zondag 23 januari 2022

eeetoverzicht week 3

Spruitjes, vroeger een gruwel, nu vind ik ze heerlijk! Ze stonden deze week op het menu. Wat ik nog meer heb gegeten lees je hier en misschien haal je er wel inspiratie uit voor je eigen weekmenu.

maandag:

pasta met prei, erwtjes en wortel

Een saus gemaakt met een ui, knoflook en de bovenstaande groente en vegetarische kookroom. Een lekkere salade ontbrak natuurlijk ook niet.

dinsdag:

spruitjes, een saucijs (allebei een halve) met gekarameliseerde uien, aardappelpuree

Een eenvoudige agv-maaltijd, zou heel lekker moeten zijn maar de spruitjes, of beter gezegd spruiten waren niet lekker. Ze waren vrij fors. Ik had ze niet heel lang gekookt want al dente vinden wij de het lekkerst maar ze waren raar en 'nat' van binnen. We hebben ze wel opgegeten maar volgende keer bestel ik de kleintjes.

woensdag

rösti, rodekoolsalade, broccoli, groene salade

T. maakte kleine rösti rondjes en we aten er verschillende groentegerechten bij.

donderdag

rotiplaat, eiercurry, sperzieboontjes en Chinese kool

Het laatste bakje zelfgemaakte kerriesaus uit de vriezer, eieren gekookt en in de wok de boontjes en kool gebakken. De rotiplaat kwam ook uit de vriezer, die had ik een poosje geleden vers gehaald bij de toko. 

vrijdag:

gewokte groente met noedels en tempeh pedis en natuurlijk satésaus

zaterdag:

pita falafel, rodekoolsla, broccoli, tomatensla en een groene salade met komkommer

zondag:

soep met heul veul groente en linzen en kikkererwten, speltbroodje met geitenkaas en sla

Ik maakte groentebouillon van afsnijdsels. Alle groente in kleine blokjes gesneden en in een gietijzeren pan lekker aangebakken. Bouillon erbij en laten koken op een klein pitje. De gekookte kikkererwten en linzen erbij en toen 2x keer met de staafmixer een klein deel van de soep fijngemalen voor een iets dikkere structuur maar niet zo dat je de blokjes groente niet meer terug zag. Aan kruiderij zat er wat nootmuskaat, komijn, oregano en laurier in. Zo kreeg de soep een Mediterraan tintje.

T. heeft gisteren een grote pan osso bucco gemaakt en dat eten we dinsdag. Niet  alles natuurlijk, een deel gaat de vriezer in. 

Voor maandag is er een bloemkool, die eten we met pasta. Vanmiddag heb ik al een een beetje geprept zodat ik morgen niet veel meer hoef te doen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten