zondag 23 januari 2022

kort of lang, maakt het uit?

Ik heb momenteel een drukke tijd op school. Naast veel gesprekken met studenten komen de Open Dagen eraan. Dat betekent meer uren, zelfs op zaterdagochtend. Het is niet leuk omdat alles volgens afspraak gaat en mensen niet spontaan mogen binnen lopen. Dan is het minder druk en vrij saai. Ik moet er wel zijn want het is altijd mogelijk dat mensen ook voor mij vragen hebben over onze zorg voor studenten. Daarnaast kan ik ook studieadvies geven en weet ik over alle opleidingen wel iets te vertellen. Minder tijd om te bloggen daardoor.

Er staan een paar blogs klaar maar die zijn nog (lang) niet af. Ik had me voorgenomen om iedere woensdag iets persoonlijks te schrijven. Zo ben ik natuurlijk begonnen aan de serie mijn leven in Engeland waarvan ik al vier delen heb geschreven. Deel vijf staat in de steigers. Ik heb ook wat blogs klaar staan die  over mijn eetstoornis gaan. Maar ook deze zijn nog niet af of goed genoeg naar mijn zin. 

Toen bedacht ik dit weekend dat ik natuurlijk ook gewoon wat dagelijkse dingen kan vertellen. Dat zijn dan wel korte blogjes, maar dan is er toch nog een teken van leven. Kort of lang, zou het uitmaken? Haken mijn lezers af als het niet meer lange en interessante verhandelingen zijn over mijn eetstoornis? Ik hoop van niet, maar dat merk ik vanzelf.

Ik ga nu ontbijten en daarna naar de sportschool. Mijn eerste korte blogje komt eraan!

18 opmerkingen:

  1. Maakt mij niet uit kort of lang als het maar prettig leest en onderwerp me aanspreekt. Soms haak ik bij lange blogjes wel eens af omdat het me niet zo interessert meer is of te langdradig is. Ik lees veel blogs en het niet uitlezen komt eigenlijk niet veel voor.
    Ook blogjes over je school en met name ervaringen met leerlingen en bemoeizuchtige ouders zouden leuk zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Lot, ik haak bij lange blogs ook wel eens af als ik het niet interessant genoeg vind. Ik zal ook eens wat meer over mijn werk vertellen. Omdat veel van de studenten al 18 of ouder zijn heb ik weinig te maken met bemoeizuchtige ouders. Maar juist de ouders van 18+ die zich nog heel erg met hun kroost bezighouden kunnen heel erg zijn! En dan ook nog eens heel betuttelend naar hun kinderen die je dan met hun ogen ziet rollen ;-)!

      Verwijderen
  2. Onze oudste kleinzoon zit in groep 8 en gaat aankomend jaar naar Het Liemers. Havo VWO. Jammer genoeg met een open dag digitaal, had hem een leukere start gewenst.
    Januari was in mijn schooltijd altijd de maand van de Citotoetsen. En de gesprekken met de ouders, waarheen, welk type onderwijs. Succes en denk aan de ontspanning op zijn tijd. Ik at altijd te weinig in zo'n periode. Daar heb jij geen last van vermoed ik, met een huisgenoot die ook kookt. En na afloop altijd migraine hè. Heb geen heimwee naar die tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Francien, open dagen zijn pas leuk als je de school door mag lopen, overal kan kijken en praten. Vaak is de middelbare school al gekozen als er in de buurt geen andere is, maar bij veel keus is het voor je kleinzoon jammer dat hij niet overal kan kijken. Ook een drukke tijd dan voor een basisschooldocent dus! Manlief kookt graag dus ik hoef me daar inderdaad niet druk om te maken. Ik ga ook gewoon lekker sporten als het lukt. Getsie, ik snap dat je er niet met plezier aan terugdenkt als je er migraine aan over hield!

      Verwijderen
  3. Lezers zullen zeker niet afhaken. Ik denk eerder dat veel lezers van korte blogs houden.
    Sport ze!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ellen, sporten was lekker! Ik hoop maar dat de korte blogs ook leuk zijn om te lezen zo veel maak ik namelijk niet mee....;-)

      Verwijderen
  4. een dag heeft maar 24 uur. Vul die in zoals jij het op dit moment nodig vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kort of lang, ik lees het toch wel. Ik vind het ook leuk om over gewone dagdagelijkse dingen te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Myriam, dat is fijn om te horen, dagelijkse dingen komen binnenkort ook voorbij!

      Verwijderen
  6. lang of kort, ik lees alles wat je schrijft. Ik heb niks met school (geen kinderen) maar zo blijf ik toch een ietsiepietsie op de hoogte.
    Lezen over de dagelijkse dingen is altijd leuk om te doen.
    Waar ik heel benieuwd naar ben, maar kan me ook heel goed voorstellen dat je dat niet gaat vertellen, waar staat de T. voor??? oke, dat is je man, dat is duidelijk, maar heet hij Toby, Thomas, Tobias, Toetanchamon oid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Berber, Toetanchamon... ik lachte me gek toen ik dat las! Hij heet Theodore, dus Ted! Fijn dat jij mijn schrijfsels altijd leest en ik ga wat meer over de dagelijkse dingen schrijven. Leuk ook dat je meestal reageert!

      Verwijderen
  7. wat leuk dat je de naam van je man prijsgeeft, dank daarvoor. En ook nog een leuke naam. Reageren lukt niet altijd, maar blijf mn best doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Berber, ik denk dat er onder de paar honderd lezers die ik heb niet veel zullen zijn die mij, Nicolet en Ted, persoonlijk kennen. En zo ja, dan hebben ze iets meer informatie over wat we iedere week eten en hoe raar mijn hoofd soms werkt, maar dat is niet erg!

      Verwijderen
  8. en jullie namen samengevoegd wordt dan Nicoted...
    soms leiden mn hersens een eigen leven...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi.. dat horen we eigenlijk nooit, maar wie weet noemen ze ons wel zo in onze vriendenkring!

      Verwijderen
  9. Ik werk niet met vaste dagen maar heb wel een paar reeksen op mijn blog, tussendoor schrijf ik al eens iets persoonlijkers. Kort of lang, dat maakt niet uit, ik kom hier graag lezen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha leen, ik heb inderdaad ontdekt dat je wat vaste items hebt. Fijn dat je mijn blogs leest!

      Verwijderen