vrijdag 14 januari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 110 tm 114

Vijf vragen die weer iets meer over mij vertellen.

110.    Welke site(s) bezoek ik dagelijks?

Ik heb een lange lijst van websites die ik dagelijks (of wekelijks) bezoek. Ik heb een aantal 'verzamelingen' aangemaakt: culinair maandag, culinair dinsdag en zo voor de hele week. Per verzameling heb ik dan zo'n 10 tot 15 websites van foodies die ik op die dag bezoek. Deze lees ik tijdens mijn ontbijt. Ik doe zo inspiratie op voor ons eigen eten.

Na het avondeten gaat T. op  de bank zitten met zijn nagerecht, ik eet mijn toetje achter de pc en lees dan de verzameling 'leesvoer'. Deze verzameling bevat zo'n 35 websites van bloggers zoals ik. Ik lees de mensen die dagelijks iets schrijven bijna altijd en als er niets nieuws meer te lezen is dan pak ik nog een of twee buitenlandse nieuwswebsites erbij zoals The Guardian (een Britse krant) of CNN.

111.    Heb ik wel eens iets gestolen? 

Als kind, ik denk op de middelbare school, pikte ik wel eens geld uit de portemonnee van mijn moeder. Die lag in de keukenla, en als ik daar nu over nadenk dan begrijp ik dat wel. Dit was natuurlijk in de tijd voordat er pasjes waren. Er zat geld in en de girokaarten lagen weer op een ander plaats. Als mijn moeder op een doordeweekse dag naar haar werk (school) ging dan had ze helemaal geen geld nodig. Ze ging niet voor of na school nog even snel een boodschap doen. Boodschappen werden op vrijdagavond gedaan en verder volgens mij niet.  Ik neem mijn portemonnee altijd mee als ik de deur uit ga. Ook als ik niet van plan ben om iets te kopen. Ik neem hem mee naar mijn werk en als ik ga fietsen of wandelen of op visite ga. Zonder portemonnee voelt het kaal en raar. Goed, ik pikte dus af en toe een paar gulden uit mijn moeder haar knip, ik denk om iets lekkers te kopen maar dat weet ik niet meer zeker. 

Ik ben ook een paar keer betrokken geweest bij winkeldiefstal. Mijn vriendin C. ging sigaretten stelen bij een supermarkt in onze wijk. Ik moest dan bij de kassa iets kleins afrekenen, zij stond dan achter mij met haar helm en daar liet ze dan - uit het rek met pakjes sigaretten - een stuk of tien pakjes in vallen.  De helm hield ze dan vervolgens nonchalant om haar arm en zo liepen we de winkel uit. Ik had destijds niet het lef om nee te zeggen en het niet te doen, en ik had ook het lef niet om tegen deze vriendin te zeggen dat zij het niet moest doen! Ik was niet tegen haar opgewassen of keek misschien wel tegen haar op. 

112.     Welk gerecht schotel ik mijn gasten vaak voor?

Voor de coronapandemie kregen we zo'n een keer per twee maanden gasten voor het avondeten en gingen we zelf ook met deze frequentie bij vrienden eten. Daar is de klad een beetje ingekomen. Wel hebben we besloten om dat weer wat nieuw leven in te blazen en de eerste visite komt binnenkort. T. zorgt altijd voor het voor- en hoofdgerecht, bijna altijd iets met vlees, zoals bijvoorbeeld ossobucco of kalfwangen. We zorgen dan voor lekkere groentegerechten en iets van aardappels (een gratin of puree of geroosterd). Ik ben verantwoordelijk voor het dessert. Ik kan heel veel lekkere desserts maken en ik laat het altijd een beetje afhangen van het hoofdgerecht en seizoen. Panna cotta, trifle, chocolademoussetaart, zelfgemaakt ijs in de vorm van een cassata, citroenmeringuetaart. Ik heb een heel repertoire en niemand eet ooit bij ons twee keer hetzelfde! 

