gevraagd wordt. Tot dan!

10 opmerkingen:

  1. Gisteren hadden we nog een gesprek over een stadium na (korte,hevige) boosheid en verdriet. Een soort neutraliteit,bijna onverschilligheid naar iemand. Zo van "het ga je goed,maar ik hoef het niet te weten".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, dat is precies zoals het soms is, "het ga je .... weten". Ik vind dat een goede omschrijving van wat je kan voelen na boosheid en verdriet (en teleurstelling)! Fijn weekend!

      Verwijderen
  2. Openbaar vervoer is hier niet, maar de auto zou ik graag wat meer willen laten staan. Wat goed dat je zoveel op de fiets doet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedermorgen Nicole, fietsen is hier in de buurt veel sneller dan de auto. Naar mijn werk is het 8 minuten fietsen, met de auto ben ik iets langer onderweg, en een stuk langer op de terugweg, dan staat het overal vast! En met slecht weer duurt het al 5 minuten voor mijn ruiten niet meer beslagen zijn!

      Verwijderen
  3. Dansen is zo heerlijk. Ik dans het liefst op Zuid-Amerikaanse muziek.Daar kan ik helemaal op los gaan. Boos. Op niemand boos zijn lijkt mij zo heerlijk. Ik heb veel boosheid in mij en ja ik weet dat ik alleen maar mijzelf ermee heb, soms is het weg maar komt iedere keer toch weer terug. fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Pourquoi Pas! Oh ja, Zuid-Amerikaanse muziek is ook heel swingend!! Ik heb nog wel eens een paar salsalessen gehad, dat vond ik destijds erg leuk! Boos zijn is een enorme energievreter, jammer als je er vaak last van hebt. Jij ook een mooi weekend!

      Verwijderen
  4. Boos ben ik op niemand, soms geirriteerd maar dat kan ik diverse mensen zijn.

    Ik heb geen idee of ik geworden ben wat ik vroeger wilde worden, geen idee en geen ambitie ik ben met het leven meegestroomd en heb heel veel verschillende banen gehad, van afwashulp tot reisleidster en later goed in lay-out programma's geworden alles zonder veel opleiding.

    Als het even kan vermijdt ik het OV en ga ik met de auto.

    Van disco hou ik niet, ik hou van walsen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, Fijn dat er geen boosheid is, maar irritatie kan ook naar zijn omdat dat blijft zeuren. Leuk om ook zoveel gedaan te hebben toch? Het leven is ook heel onvoorspelbaar. Walsen heb ik nog nooit gedaan! Klinkt wel heel swierig!
      fijne dagxx

      Verwijderen
  5. Boos ben ik nooit, logisch want ik woon alleen. Maar voor die tijd eigenlijk ook nooit. Er moet heel wat gebeuren wil je me boos hebben. Ik haalde meestal mn schouders op en draai me om. Als iemand anders boos op me zou zijn wil dat toch niet zeggen dat ik dat ook moet zijn.
    Openbaar vervoer: vroeger af en toe, ik deed alles op de fiets. Heel vroeger (toen ik in Den Haag woonde) ging ik met de bus of tram. Nu kom ik nergens meer en ben elke dag thuis, ik ben erg slecht ter been.
    Nooit zo bij nagedacht wat ik wilde worden, eigenlijk net als Lot (we zijn ook ongeveer van dezelfde leeftijd heb ik het idee). Altijd op kantoor gewerkt, waar hele leuke banen bij zaten. Ik wilde absoluut blijven werken en voor mezelf kunnen zorgen, en dat is prima gelukt.
    Dansen: nooit van gehouden en ook geen aanleg voor. In gedachten kan ik alles dansen, maar de werkelijkheid lijkt het nergens op. Feestjes e.d. waren ook niet aan mij besteed. Ik vind mezelf prima gezelschap (gelukkig), boek erbij en ik heb het naar mn zin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Berber, alleen wonen betekent dat je niet boos bent op een partner of kind, maar er zijn nog genoeg anderen om boos op de worden! ;-) Fijn dat je er niet van bent hoor! Ik heb voor mijn onderwijsloopbaan ook jaren met veel plezier op kantoor gewerkt, eerst in Londen, later in de Randstad. Echt goed dansen kan ik niet, maar ik vind het wel leuk. Feestjes zijn ook niet zo mijn ding hoor, liever gewoon gezellig met een paar mensen wat eten en ook mijn eigen gezelschap vind ik gelukkig gezellig! Fijne dag!

      Verwijderen