Een nieuwe week en begonnen een nieuw recept. Nou ja, recept? In ieder geval iets nieuws in het repertoire pastagerechten.
maandag:
pasta met gewokte bloemkoolroosjes en -blad, ui, knoflook en haverrroom
We eten nooit op deze manier bloemkool. Bloemkool gaat in curries of eten we met aardappels of aardappelpuree en een gehaktbal of stoofvlees. Vandaag wilde ik iets maken met bloemkool en pasta en dit is het geworden. Ik gebruikte de wok om alles eerst lekker bruin te bakken. Vervolgens wat room en pastawater erbij en even laten garen. Tenslotte peterselie en Parmezaanse kaas erover om het af te maken. Was erg smakelijk.
dinsdag:
peen en erwtjes, aardappelpuree, Ossobuco
De Ossobuco had T in het weekend gemaakt. Wat peen geschrapt en in stukjes gesneden en gekookt, tegen het eind de diepvrieserwtjes erbij. Lekker met een beetje stevige aardappelpuree. Heerlijke combinatie met het vlees en de jus!
woensdag:
omelet, salade en brood
Het eiergerecht van deze week was een hele luchtige omelet. Erbij een paar sneden lekker zuurdesembrood en een gevulde salade.
donderdag:
goodie bowl
De bowl (diep bord) was gevuld met zoete aardappel, sperziebonen, kikkererwten met feta, olijven en tomaat, broccoli en ratatouille. Een groene salade erbij met nog wat paprika en komkommer.
vrijdag:
wrap met makreel en coleslaw, groene salade met tomaat en komkommer, sperzieboontjes en paprika
Nog veel groente in de groentela en zin in makreel. Die heb ik 's middags op de markt gekocht. Daar doe ik een paar keer mee dus ook een deel in de vriezer gedaan. T vindt makreel niet zo heel lekker, hij eet liever andere vis en op brood graag tonijn. Ik maak dit dus alleen voor mezelf.
zaterdag:
noedels, gewokte groente en satésaus
Heb weer een pan vol met groente gewokt en afgemaakt met gefrituurde uitjes, satésaus en tempeh goreng (pittige gebakken reepjes tempeh die ik bij de toko koop). Gemakseten op zaterdag, heerlijk!
zondag:
gebakken aardappels, witlofsalade, broccoli
Makkelijke zondagse maaltijd. Onze witlofsalade bevat altijd bleekselderij, appel en augurk. Voor mezelf had ik ook wat broccoli gekookt. Daar eet ik een paar keer van deze week.
Volgende week eten we eens geen pasta op maandag. Ik heb vandaag al een gerecht gemaakt met de andere helft van de bloemkool die we afgelopen maandag aten.
De Osso Buco wil ik wel.
BeantwoordenVerwijderenHoi Lot, het was heerlijk! Schenkels waren gewone soepschenkels maar na 4 uur in de oven op een hele lage temperatuur waren deze botermals geworden.
VerwijderenSorry maar dan vind ik het toch geen ossobuco maar gestoofde runderschenkel.
VerwijderenOssobuco is echt met kalfsschenkel. Wat dat betreft ben ik vrij streng, namen horen bij beproefde recepten met de juiste ingredienten.
Lot, j hebt volkomen gelijk, het was gestoofd rundvlees! Maar gelukkig ook erg lekker! En we maken het eigenlijk altijd van kalfsschenkels maar T. had geen zin om naar de Sligro te gaan en hier in de buurt zitten alleen maar 'rare' slagers die kiloknalvlees verkopen. Vandaar.
VerwijderenZiet er lekker uit, dat van de maandag ga ik zeker uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenDe bloemkool, kook je die eerst eventjes voor?
Hoi RiaN dank je! Nee hoor, de bloemkool flink heet bakken in de wok of koekenpan, dan wat vloeistof erbij en even laten doorstoven. De bloemkool heeft dan nog een beetje 'bite' maar dat is juist lekker.
BeantwoordenVerwijderenVorige week bloemkool soep gekookt. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenZondag spinaziesoep gebrouwen. Ook lekker.
Ik ben namelijk de diepvries aan het leeg eten en kom nog van alles tegen.
Niet dat ik zo'n goede kok ben. maar met een "google recept" lukt het me wel aardig.
Al kom ik weleens voor verrassingen te staan. Zoals de term : aanhangend water.
Dan komt het google woordenboek weer van pas!
Hallo Anoniem, klinkt lekker! Onderdeel van koken is nieuwe woorden leren en nieuwe recepten. Google is dan handig. Hier staat ook een kast vol kookboeken, daar kijk ik ook nog wel eens in, al was het alleen maar om inspiratie op te doen.
Verwijderenik bekijk alleen de foto's in een kookboek, haha.
VerwijderenOok foto's inspireren mij! En als ik dan de ingrediënten lees weet ik bijna altijd al wel hoe het zal smaken. Maar soms zie ik toch nog nieuwe combinaties en dan vind ik het leuk om een recept - met mijn eigen draai eraan meestal - te maken. Bij bakken luisteren de ingrediënten vaak wel wat nauwer, maar ook daar kan je nog steeds zelf ook wel dingen toevoegen of weglaten. Dat maakt koken en bakken zo leuk.
Verwijderen