vrijdag 7 januari 2022

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 105 tm 109

Dit jaar ga ik natuurlijk verder met het beantwoorden van een serie vragen, iedere vrijdag vijf. Dit zijn de eerste vragen van 2022:

105.    Heb ik wel eens een bekende persoon ontmoet?

Tijdens mijn allereerste baan in Londen, ik was receptioniste/secretaresse bij een overheidsorganisatie die moest zorgen dat er overal in het VK kabeltelevisie kwam - het was in 1988 - kwamen er regelmatig mensen uit het buitenland over om hun zenders te promoten. De eerste zenders die op de kabel gezien konden worden waren Discovery, Sky, MTV en CNN. 

Zo stond ik op een dag oog in oog met Ted Turner, dé baas van CNN, mét cowboyhoed en cowboylaarzen! 

Ook heb ik daar Richard Branson ontmoet, toen nog niet zo bekend als nu, maar hij timmerde al goed aan de weg met zijn platenwinkels.

In een van mijn eerste banen in Nederland, ik werkte toen als uitzendkracht bij Unilever, was Mark Rutte (ja, onze huidige premier) werkzaam bij de afdeling Personeelszaken en heb ik hem een paar keer gesproken en een keer of wat aan dezelfde tafel gezeten tijdens de lunch in de bedrijfskantine. Hij was toen natuurlijk nog geen bekende Nederlander.

In mijn verdere leven heb ik nog een aantal  bekende mensen de hand mogen schudden maar niet meer dan dat. 

106.    Wat is mijn favoriete dag van de week?

Ik denk dat dit zondag is. Ik heb op zondag alle huishoudelijke al dingen gedaan, spreek vaak iets af met een vriendin en als ik geen afspraken heb ben ik lekker thuis met een boek op de bank. T. is meestal ook gewoon thuis op zondag en samen kunnen we dan heerlijk lummelen. 's Avonds eten we dan lekker en na zo'n ontspannen dag begin ik uitgerust aan een nieuwe werkweek.

107.    Wat kan ik maar niet weggooien?

Op het antwoord op deze vraag heb ik even zitten broeden. Ik hecht eigenlijk maar weinig waarde aan materiele zaken. Ik gooi makkelijk dingen weg en spijt heb ik er dan niet van. Maar wat ik in het dagelijkse leven lastig vind om weg te gooien zijn plastic zakjes en bakjes! Ik denk altijd dat het zakje/bakje nog wel een keer van pas kan komen. Dit schijnt een kenmerk te zijn van een eetstoornis! In huize Niekje hebben we nu de afspraak dat plastic tasjes en zakjes in een doosje gaan, doosje vol? Zakje weg! Idem voor lege plastic bakjes. Daar  hebben we er heel veel van, handig voor in de vriezer. Ook hiervoor hebben we een vaste plek. La gevuld? Bakje weg!

108.    Wat is mijn droomberoep?

In een ander leven wil ik graag patissier worden. Zo eentje als Robèrt van Beckhoven of Rudolf van Veen. Ik vind koken, maar vooral bakken, heel leuk om te doen. Jaren geleden bakte ik heel veel en kon ik best wel ingewikkelde dingen maken. Ik vind het leuk om mensen te verrassen met iets lekkers en bezig zijn in de keuken vind ik ontspannend.

Maar ik zou ook wel schrijver van succesvolle boeken willen zijn. Of zangeres, of ... , er zijn nog een aantal mooie beroepen maar gelukkig ben ik ook erg blij met mijn huidige baan en beroep.

109.    Vraag ik makkelijk om hulp?

Ja, ik heb geleerd dat hulp vragen verstandig is. Helaas was dit niet altijd zo en heb ik een lange tijd geen hulp ingeroepen wanneer ik dat wel had moeten doen. Ik vind het zelf ook leuk om mensen te kunnen helpen en ik ga er van uit dat dat voor de meeste mensen geldt. 

Ik heb overigens ook wel eens gemerkt dat mijn vraag om hulp, dit was op mijn werk, niet werd gehoord. Ik kreeg steeds meer werk te doen en mijn werkdruk was zo hoog dat ik er 's nachts van wakker lag. Ik heb een aantal huilbuien gehad op mijn werk en hierover gesproken met mijn leidinggevende destijds. Er kwam geen oplossing en dit heeft geresulteerd in een burn-out. Als ik zoiets weer zou meemaken zou ik er op staan dat er iets aan werd gedaan voor het te laat was!