113.    In welke winkel wil ik wel één minuut gratis winkelen?

Het lijkt me vreselijk om zo te winkelen want het idee erachter is natuurlijk dat je zoveel mogelijk dure dingen in je kar gooit. Ik zal ook nooit meedoen aan een wedstrijd waarbij dit de prijs is. ik krijg als stress bij het idee dat ik als een malle met een kar moet gaan rennen. Maar als ik dan toch een winkel mag kiezen ga ik naar de Hema. Daar vind ik genoeg leuke dingen die ik wel kan gebruiken, of die ik kan aantrekken of weer cadeau kan doen.

114.    Welke landen wil ik nog bezoeken?

Ik ben in Engeland, Schotland, Wales, Ierland, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, Egypte, Amerika (2x New York) en Jamaica geweest. Ik zou nog wel eens naar Marokko willen, Zweden en Noorwegen lijken me ook mooi net als Oostenrijk in de zomer. Verder van huis wil ik niet, ik vlieg niet heel graag en ik wil ook niet dagen in de auto zitten. Europa vind ik groot genoeg.

De laatste vraag heeft me aan het denken gezet, we moeten maar eens gaan bedenken waar we deze zomer naar toe gaan! 


14 opmerkingen:

 1. In de winkel van mijn vader waren twee open geldladen met bakjes muntgeld. Het is nooit in me op gekomen om iets te pakken. Terwijl het gemakkelijk was. Misschien juist daardoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Izerina, ik snap nu ook niet waarom ik geld uit mijn moeder haar knip pikte, ik had zakgeld en kwam niets tekort! Ik heb het haar nooit verteld of gevraagd of ze het gemerkt heeft. Jammer.

   Verwijderen
 2. Ik heb als kind wel geld gestolen uit de huishoudportemonnee. Ik was een dik kind en ik was altijd op een streng vermageringsdieet. Ik had altijd honger, maar ik mocht niets, geen toetje, geen snoep, geen koekjes bij de thee, niets.
  Daarom stal ik soms wat geld uit de beurs van mijn moeder, ik kocht er snoep voor.
  Ik had zakgeld, maar daar was controle op. Dat geld moest ik stoppen in een afgesloten spaarpot van de bank, waardoor ik er dus niets mee kon doen. Mijn moeder ging met mijn broertje en mij mee naar de bank om het gespaarde geld op een spaarbankboekje te zetten. In feite was dat dus geen geld dat ik zelf kon uitgeven, het was voor "later".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aaf, ik meen me te herinneren dat je wel eens geblogd hebt over die periode in jouw jeugd. Zo heeft zakgeld natuurlijk geen zin, als je niet als kind kan leren sparen én uitgeven. Wij kregen toen we heel jong waren een gulden waarvan we voor 10 cent op zaterdag iets te snoepen mochten kopen. De bakker had een rekje met salmiakknotsen, zwart-wit, schuimblokken, dropsleutels etc. Dat was nog een lastig kiezen!!!;-)

   Verwijderen
 3. Hoi Niekje, mijn oudste zoon, 50 jaar nu, heeft ook een tijdje geld gepakt uit mijn portemonnee. die lag altijd op dezelfde plek. Altijd alleen guldens.
  Ik heb wel gevraagd waarom? Hij kreeg zakgeld en ze kwamen niets tekort. Hij kon daar geen goed alibi voor geven. Wel zei hij , ik wilde een buffer bouwen voor later. Hij was toen een jaar of 11.
  Afijn hij is na het vwo bedrijfskunde gaan studeren. Waarschijnlijk zat het er toen al in!!
  En ook hij weet het nog precies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Francien, wat een grappig verhaal, een knulletje van 11 met een buffer!! En dan ook nog bedrijfskunde gaan doen! En zit ie nu goed in zijn slappe was? Dat moet haast wel als je al op je 11e gaat sparen voor een buffer. ;-)

