zondag 2 januari 2022

eetoverzicht week 52

De feestdagen liggen achter ons, we hebben lekker gegeten maar niet heel erg uitgepakt, meer van wat we altijd al eten. Er was iets mis gegaan met de Jumbo bestelling - ik weet bijna zeker niet mijn fout! - en in plaats van 500 gram broccoli kregen we 3 kilo! 2 Stronken naar onze hulp, 1 stronk aan de buurvrouw en met een deel soep gemaakt. 

maandag:

stoofje van savooiekool, champignons, kikkererwten en gekarameliseerde ui, zilvervliesrijst, sla

Al twee keer eerder van deze savooiekool gegeten en na vanavond is er nóg een klein stukje over. Ik at alleen vandaag want T. had trek in Chinees en niet zo in kool. Ik wel, ik ben dol op kool. Ik maakte een lekker stoofje en at het met zilvervliesrijst en sla.

dinsdag:

broccolisoep, broodje geitenkaas, tomatensalade en groene sla

Er stond nog een liter vegetarische bouillon in de vriezer. Ik heb twee uien en twee flinke tenen knoflook gefruit, de bouillon erbij  gedaan en aan de kook gebracht. Eerst de broccolistronkjes in stukje, samen met een grote aardappel in blokjes, meegekookt, op het eind de broccoliroosjes.  Staafmixer er in voor een fluweelzachte soep!

woensdag:

gebakken aardappels, rodekoolsla, broccoli en groene sla

In de biotas zat onlangs weer een rode kool. Als we die als rauwkost eten doen we er vier keer mee. Vandaag het eerste kwart stuk fijngesneden voor een salade. En natuurlijk nog wat broccoli erbij.

donderdag:

shakshuka, broccoli (!), sla en lekker stevig zuurdesembrood

In de vriezer stond nog een bakje tomatensnijbonensaus, een poosje geleden gegeten met pasta. Vandaag heb ik het een beetje gepimpt met geroosterde paprika en aubergine  en wat meer specerijen zoals komijn, kaneel en gerookt paprikapoeder. Het geheel in twee aardenwerken bakjes gedaan en in de oven gezet. Toen het goed heet was heb ik boven ieder bakje een ei gebroken. De schaaltjes  nog even in de oven laten staan totdat het ei gaar (maar nog niet keihard) was. Daarna lekker met geroosterd brood dippen. 

vrijdag:

noedels, groente uit de wok en satésaus

Ik  heb dit voor  mezelf gemaakt. T. had nog wat Chinees staan van eerder in de week. 

zaterdag:

goodie bowl: wrap, zoete aardappel met feta, kikkererwten met ratatouille, tomatensla, groene sla, rodekoolsla

Een makkelijke maaltijd vandaag op deze bankhangdag. We hadden het niet laat gemaakt gisteravond, ik lag er al om 10 uur in, T. om half 1. Toch een relaxt dagje en daar hoort makkelijk  eten ook bij.

zondag:

happas: merguez worsten, falafel, hummus, geroosterde groente, sla en het laatste beetje broccoli met Turks brood

Er waren nog wat kliekjes in de koelkast en de vriezer en die hebben we allemaal op tafel gezet. Er waren nog wat sneue wortels, een stuk knolselderij, wat bleekselderij en snijbonen. Hier heb ik een traybake van gemaakt  en zo hadden we een lekker en makkelijke maaltijd deze tweede dag van 2022.


Volgende week verslag van de eerste eetweek van 2022!

5 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hoi Izerina, ik lust graag broccoli dus het was geen probleem om het vaak te eten. Maar inderdaad niet iedere dag hetzelfde! Geroosterd in de oven is het ook lekker, die variant heb ik deze keer niet gedaan.

      Verwijderen
  2. Shakshuka vind ik ook erg lekker maar eet dat dan als lunch. De komende weken ga ik erg mijn best doen paar kilo af te vallen. Vanmorgen begonnen met rek- en strekoefeningen en morgen hoop ik te gaan fietsen als het niet regent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, je kan shakshuka inderdaad ook als lunch eten. Wij eten wel vaker zogenaamde lunchgerechten als avondeten omdat we nooit heel grote maaltijden eten 's avonds. Ik houd de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten vwb regen en wind. Als het te hard waait, zoals gisteren, dan fiets ik niet want dan waai ik steeds bijna om, dan ga ik wandelen. Bij regen is een uur fietsen ook niet fijn, dan kijk ik wanneer de buien over zijn. Succes met je beweging!

      Verwijderen
  3. Goedemorgen Novelle, gelukkig wel, want hoe lekker ik broccoli ook vind, drie kilo is erg veel!

    BeantwoordenVerwijderen