vrijdag 26 november 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 75 tm 79

Normaal gesproken zou ik niet nadenken over de vragen die ik deze week heb beantwoord. Toch wel grappig om dit nu wel te doen.

75.    Ben ik onvergetelijk?

Ik heb nog geen belangrijke uitvindingen gedaan, de wereld ook nog niet verbeterd en denk ook niet dat ik op die manier een plekje in de geschiedenisboeken zal verwerven. Ik verwacht dus dat ik na mijn dood vrij snel vergeten word. Is dat erg, nee hoor, helemaal niet. Ik hoop wel dat ik tijdens mijn leven voor een aantal (jonge) mensen wat heb betekent, maar ik hoef daarom niet in hun gedachten te blijven. 

76.    Welke twee dingen kan ik niet missen?

Ik zou het vreselijk vinden als ik mijn fiets moest missen. Ik heb eigenlijk een broertje dood aan lopen want dat gaat me te langzaam, daarnaast vind ik autorijden niet vervelend maar vaak zo onhandig vanwege gedoe met het vinden van een parkeerplek, en dan weer moeten lopen naar je bestemming. Nee... geef mij maar een fiets en dan kom ik overal, kan ik overal parkeren en ben ik toch lekker vlot.

Daarnaast zou ik mijn bibliotheekpas niet willen missen. Boeken kopen is een dure aangelegenheid, ik doe het dan ook zelden. Maar als ik mijn stapeltje boeken van de bieb in de kast zou moeten missen dan zou ik me toch heel vaak vervelen. Het idee dat er een paar mooie boeken op me liggen te wachten maakt me blij. En een zondagmiddag op de bank (of 's zomers in het zonnetje op mijn terras) vind ik een van de fijnste momenten die er zijn!

77.    Wat zou ik doen als ik vijf jaar in de gevangenis zat?

Ik zou in ieder geval gaan studeren. Ik een opleiding Engels tolk/vertaler gaan doen, mits dat mogelijk is op afstand/online. En waarschijnlijk zou ik daarnaast ook psychologie gaan studeren. Met beide studies zou ik me na de vijf jaar gevangenschap als ZZP-er kunnen vestigen zodat ik niet hoef te solliciteren met mijn strafblad aan mijn cv!

78.    In welke outfit voel ik me goed?

Ik voel me in het najaar en de winter goed in een recht-toe-recht-aan jurk, maillot en vest, maar ook in een spijkerbroek met een colbertje. Beide outfits behoren tot mijn dagelijkse kloffie. Al mijn kleding moet zonder fratsen zijn, ik ben ook geen fan van dessins, een streepje nog tot daar aan toe, maar bloemen zijn uit den boze. Ik heb een jasje met een ruitje en dat hangt nog ongedragen in kast. Ben wel van plan om dat deze winter te gaan dragen, maar pas in januari, als het echt koud gaat worden. Dat draag ik dan met stevige laarzen en een mooie spijkerbroek. 

79.    Waar werd ik vroeger blij van?

Ik was als kleuter heel blij als ik met mijn kleine fornuisje of met een kassa kon spelen. Als kind op de lagere school was ik erg blij als ik leuke boeken had om te lezen. Ook werd ik heel blij van mijn eigen verjaardag en van Sinterklaas. Op mijn verjaardag kwam er visite, waren en cadeautjes en taart en mocht ik kiezen wat we 's avonds aten. Sinterklaas hebben we lang met ons vieren gevierd, de spanning als kind op de dag zelf, wachten op het kloppen op de deur en dan de wasmand vol cadeautje binnen brengen. Later met surprises en gedichten. Nog steeds vind ik het een gezellig feest en een leuke traditie. En wat mij betreft zonder zwarte piet maar met een roetveeg piet! T. doet niet aan Sinterklaas, maar ik wel. Op de dag dat Sint aankomt doe ik altijd iets lekkers in zijn schoen en op 5 december verras ik hem altijd met een cadeautje en een gedicht. Daar ben ik meestal al een paar weken voor pakjesavond al mee begonnen. Het leuke is dat T. nergens op rekent en het voor hem altijd weer een verrassing is. Hij lol en ik ook!


8 opmerkingen:

  1. Ik voel me goed in een comfortabele jersey rokken met een elastische tailleband, een shirt, vest en uggs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Nicole, mijn jurkjes zijn van jersey en dat zit zo lekker! Ik ga steeds meer voor comfort en draag ook bijna geen hakken meer.

      Verwijderen
  2. Wat leuk,dat jij ook pakjes bij je man in de schoen doet. Met aankomst van Sint gaf ik een stuk brokkelkaas. En de vijgen liggen al klaar voor 5 dec,met gedichten. Mijn man is wat verstrooid en kwam in de avond met een zak pepernoten aan "Helemaal vergeten in je schoen te doen". Ze smaaakten toch wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, het leuke van iets geven is dat je de ontvanger zo'n plezier doet, en met een gedicht erbij vind ik het helemaal leuk. En natuurlijk smaken de pepernoten ook lekker als je ze niet in je schoen krijgt!

      Verwijderen
  3. Mijn auto zou ik niet willen missen telefoon ook niet en een paar sierraden

    Ik zal ook snel vergeten zijn. Heb van mijn werkzame leven ook niet echt iets achtergelaten

    In een fladderende zomerjurk voel ik me heerlijk. maar bloot vind ik nog prettiger

    Als kind werk ik blij van op het water zijn en dat is nog steeds zo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik voel me niet zo op mijn gemak in mijn blootje - in ieder geval niet waar anderen bij zijn. Ik ga wel naar de sauna want ik laat me door mijn eigen ongemak niet weerhouden, maar kijk dan zo min mogelijk in spiegels, ben nog steeds veel te dun! Ja, een telefoon is ook wel fijn om te hebben alhoewel ik niet zo'n beller ben die uren kan zitten kletsen aan de telefoon. Ik spreek liever in het echt af. Maar inmiddels is de smartphone wel onmisbaar!

      Verwijderen
  4. Heel slim nagedacht over je antwoord op vraag 77!!
    Ik ben een echt broekenmens, al heb ik deze zomer ook wel vaak een (jersey) jurkje gedragen. Dat was echt vele jaren geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Myriam, haha... vond ik zelf eigenlijk ook wel!! En als ik eerlijk ben zou ik zoiets ook echt doen, volgens mij de ideale plek voor studie! Tenzij je natuurlijk knijpers moet maken, of zakjes moet plakken.....

      Verwijderen