maandag 10 oktober 2022

verslag week 1 van de eetregel 'challenge'

Hier de resultaten van mijn eerste week per dag en per eetregel:

maandag 3 oktober

eetregel - blokje fudge bij de thee om 20.00 uur

Deze regel heb ik al lang en heel soms wijk ik af, maar liever niet.  Ik neem zelfs fudge mee op vakantie! Vandaag at ik een reepje Merci. Dat doosje lag al een poosje in de kast, was een cadeautje van een collega voor een klein vertaalklusje.

dinsdag 4 oktober

eetregel - op dinsdag aardappelen, groente en vlees

eetregel - volkoren producten

Op dinsdagavond eten we altijd Hollandse pot. Omdat er nog taugé en paksoi in de koelkastlade lagen die nog net niet aan het verpieteren waren en dus op moesten, heb ik mezelf uitgedaagd en besloten om een variant van soto ajam (Indische kippensoep) met rijst te maken. Niet alleen een ander soort maaltijd, maar ik heb er ook witte rijst bij gegeten. 's Avonds weer een reepje Merci bij de thee.

woensdag 5 oktober

eetregel - twee keer dezelfde voedingsmiddelen op een dag

Vandaag dan wel onze Hollandse pot, maar ook hier toch nog een uitdaging gevonden. We aten rode kool met stoofvlees, aardappels én appelmoes. Ik kreeg vorige week een grote plastic tas vol met goudrenetten uit eigen tuin van een collega. Ik ga er misschien iets mee bakken en anders geef ik ze aan mijn vader.  T. wilde graag appelmoes dus daar gebruikten we een paar appels voor. Ik eet 's middags altijd een appel dus is appelmoes 's avonds een uitdaging! En ook 's avonds weer een reepje Merci.

donderdag 6 oktober

eetregel - volkoren producten

eetregel - bakje vla

Ik at een wit pitabroodje bij het avondeten. Mijn dagelijkse toetje, uitgezonderd zaterdag, is een bakje vanillevla. Ik maakte er deze keer bitterkoekjesvla van door een bitterkoekje en een scheutje Amaretto er doorheen te doen. Bij de thee nam ik een blokje fudge én twee marsepeinen aardappeltjes. 

vrijdag 7 oktober

eetregel - óf brood, óf pasta, óf aardappels, óf ...etc

Vandaag nam ik bij een vegetarisch linzenstoofpotje een gekookte aardappel (restje van woensdag) én een stuk geroosterd wit zuurdeegbrood. Toetje was hetzelfde als gisteren.

zaterdag 8 oktober

eetregel: geen

Vandaag heb ik niets anders dan anders gedaan. Mijn toetje op zaterdag is altijd ijs met slagroom, dat is al lang zo en daarmee ook een eetregel geworden. Maar die wilde ik nog niet veranderen. En iets anders kon ik niet  / wilde mijn eetstoornisbrein niet bedenken.

zondag 9 oktober

eetregel - geen extra's

T. nam vorige week bij de Sligro een enorme zak Engelse drop mee. Daar heb ik er 3 van gegeten. Normaal zou ik dit alleen maar doen tijdens een eetbui. Nu nam ik ze als extraatje.


Ten slotte: 

- Op mijn werk drink ik al af en toe een extra kopje koffie buiten de pauzes om.

- Medio oktober komt er in het centrum van de stad altijd een oliebollenkraam te staan, het chemisch toilet staat er al, nu de kraam nog. Zodra het kan ga ik een oliebol eten!

- Ik ben van plan om in de herfstvakantie een apple crumble met een bol ijs en slagroom te nemen. De crumble maak ik normaal gesproken alleen voor T, nu ga ik er zelf ook van genieten.

Al met al een paar kleine stapjes gezet en geen eetbui gehad. 



18 opmerkingen:

  1. Ik ben eerlijk gezegd behoorlijk onder de indruk en kijk uit naar je volgende verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goed hoor dat je deze uitdaging aangaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed begin! Wat een regels heb je. Was het moeilijk om je eigen regels te overtreden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Judy, dit valt nog mee, het zijn nog maar kleine stapjes. Een regel is bijvoorbeeld dat ik om 19.00 uur eet. Later lukt altijd, maar eerder.... zelfs 10 minuten eerder vind ik al héél moeilijk! Maar ook die regels moeten natuurlijk een keer worden aangepakt.

      Verwijderen
  4. Wat goed,dat dagelijkse loslaten van iets. Maar door je opsomming viel me de grote hoeveelheid regels op. Succes met dit eerste begin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, het is inderdaad lastig, maar ook wel leuk om te ontdekken dat er niets aan de hand is wanneer ik iets loslaat. het zijn alleen wel ontzettend veel regels en regeltjes, dus ik ben nog wel even bezig!

      Verwijderen
  5. Gelukkig vind je het ook leuk om ermee bezig te zijn en te ervaren dat de wereld niet vergaat als je extra neemt, een regel laat vallen en je je er ook nog goed bij voelt. Valt me wel op dat het voornamelijk zoet is wat je extra neemt, Bij mij zou dat juist trek in meer zoet veroorzaken.
    Na het lezen viel me in huis op dat vooral de hond veel eigen regels heeft. Normaal laat H haar de laatste keer uit en dan krijgt ze nog 4 brokjes, als ik haar een heel enkele keer haar uitlaat hoeven de brokjes kennelijk niet. Maar ik moet wel een lepeltje yoghurt geven als ik het tussendoortje van H maak, yoghurt met fruitcompote (van eigen oogst) en als we van uitlaten na de lunch terugkomen moet er ook een paar brokjes en een bot. En om 5 uur krijgt ze ook ngo een tussendoortje meestal stukje kaas of wordt. Als ik er niet ben zeurt ze er bij H., ook niet om. Als ik het niet geef heb ik een constante volger, nee ze zit niet op Facebook

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, ja ik ben een enorme snoepkont!! Hahahaha.... moest erg lachen om de regels van de hond en het feit dat ze geen FB heeft!! 🤣🤣

      Verwijderen
  6. Oke. Dat klinkt best goed, zeg! Heel goed van je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicky, dank je wel! Ik ben ook niet ontevreden over deze eerste week.

      Verwijderen
  7. Maar vind je Merci ook lekkerder dan Fludge? Anders heeft het toch geen zin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anoniem, niet lekkerder maar ook lekker. Fudge (zonder L) gaat soms ook een beetje vervelen. Liefst eet ik én chocolade én fudge maar eetstoornisbrein vind dat nog lastig.

      Verwijderen
  8. Reacties
    1. Hi Rianne, ik doe mijn best, het voelt wel ongemakkelijk soms. Heb vandaag voor mijn gevoel veel gegeten en wil dan morgen het liefst weer terug naar regels en restricties 😞.

      Verwijderen
  9. Een mooie challenge die je hopelijk weer een stukje verder op weg helpt!

    BeantwoordenVerwijderen