vrijdag 21 januari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 115 tm 119

 De raarste vragen komen voorbij in de lijst die ik gebruik! Neem deze  bijvoorbeeld:

115.    Welke superkracht zou ik willen hebben?

Ik zou absoluut geen gedachten willen lezen, ook niet willen vliegen.  Mezelf onzichtbaar maken of sterk zijn als Superman lijkt me ook helemaal niet fijn. Dan moet je natuurlijk te pas en te onpas mensen helpen met zware dingen tillen.... mij niet gezien! Ik zou het wel heel leuk vinden als ik alle talen van de wereld zou spreken. Wat zou dat makkelijk zijn op vakantie! Verder ben ik al heel tevreden als gewone sterveling, ik denk namelijk dat veel superkrachten meer nadelen  dan voordelen hebben!

116.    Wanneer kon ik wel door de grond zakken?

Ik kreeg ooit eens een verjaardagscadeautje van een lieve collega. Het was een schattig doosje met daarin een verzorgingsproduct. Het rook vrij sterk en was niet mijn soort luchtje. Ik heb heb het doosje nooit opengemaakt en het cadeautje in de 'cadeaudoos' gedaan. Deze doos is voor dingen die we krijgen maar weer aan anderen cadeau kunnen doen. Toen ze een tijdje later vroeg of ik het 'lekker' vond heb ik gezegd dat ik het een heerlijk zeepje vond. Toen zei ze "maar het was talkpoeder!" Ik weet niet meer hoe ik het opgelost maar als ik er aan terugdenk krijg ik nog steeds een ongemakkelijk gevoel.

117.    Is er een vreemde eetcombinatie waar ik dol op ben?

In mijn normale eetleven heb ik alles gegeten en vooral als kind was er iets waar ik dol op was! Als we met het gezin een dagje uit waren geweest en laat thuis kwamen dan moest er snel gegeten worden. Voor zulke dagen stonden er in de voorraadkast blikken met geconcentreerde ossenstaartsoep. Mijn vader of moeder kookte dan een grote pan spaghetti. We kregen dan allemaal een bord spaghetti en aten dat met de opgewarmde ossenstaartsoep. Het was natuurlijk bremzout, zonder groente en nauwelijks vlees, maar oh zo lekker! Tegenwoordig zou je dat 'comfort food' noemen. Tegenwoordig heb ik geen vreemde eetcombinaties maar is mijn hele manier van eten vrij eigenaardig.

118.    Wat doe ik als ik in een rij moet wachten?

Dan wordt mijn geduld enorm op de proef gesteld. Geklungel bij de kassa door anderen vind ik reuze irritant. Mensen die nog naar hun portemonnee moeten zoeken en dat pas doen als ze alles netjes in hun tas hebben gedaan vind ik ook reuze irritant. Slome kassamedewerkers idem. Ik ben nu ik ouder ben wel wat minder zichtbaar geïrriteerd. Als het niet druk is bij een winkel dan maak ik overigens wel een gezellig praatje met de kassa- dame of heer. En als ik in een erg haastige bui ben dan reken ik het liefst bij een onbemand afrekenpunt af.

119. Ben ik leuker in de spiegel of op een foto?

Ik kijk heel weinig in de spiegel en ben niet ijdel. Op foto's kan ik heel leuk zijn, maar als je me betrapt als ik niet oplet kan dat ook verkeerd uitpakken! Dan heb ik een frons in mijn voorhoofd en lijkt het wel alsof ik boos ben. 

Geen hele uitgebreide antwoorden omdat ik in een vrij drukke periode zit. Op mijn werk ben ik deze periode bezig met studievoortgangsgesprekken met studenten. Dit is erg intensief en gaat gepaard met een boel administratie. Dat betekent dat ik na mijn werk niet veel zin meer heb om in  mijn vrije tijd achter de computer te kruipen. Binnenkort is deze drukke periode voorbij en ga ik weer meer bloggen!

8 opmerkingen:

  1. Superkracht hoeft niet, mijn normale kracht behouden zou wel fijn zijn.
    116 weet ik niet een antwoord op
    Ik vind een klef wit broodje met margarine, jonge kaas en aardbeienjam erg lekker, kreeg ik paar x in een hotel in Italie waar ik af en toe werkte.
    Vreselijk in de rij staan, mijn dochter heeft me wel eens naar buit en gestuurd en mijn pinpas gevraagd omdat ze mijn gezucht zo zat was. In Frankrijk was het helemaal ellende toen er nog vrijwel altijd met cheques werd betaald, dat invullen duurde zo lang en ondertussen maar praten.
    Ik ben zeker leuker in het echt, ben nooit tevreden over een foto

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, grappige combinatie dat kleffe broodje. Zuchten, ja, dat doe ik ook heel hard soms. Je bent vast heel leuk in het echt, dat lees ik tussen de regels door! (Behalve wanneer je in de rij staat dan ;-))

      Verwijderen
  2. ik vond het nooit erg om te wachten in een rij oid. Veel mensen zeiden er iets van "kan ze niet wat opschieten", "waarom doen ze niet nog een kassa open", ik genoot er van. Ik ben heel geduldig. Niet als bij spelletjes doen, vind het prima om te verliezen.
    Vreemde combinaties: een boterham met donkerbruine suiker en komijnekaas, heerlijk. Eet ik al een jaar of 70 en verveelt nog steeds niet (niet elke dag, teveel suiker)
    Superkracht: ik zou best willen vliegen, ik droom er wel eens van. Heerlijk overal heen vliegen...
    sterkte met je werk, bloggen komt wel weer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, lijkt me heel fijn om engelengeduld te hebben! Wat een combinatie!!
      Vliegen... mmmm ... nee niets voor mij denk ik. Dank je, de drukte duurt nog even door met open dagen in het verschiet.

      Verwijderen
  3. Mijn man heeft ook dat ongeduld bij een traag werkende kassa. Ik ga meestal karretjes kijken en bedenken,wat die mensen eten die avond

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, dat is een goede tip!! Ik vraag het soms wel eens, maar dan bij de kassa van de Turkse super wanneer ik een product niet ken. Dan krijg je leuke gesprekken hoor, met uitwisseling van recepten!

      Verwijderen
  4. 1 gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen antwoorden, haha
    En het is weer leuke blog te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Anoniem, precies!! Dank je voor het compliment!

    BeantwoordenVerwijderen