vrijdag 28 januari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 120 tm 124

Ik typ dit terwijl ik zit te wachten op mogelijke vragen van bezoekers van onze Open Dagen op school. Tot dusver is het rustig, iedereen die komt heeft netjes een afspraak gemaakt en krijgt een gesprek waarin voorlichting over de opleiding wordt gegeven. Ik heb nu even niets te doen.

120.    Kies is voor minder eten of meer sporten?

Deze vraag is eigenlijk niet geschikt voor iemand met een restrictieve eetstoornis en een sportverslaving zoals ik. Ik moet juist kiezen voor meer eten en minder sporten! Geen van de twee lukt me en ik ben eigenlijk allang blij dat ik genoeg eet en mijn sporten niet toeneemt in tijd en/of intensiteit.

121.    Voer ik vaak gesprekken in mijn hoofd?

Je moet me eens horen! Het zijn meestal gesprekken met mezelf waarin ik knopen moet doorhakken over van alles en nog wat. Deze gesprekken heb ik voornamelijk wanneer ik vroeg wakker ben en het niet lukt om weer in slaap te vallen. Ik kan dan enorm gaan piekeren en het enige dat helpt om een piekerstroom te stoppen is beslissingen nemen. Dat is op dat moment een stuk moeilijker dan wanneer ik midden op de dag ergens over pieker. Dan lukt het me om snel een beslissing te nemen. Ik heb laatst eens gelezen hoe dat komt: het brein is nog niet helemaal wakker en, net als het lichaam, nog in een soort sluimerstand. Pas na het opstaan is het brein ook weer in de 'active mode' en is het een stuk makkelijker om een punt achter een piekeronderwerp te zetten.

122.    Waar zou ik beroemd mee willen zijn?

Beroemd zal ik nooit worden, ik doe niet mee aan talentenshows (gelukkig niet!) en ben ook niet in een schuurtje in de achtertuin bezig met allerlei uitvindingen. Maar ik zou het niet erg vinden om beroemd te zijn omdat het me is gelukt om de Syrische burgeroorlog te beƫindigen, of om de Taliban voorgoed Afghanistan uit te jagen! Twee onderwerpen die me na aan het hart gaan. Ik heb een aantal jongeren op school uit Syrische gezinnen die gevlucht zijn na het uitbreken van de oorlog. Hun verhalen zijn schrijnend. Tevens vind ik het verschrikkelijk voor de vrouwen in Afghanistan dat de Taliban weer aan de macht is en vrouwen weer terug hun huizen in moeten!

123.    Hoe voelt het om afgewezen te worden?

Ik heb werkelijk geen idee! Ik heb in ieder geval geen actieve herinnering aan een afwijzing. In de liefde heb ik op puberleeftijd wel eens een verliefdheid gehad die onbeantwoord was, maar dat was geen echte afwijzing. Ik geloof dat de jongeman in kwestie niet eens op de hoogte was van mijn verliefdheid. En ik heb nog nooit gesolliciteerd en de baan niet gekregen. Dat heeft niet zozeer met mijn verpletterende cv en charme te maken, als wel met het feit dat ik heel vaak gewoon mazzel heb gehad! En natuurlijk heb ik nooit gesolliciteerd op banen die ver buiten mijn bereik lagen.

124.    Ruik ik altijd lekker?

Ik denk niet dat ik ooit stink, maar ik parfumeer mezelf ook niet enorm. Ik douche dagelijks, ik gebruik iedere dag deodorant en als ik naar mijn werk ga spuit ik een luchtje op. Een klein spraytje, meer niet. Ik vind het bij anderen namelijk ook niet lekker wanneer je eerst het parfum ruikt en dan pas de persoon ziet.  Waar ik ook slecht tegen kan zijn luchtjes uit luchtverfrissers in huis (en toilet). Zeker wanneer ze in het stopcontact zitten en om de zoveel tijd even aan gaan. Dit zijn altijd heel onnatuurlijke luchten en veel te zwaar. In een normaal huishouden stinkt het volgens mij ook niet. De meeste mensen luchten de boel af en toe en zelfs in de huishoudens met huisdieren waar ik over de vloer kom ruikt het nooit vies.

Tot volgende week bij vijf nieuwe vragen!


