vrijdag 12 november 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 65 tm 69

 Er is nog heel veel wat je nog niet wist! Vandaag laat ik je weer wat meer weten.

65.    Welke eigenschap waardeer ik enorm in mijn geliefde mijnheer T.?

Mijn geliefde heeft heel veel goede eigenschappen en bijna geen slechte. Ik  kies er daarom een paar uit. Hij is geduldig en wordt zelden boos. Hij is enorm vrijgevig en staat altijd voor iedereen klaar. Ik ken niemand die zo onbaatzuchtig is al hij! Maar.... heb je het bij hem verbruid dan hoef je helemaal nergens meer op te rekenen!

66.    Wat is je grootste aankoop geweest?

Ik denk dat ik, net als veel mensen, het meeste geld heb uitgegeven aan mijn huis. Het is een mooi en groot huis en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dit te kopen. Deze zomer hebben we besloten een nieuwe keuken te plaatsten en het huis verder nog op te knappen. Het plan is om hier in ieder geval te blijven wonen tot aan mijn pensioen.

67.    Geef ik mensen tweede kansen?

Over het algemeen wel. Je moet het wel heel bont maken wil ik helemaal klaar zijn met je. Daartegenover staat dat ik het ook fijn vind wanneer ik een tweede kans krijg. 

68.    Heb ik veel vrienden?

Nee, en daar heb ik ook geen behoefte aan. Ik heb een paar hele lieve vrienden en vriendinnen. Van mijn leeftijd, maar ook een aantal die een stuk ouder zijn. We zien elkaar soms maar 3 of 4 keer per jaar maar ook dat is, voor zowel hen als mij, voldoende. De meeste van deze vriendschappen zijn met mensen die ik al heel lang ken, sommigen al ruim 30 jaar, eentje zelfs al 50 jaar!

69.    Van welk woord/zin krijg ik kriebels?

Er zijn ontzettend veel woorden waar ik de kriebels van krijg: borging, iets tegen iemand aanhouden (deze hoor ik wel op het werk) en 'een stukje' wanneer het helemaal geen stukje kan zijn, zoals een stukje discipline brrrr! Japke D. Bouma schrijft een column in de NRC waarin ze dit soort dingen ook beschrijft. Hilarische stukjes zijn het!

Op de valreep deze blog nog geschreven, ik dacht dat ik 'm al af had maar zag vanmorgen om half 6 dat ik alleen de vragen had klaargezet. Misschien daarom iets kortere antwoorden dan je van me gewend bent.

Momenteel druk met werk en leuke dingen en het bloggen komt dan even op een lager pitje, note to self: Dit weekend niet vergeten mijn derde deel Engeland te schrijven voor aanstaande woensdag!

10 opmerkingen:

  1. Jij blijft waarschijnlijk bij,wat het taalgebruik van jongeren betreft. Ik moet soms nadenken om het te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Izerina, dat valt tegen hoor, ik spreek geen 'straattaal' en het taalgebruik van jongeren in de grootstedelijke omgeving nu is een mengelmoes van Marokkaans, Surinaams, Hindoestaans en vast nog veel meer. Onbegrijpelijk voor een buitenstaander! Maar er blijft nog genoeg 'jeuktaal' over om me over druk te maken!

      Verwijderen
  2. Mijn grootste aankoop is ook ons huis, en later de zonnepanelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Nicole, zonnepanelen staan op onze lijst, eerst een nieuwe keuken... die is nu under construction, T. maakt alles zelf en deel 1 is inmiddels klaar... prachtig geworden!

      Verwijderen
  3. Mijn partner is heel erg inventief. We waren in Frankrijk en zijn uitlaat brak, toen heeft hij met een andere buis dat gerepareerd. En zo kan ik vele voorbeelden geven.
    Nadeel is dat alles bewaard wordt omdat dat later van pas kan komen.
    Mijn vorige huis kon ik overnemen tone we gingen scheiden, huidige huis kon vrijwel helemaal vd overwaarde en spaargeld en ik kocht net ervoor ook een nieuwe auto waar ik nog steeds blij mee ben.
    Tweede kans ja want fouten maken doen we allemaal wel eens
    Mijn oudste vriendin ken ik al 65 jaar en alhoewel we weinig contact hebben is dat fijn iemand die je al je hele leven kent.

