maandag 6 december 2021

eetoverzicht week 48

Alle dagen volgens de planning gegeten. Een paar keer alleen en een paar keer samen. Geen culinaire hoogstandjes, maar wel smakelijk en snel klaar allemaal.

maandag:

pasta met een saus van gestoofde snijbonen, paprika, tomaat en ui

Eerst een ui en knoflook gebakken, paprika erbij, tomatenpuree gebakken om te ontzuren en een blikje tomatenblokjes en de de snijbonen in stukjes van een centimeter erbij. Dit lekker lang laten stoven.

dinsdag:

gebakken aardappels, witlofsla, broccoli

Ik ben dol op gebakken aardappels. Een frisse salade erbij en wat broccoli, weer een vegetarische maaltijd. Ik kan het hele jaar door salades eten, daarvoor hoeft het voor mij geen zomer te zijn. 

woensdag:

goodie bowl en een wrap: zoete aardappel, broccoli, feta, sla, tomaten, geroosterde aubergine en courgette

Dit was een avond waarop ik alleen moest eten. Ik maak het mezelf dan makkelijk én ik eet meestal iets waar T. niet zo van houdt. 

donderdag:

tjaptjoy met kip, rijst, komkommersalade

T. maakt heel lekkere tjaptjoy, deze keer deed hij er een kipdijtje door. Niet veel vlees maar dat hoeft ook niet. Wel lekker veel groenten. 

vrijdag:

kikkererwtencurry, gewokte savooiekool en rotiplaat

Ik at weer alleen en had de curry 's ochtends al uit de vriezer gehaald. Alleen de kool nog snijden en een uitje snipperen en beide in de wok roerbakken. De rotiplaat kwam ook uit de vriezer. Dit vond ik weer een maaltje om mijn vingers bij op  te eten!

zaterdag:

noedels, gewokte groente, tempeh, satésaus

Vaste prik op vrijdag of zaterdag.

zondag:

broodje hamburger voor T., pita met falafel voor mij, rodekoolsalade en een groene salade met komkommer en tomaat.

Er was nog gehakt in de vriezer en dat moest op, zelfs in de vriezer is iets niet oneindig houdbaar. De falafel zelf gemaakt en meteen een portie ingevroren. We sloten de week af met weer een makkelijke maaltijd.

Het eten voor maandagavond, dan eten we pasta, heb ik op zondagmiddag al voorbereid. Ook staat er een quiche op de planning die ik ga maken, en een Indiaas gerecht dat T. gaat bereiden. Dat laatste gerecht heb ik nu al trek in!

4 opmerkingen:

  1. vandaag eten we rendang uit de vriezer met noodles, h sperziebonen en ik augurken.
    ik typ beetje lastig ook zonder hoofdletters want vandaag geopereerd aan rechter middelvinger, gewricht schoongemaakt en pennetje erin gezet zodat hij niet meer kan buigen en dan zonder pijn is. volgens orthopeed een erg aangetast gewricht en operatie zeker nuttig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, lekker.. rendang! Logisch dat je na zo'n ingreep even makkelijk doet en eten uit de vriezer haalt. Ik hoop dat de operatie goed geslaagd is en je snel pijnvrij bent. Sterkte met je herstel!

      Verwijderen
  2. Wij eten vandaag bami. Een beetje uit armoe: ik kon niks anders bedenken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Nicole, uit armoede??? ;-) Ik kan ergere dingen bedenken als je inspiratieloos bent: boterham pindakaas of een blik soep open trekken! Bami... Lekker hoor, eet ze!

      Verwijderen