13 opmerkingen:

  1. In groep 8 waren al die meiden ook bezig met luchtjes. Van die lekker goedkope. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat niemand meer een luchtje op mocht doen, ik zou het ook niet meer doen. Er was niet tegenop te ventileren.
    Vanaf die tijd heb ik nooit meer een luchtje opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Francien, wat dacht je van 'even deo opspuiten in de klas', verschrikkelijk!!! Kan me goed voorstellen dat jij je portie luchtjes ook wel hebt gehad. Ik gebruik nog wel, maar heel subtiel.

      Verwijderen
  2. Heb jij nooit,dat er een groep leerlingen is met een aantal,meest goedkope luchtjes door elkaar? Ik kon daar slecht tegen en zette een extra raam open(zonder de reden te zeggen).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Izerina, net als Francien hier boven reageer jij ook met jouw ervaring uit het onderwijs... klassen vol met goedkope luchtjes, heel herkenbaar. Wat trouwens ook erg is zijn onfrisse puberjongens, daar valt niet tegenop te ventileren!

      Verwijderen
  3. Vraag 120 is ook niet gechikt voor mij. Ik eet niet veel alleen in het weekend iets meer en meer echt sporten kan ik niet.
    Ja soms wel gesprekken in hoofd over wat ik toen had willen zeggen, eigenlijk nooit wat ik wil gaan zeggen.
    Misschien is het wel leuk om beroemd te zijn maar zou niet weten waarin en hoe ik dan zou zijn.

    Veel parfums worden bij mij heel bitter, als stevige hollandse meid heb ik oosterse luchtjes nodig om lekker te ruiken, maar van mezelf doe ik dat wel denk ik.
    Boudoir van Vivienne Westwood vind ik lekker een poederachtige geur. Partner doet dat teveel aan zijn moeder en ta te denken en heeft niet de behoefte om met hen in bed te liggen šŸ¤£

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Lot, prima hoor om door de weeks gematigd te eten en in het weekend wat extra's. Lijkt mij heel fijn in ieder geval. Mijn man is ook erg kieskeurig wanneer het op luchtjes aankomt en ik kies ook nooit iets zonder hem even te vragen. Geur roept heel snel associaties op. Snap dat hij niet met moeder en tante in bed wil liggen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik gebruik geen luchtjes meer. Ik vind het bij mezelf gauw stinken. Of het nu goedkope of dure luchtjes zijn maakt geen verschil. Ik gebruik wel een deo roller van het bekende merk D.ve orginal. Deze geven dan weer geen overlast.
    Ook bij een ander vind ik luchtjes snel overheersend. En ik ventileer soms mijn
    kamer als het bezoek weg is...
    Maar ik vraag nooit aan iemand: "stink jij weleens?" Want dat doet volgens mij iedereen wel eens, haha. Groeten Helena


















    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Helana, geur is heel persoonlijk, dat blijkt wel uit alle reacties. De vraag 'stink jij wel eens' heb ik gelukkig niet zelf bedacht maar komt uit de lijst met 1000 vragen. Ik had er misschien beter 'ruik ik lekker' van kunnen maken, is wat vriendelijker! ps: er staat een heel stuk wit onderaan je commentaar, ik krijg dat niet weg ?!

      Verwijderen
    2. Klopt, ik kreeg dat stuk wit ook niet weg.
      Mijn pa zei altijd tegen zijn klein kindertjes als er een een volle broek had; Liefje, je ruikt naar roosjes!
      Het is maar net hoe je het brengt en het was gelijk duidelijk.

      Verwijderen
    3. Dat is grappig, de oma van mijn man had ook zo'n soort uitdrukking, maar dan waren het viooltjes!

      Verwijderen
  6. Leuk om te lezen! En grappig dat je hele gesprekken in je hoofd kan voeren. Dat herken ik wel, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Iris! Soms zijn die gesprekken niet erg, maar als ik er dan nog niet uitkom dan vind ik het wel eens lastig hoor, zeker als ik over iets pietluttigs pieker.

      Verwijderen
  7. Hoi Novelle, wij gebruiken ook geen wasverzachter omdat het zo sterk ruikt en dat vinden wij ook niet lekker.

    BeantwoordenVerwijderen