    Ik krijg van vele "moderne" woorden en uitdrukkingen de kriebels: plekje geven, in je kracht staan, zeg maar, weet je wel OMG en zo kan ik nog wel even doorgaan denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Lot, mijn man T. is ook erg inventief (en creatief). Net als mijn vader. T. heeft een schuur vol spullen, mijn vader ook (ik zie nu al op tegen de dag dat het huis moet leeggeruimd). Het zijn echt mooie vriendschappen die zo lang duren, je hebt dan aan een half woord genoeg meestal! En ook hoef je elkaar niet vaak te zien want je weet dat het toch wel goed zit. Brrrr... in je kracht staan, die is inderdaad vreselijk!!

      Verwijderen
  4. Steeds meer Engelse woorden/uitdrukkingen in de NLse taal. VRESELIJk net als die hippe woorden trouwens ook vaak Engels. Rammelende eierstokken of ze gleed van haar barkruk toen ze hem zag. Echt dat dit soort uitdrukkingen in programma's gebruikt worden. Brrrrr. En dan al die rappers in praatprogramma's met die rare straattaal en onverstaanbaar. Ik hou het even hierbij , haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi PP! Taalexperts zeggen hierover dat taal verandert en dat dingen daardoor normaal worden (even in lekentaal gezegd). Maar die rammelende eierstokken en meer van dat soort opmerkingen zijn wel goede voorbeelden van veranderingen, dat had 50 jaar geleden niet op tv gezegd mogen worden denk ik! ;-) Fijne dag!

      Verwijderen
  5. waar ik de kriebels van krijg, dat zijn er nogal wat, maar de ergste zijn: authentiek, perfect, dankbaar, ik zelf persoonlijk, dicht bij jezelf blijven, ik geniet volop van het leven, ik wil alles uit het leven halen, een heerlijk vol gevuld leven, dat mag van mezelf, dat heb ik verdiend, theetje, koffietje (drink je dat uit een vingerhoed???), verstild, in je kracht staan, belangrijk om in nu te leven. er zijn er nog meer, maar dit is voldoende.
    Dat de taal verandert is logisch en misschien ook beter om elkaar wat beter te begrijpen op die manier.
    Veel vrienden heb ik niet, maar voor mij is het voldoende. Ik heb een vriendin al vanaf mn 3e jaar...en ik ben inmiddels 76, 73 jaar dus. We zien elkaar niet meer vanwege wat gezondheidsdingetjes en bellen wordt ook steeds minder, maar idd heel prettig dat er iemand is die je al zo lang kent. Andere vrienden ken ik 70 jaar en daar is meer belcontact mee.
    Mensen krijgen zeker een 2e kans van me, soms zelfs nog een 3e. Ik ben zelden boos/kwaad, maar als iemand het echt te gek heeft gemaakt en door blijft gaan zeg ik "de mazzel", dan weten ze dat het voor mij voorbij is.
    Mijn man was ook handig, had altijd wel een oplossing ergens voor. En ja, mijn huis staat ook vol, de schuur ook.
    Ik heb een huurhuis, geen auto, dus mn grootste aankoop is heel iets anders. Ik denk mn tv, is zeker een mooie (qua beeld en kleur) alhoewel ik meestal tv kijk op mn pc, is handiger voor me.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, koffietje, theetje, dezelfde categorie als 'ik heb een collegaatje". Inderdaad, hoe klein is het dan? Ha ha ... jouw lijst is lang maar wel heel herkenbaar! Veel vrienden is ook niet nodig vind ik, liever een handjevol waar je op kan steunen en vertrouwen. Ik denk dat dat ook hoort bij het ouder worden, dan zie je dat vaak terwijl jongeren de halve wereld hun vrienden noemen!

      Verwijderen