Morgen weekend en daarna weer aan de bak! School is open voor studenten niveau 1 en 2 en ook mijn werk kan gewoon op school doorgaan. Ik heb inmiddels drie prikken gehad, draag een mondkapje en houd afstand. Hopen dat het goed blijft gaan!  

8 opmerkingen:

  1. Je antwoord 106/107 zijn zo herkenbaar. Gisteren ruimde ik de schuur op. Veel te veel plastic bakjes(om fruit weg te geven) en potjes(voor jam) bewaard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, oh ja, jampotjes!! Doe ik ook! Ik bedacht me na het schrijven dat mijn vader deze dingen ook bewaard en hij heef geen eetstoornis, jij volgens mij ook niet! Mijn vader maakt wel jam dus dan mag het! Maar misschien toch iets in de genenpoel?? Fijne dag!

      Verwijderen
  2. Ja, plastic bakjes. En zakjes. ook ik heb die verzamelwoede. En mijn moeder deed dat ook. tot het weer te gortig wordt en dan, hop alles in een keer weg. En rustig het volgende bakje weer bewaren.
    Jaren geleden hielpen we een collega van school met verhuizen en we vonden toen op de bovenverdieping drie enorme grote manden vol met glazen potjes van bruine bonen. Keurig schoon. En ze moesten mee, want je weet maar nooit. We konden er nog mee sjouwen ook. Zo zie je maar, ook zonder eetstoornis doen mensen gekke dingen.
    En ik ga gelijk de plastic zakjes weer wegdoen. Ik kook altijd precies voor twee dagen en hou nooit wat over. Heb dus wel een bakje nodig, maar daar staat Blokker ook vol mee!!
    Fijn weekend. En ik hoef geen thuisonderwijs te geven, de twee kleinkinderen gaan gelukkig maandag naar school, hoewel de oudste in groep 8, geef ik het wel graag. Jaren lang groep 7 en 8 gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Francien, het is gelukkig niet zinloos om ze te bewaren, goed voor het milieu! Haha... het is grappig hoeveel mensen dus dingen bewaren want.... je weet maar nooit! Helaas moet ik maandag wel online mijn les geven, ik vind het niet leuk en de studenten ook niet. Ik ben er ook van overtuigd dat er veel minder bij jongeren binnenkomt op die manier. Onderlinge communicatie tussen studenten is niet meer mogelijk en ik kan alleen maar zenden en terugontvangen.... laten we me elkaar duimen dat het snel weer normaal kan!

      Verwijderen
  3. Eenmaal met Willen-Alexander in de kantine gezeten 2 tafels verder. En toen ik in den Haag werkte tussen de ministeries kwam je op straat regelmatig ministers en andere politici tegen gewoon toen nog in het wild. Via uitzendbureau werkte ik eens bij Verolme (als iemand die naam nog kent) en dat was een vriendelijke man die altijd even praatje maakte.

    Ik heb geen favoriete dag.

    Mijn droombaan zou toch zijn geweest met iets moois ontwerpen op grafisch gebied bv logo's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, zo zo met onze koning!! Ik ken Verolme wel van naam, was een groot bedrijf vroeger. Leuk dat je de man zelf kende. Ik heb ooit nog met de topbaas van Unilever in de lift gestaan, mijnheer Burgmans, maakte ook een vriendelijk praatje. Denk dat zulke CEO's dat juist moeten kunnen want zij komen uiteindelijk met iedereen in aanraking. Leuk zo'n creatief grafisch beroep!

      Verwijderen
  4. iets weggooien is heeeel moeilijk. ik bewaar lege flesjes en potjes (voor een vriendin die ze gebruikt voor jam en siroop) en lege bakjes (voor een andere vriendin die ze ook weer gebruikt voor soep). Mijn moeder bewaarde ook touwtjes, lintjes e.d., die bewaarde ze in een oud tasje
    Ik was graag tolk geworden, leek me geweldig interessant, maar het werd een kantoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Berber, ik gooi makkelijk dingen weg, maar dus geen plastic zakjes ;-). Tolk heb ik ook nog overwogen een aantal jaren geleden, maar de opleiding was te ver en niet goed te combineren met mijn baan destijds. Het lijkt mij wel een heel mooi beroep!

      Verwijderen