vrijdag 3 december 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 80 tm 84

Ik betwijfel of ik de duizend haal, op de lijst met vragen die ik van internet heb geplukt staan er wel zoveel, maar ik sla er ook veel over, die zijn leuk voor jeugdigen maar minder toepasselijk voor mij. Of ronduit stupide. Maar voor vandaag heb ik weer vijf vragen gekozen die ik leuk vind.

80.    Wat ligt er op mijn nachtkastje?

Mijn bril en mijn telefoon. Vroeger lag er ook een boek maar ik lees al jaren niet meer in bed. Ik ben ontspannen genoeg om meteen in slaap te kunnen vallen.  Mijn telefoon ligt er voor het alarm, verder doe ik daar niets mee. De telefoon staat op 'niet storen' van 19.00 uur tot 06.00 uur, dus ik krijg ook niets binnen, tenzij het mijn vader of zijn partner is, die komen wel door de buffer heen.

81.    Staan er foto's op mijn telefoon waarmee ik chantabel ben?

Nee, natuurlijk niet! Ik ben geen puber die selfies maakt in compromitterende posities. En ik doe nooit dingen die het daglicht niet kunnen verdragen laat staan dat ik daar dan een foto van maak. Anderen zullen mij ook niet betrappen op iets waarmee ik te chanteren zou zijn. Gelukkig maar, ik moet er niet aan denken dat zoiets zou gebeuren!  Lang geleden, ik werkte nog niet zo heel lang in het onderwijs en was mentor van een 3e klas vmbo, is mij een bedrag aangeboden door de vader van een leerling om deze leerling over te laten gaan naar de vierde. Hier ben ik niet op ingegaan en heb dit diezelfde dag nog aan mijn directeur gemeld. Hij moest er nogal om lachen want ik was redelijk gechoqueerd. Ik denk dat de directeur deze vader nog wel heeft gebeld om hem te vertellen dat zoiets echt niet kan. Stel je voor dat ik dat geld wel had aangenomen, dan zou ik mezelf in een behoorlijk chantabele positie hebben gebracht!

82.    Kan ik goed autorijden?

Ja, ik rijd niet veel meer in vergelijking met jaren geleden, maar ik ben een behoorlijk goede chauffeur. Ik heb op mijn 18e mijn rijbewijs in Londen gehaald, na 20 lessen en meteen bij de eerste keer afrijden. Toen ik thuis kwam - ik was nog au-pair bij de Misselbrooks - mocht ik meteen met Paul zijn auto een toertje gaan maken. Hij had een vrij flitsende Peuogeot, het type weet ik niet meer maar hij scheurde er lustig in op los. Ik plande, met het stratenboek op schoot, het was tenslotte 1987 en een navigatiesysteem bestond destijds nog niet voor auto's, een ritje naar Buckingham Palace. Met het zweet op de rug ben ik gaan rijden en vond ik de weg, herkende steeds meer onderweg en vond het steeds leuker. Over Vauxhall Bridge, de stad in en langs Trafalgar Square. Toen ik daar was, was het nog maar een klein stukje naar The Mall en dan een ererondje over de rotonde waarvandaan ik in de verte het paleis zag! Wat was ik trots! De jaren die ik in Londen woonde heb ik veel gereden, dat kon toen nog goed en je kon zelfs nog parkeren in Soho. Nu mag je in grote delen van het centrum niet stoppen of zelfs niet meer komen. 

Sinds ik in mijn woonplaats werk gebruik ik mijn auto bijna niet meer en daardoor mis ik ook wat routine en rijd ik voorzichtiger in onbekend gebied. 

83.    Wil ik aardig gevonden worden?

Ik zou jokken als ik zei dat dat niet zo is. Maar het ligt er wel helemaal aan door wie.  Collega's op het werk waar ik nauw mee samenwerk zijn belangrijke mensen en ik vind het fijn als dat klikt. Dat werkt beter en daardoor is het werkplezier ook groter. Mensen uit de buurt maak ik wel eens een praatje mee en voor hen is er ook geen reden om me niet aardig te vinden. Ik ga niet extra mijn best doen om aardig gevonden te worden, je mag me of je mag me niet!

84.    Wat had ik  anders moeten doen in mijn liefdesleven?

Ik had in mijn eerste relatie, toen ik door had dat het niet zo'n fijn persoon was waar ik mee leefde, meteen een eind moeten maken aan de relatie en daar niet nog zo'n vijf jaar mee moeten wachten. In totaal heb ik bijna tien jaar van mijn leven met deze persoon geleefd en waren de eerste paar jaar nog wel okay, de laatste jaren waren een hel.

Geen positief eind aan de vijf vragen van deze week, maar wel eerlijk geantwoord. En op die relatie zal ik nog eens terugkomen in mijn verhalen op woensdag, wanneer ik over mijn leven in Engeland schrijf. 