   Verwijderen
 4. 1 minuut is wel erg kort, maar dan een boekwinkel, een hobbyzaak of een zaak waar ze (mooie) serviezen verkopen (en andere keukenapparatuur).
  Iets stelen heb ik nog nooit gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Berber, zulke winkels had ik niet bedacht, maar ik ga met je mee naar de boekenwinkel!! Niet iedereen steelt in zijn jeugd, maar ik denk dat best veel kinderen heb een keer proberen, net als ik. Ik ben toch nog een brave burger geworden hoor!! ;-)

   Verwijderen
 5. Ik lees vrij veel blogs en ook een aantal facebookgroepen, leuk en vaak leerzaam, reageren die ik ook graag tenminste als ik iets heb toe te voegen.

  Echt bewust gestolen kan ik me niet herinneren, wel kwam ik wel eens bij inruimen van tas erachter dat er nog wat ik winkelwagen zat.

  Over de 1 minuutvraag ga ik nog eens nadenken wat ik echt zou willen

  Ik heb allen de "gewone" landen in Europa bezocht, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Italie en Spanje en ook Ijsland, iets verder maar nog steeds Europa.
  Ok deze vraag laat ik nog even hangen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lot, ik volg niets op FB, maar dus wel veel blogs. Ik heb, op dat sigarettenverhaal na, nooit iets in een winkel meer gestolen.
   Gewone landen hebben nu ook mijn voorkeur, ik hoef niet meer ver weg!

   Verwijderen
  2. Dit jaar gaan we de badkamer verbouwen. Ik zou dus in een gespecialiseerde zaak voor die benodigdheden gaan Wastafel, grote spiegelkast, asseccoires om dingen op te hangen wc rol houder dat soort dingen.

   IJsland zou ik nog wel eens willen bezoeken nu ander deel maar H voelt er niet veel voor. Hij wil graag nog eens naar Marocco is hij 40 jaar geleden par x geweest. We zouden dan auto huren en zelf rondreizen, weet alleen niet of dat niet te gevaarlijk is geworden.
   Maar voorlopig kunnen we niet weg tot Hera er niet meer is, die kunnen we niet eens aandoen dat we een dag weg zijn.

   Verwijderen
  3. Dat is slim als je deze spullen nodig hebt, die zijn ook best prijzig! Mijn man is nu al drie keer in IJsland geweest omdat hij daar vrienden heeft, mij trekt het totaal niet! Maar de foto's zijn prachtig! Marokko is niet gevaarlijk als ik mijn collega's die daar vandaag komen mag geloven. Het is ook geen land met moslimextremisten. Mij lijkt dat ook een mooi land, maar T. hoeft daar niet zo nodig naar toe. Misschien ga ik nog wel eens alleen.

   Verwijderen
 6. Net als jij haat ik het idée van te moeten graaien en van alles in wagen te knallen. Dus dat wil ik ook niet winnen.
  Het is zo leuk om na te denken over leuke plannen-vakanties later dit jaar. Een geluk hebben wij+ we houden beiden niet van lange vakanties en onze keuzes zijn zeer gering vanwege mijn angsten. dus noord/Frankrijk, Duitsland, Belgiè of Zuid/Limburg. We gaan meest 3 keer een midweek. Limburg en Belgiè zijn al geboekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Pouquoi pas?? Hier ook geen fan van lange vakanties, ga liever wat vaker en dan kort. Ik vind 9 dagen echt het maximum, een week is eigenlijk al meer dan genoeg. Als we met de auto naar bijvoorbeeld Frankrijk gaan nemen we de tijd voor de rit, daar doen we dan twee dagen over. Na een week in een vakantiehuis snak ik weer naar mijn eigen huis. Ik wil wel naar Oostenrijk dit jaar. Ga me daar eens in verdiepen. Fijn dat jij al wat geboekt hebt, heerlijk hoor!

   Verwijderen