12 opmerkingen:

  1. Ik heb op mijn nachtkastje alleen mijn bril en smartphone liggen. En aardig gevonden willen worden... Volgens mij wil bijna iedereen dat...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tijd gelden kreeg ik 2 mails waarin stond dat ze filmpjes van mij hadden waarin ik bepaalde handelingen deed bij achter de computer. Als ik geen geld overmaakte zouden ze ze plaatsen. Terwijl ik heus wel weet dat dat soort filmpjes van mij niet bestaan schrok ik wel. Zegt mijn man; schat er zit niet eens een camera op jouw oude computer. Bof ik even.
    Ook kreeg ik mail over openstaande boetes, ik reed veel te hard op de snelweg. Tja. Ik rij nooit op de snelweg.
    lieve groetjes en fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Pourquoi pas, die mail kreeg ik ook, op mijn werkmail nota bene! En smsjes met linkjes naar diverse openstaande rekeningen... ik betaal NOOIT te laat!

      Verwijderen
  3. Hoi Nicole, jij en ik en nog miljoenen anderen hebben dit op hun nachtkastje ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke manier om een kijkje in je leven te krijgen. Vooral die chantabele foto's. Nee dat was er vroeger niet. Toen deed je misschien ook wel gekke dingen in een vlaag van verstandsverbijstering maar dat staat nu niet op internet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Herma, dank je voor het compliment! Het is leuk om deze stukjes te schrijven want bij sommige dingen sta je eigenlijk nooit stil en voor deze rubriek doe ik dat wel. Ik leer zo ook mijn vaste reageerders beter kennen want zij reageren vaak met hun antwoorden op deze vragen. Haha...vroeger was niet alles beter, maar je kon wel dingen doen die niet meteen door jan en alleman gezien werden op FB en dat soort sites!

      Verwijderen
  5. Mijn liefdesleven was leuk, veel vriendjes en ervan genoten, gelukkig geen vervelende ervaringen.
    Ik ben aardig maar niet iedereen heeft dat meteen door maar misschien doe ik er ook mijn best niet zo erg voor.
    Op mijn nachtkastje ligt veel, neusspray en zo'n inhaler, lippenbalsem, water, potje kokosolie als ik droge mond heb, een gel voor droge mond en dropjes. Lampje, klokradio.
    Geen telefoon, die ligt beneden en als die gaat hoor ik hem boven.
    Foto's op telefoon zijn voornamelijk bloemen en hond.
    en ja ik kan goed autorijden al 53 jaar. Kreeg er zelf complimentje over van huidige partner die een keer zei: eindelijk een partner waar ik mijn auto aan druf toe te vertrouwen, en ik kan ook nog goed kaartlezen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Lot, je wordt steeds stoerder! Tof dat je huidige partner je met een gerust hart in zijn auto laat rijden. En dan ook nog veel vriendjes gehad! :-) Natuurlijk ben je aardig, maar laat ze maar denken... ik doe ook steeds minder mijn best en als het klikt klikt en en merk je vanzelf hoe aardig ik ben. Goed weekend Lot! xx

      Verwijderen
  6. Op mijn nachtkasje ligt van alles behalve een telefoon. Die laat ik 's nachts beneden.
    Ook hier geen chantabele foto's op mijn telefoon. Ik ben 67, stel je voor!
    Autorijden is zo leuk. Ik kan het ook goed, rijd al bijna 50 jaar. Als manlief en ik samen onderweg zijn, dan zit ik meestal aan het stuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Myriam, mijn telefoon is ook mijn wekker, maar ik gebruik hem dan ook alleen maar daarvoor als hij op mijn nachtkastje ligt. Bellers en appers komen niet door de 'niet storen' stand, alleen mijn vader en zijn lief wel, mocht er iets gebeurd zijn of een noodgeval oid. Autorijden is ook leuk mits niet in files en drukte met haast! Fijne dag verder!

      Verwijderen
  7. Mijn telefoon ligt op mijn nachtkastje zodat ik in geval van nood bereikbaar ben voor mijn naasten. Als iemand in het gezin van 1 van mijn dochters plotseling naar het ziekenhuis moet, dat moet er oppas komen voor de kinderen of een begeleider voor naar het ziekenhuis. Ook voor een paar buren ben ik in geval van nood oproepbaar.
    Als ik nodig ben, dan ga ik er op af!
    Gelukkig hoeft dit bijna nooit, afgelopen voorjaar wel. Toen had één van mijn dochters een hevige pijn in haar buik. Ik ben zo snel mogelijk naar hun huis gegaan om tot halverwege de nacht op de kleintjes te passen. Zij zijn direct nadat ik kwam naar de eerste hulp gegaan. Dochter had een galsteenkoliek, maar het had ook iets anders kunnen zijn. Dan ben ik blij dat ik bereikbaar ben en op de kinders van 1 en 4 kan passen. Ze hadden, toen de diagnose bekend was, geappt. Het was een opluchting! Galstenen komen in mijn familie veel voor. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar directe familieleden wel. Ik had door de aard van de pijn en de plek van die pijn bij mijn dochter al wel een vermoeden dat het dat kon zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Aaf, in noodgevallen is het natuurlijk belangrijk om bereikbaar te zijn. Wij hebben geen vaste lijn dus vandaar dat de mobiel bij het bed ligt. Ik heb nog nooit voor een noodgeval mijn bed uit hoeven komen gelukkig. Fijn dat jij kon helpen toen het nodig was. En natuurlijk zouden zij hetzelfde voor jou doen! Fijne zondag!

      Verwijderen