vrijdag 31 december 2021

wat je nog niet wist over Mevrouw Niekje 100 tm 104

Al bij vraag 100 aangekomen, nog maar 900 te gaan!

100.    Waarvoor ben ik mijn ouders dankbaar?

Ik kan hier pagina's vol over schrijven, er zijn namelijk heel veel dingen waarvoor ik mijn ouders dankbaar ben:

  • er altijd zijn met advies en steun
  • mij leren zelfstandig te zijn en eigen keuzes te maken
  • financiële hulp toen het nodig was

Mijn ouders hebben mijn broer en mij goed opgevoed. Er was altijd ruimte voor zelfontwikkeling en ontplooiing. We kregen advies maar mochten ook onze eigen beslissingen, tegen het advies in, nemen. 

Er was voldoende geld maar mijn ouders smeten er niet mee. We kregen zakgeld en een bijbaantje was niet nodig.  Toch hebben zowel mijn broer als ik diverse bijbaantjes gehad om een extra zakcentje te verdienen omdat we niet alles kregen waar we om vroegen. 

Ik ben al vrij jong zelfstandig geworden door op mijn 18e naar het buitenland te gaan. Een stap die ik durfde te zetten omdat ik mezelf toen erg wijs vond. Nu realiseer ik me dat iedereen van die leeftijd dat van zichzelf vindt! Gelukkig hebben mijn ouders mij ook daar in gesteund.

Toen het even van minder met mij ging nadat ik mijn relatie met een man die al mijn geld opmaakte had verbroken kon ik terugvallen op mijn vader, voor tijdelijke onderdak, mentale én financiële steun. Nadat ik was opgekrabbeld, weer aan het werk ging en een plek zocht om te wonen kon ik met zijn hulp mijn tweede koopwoning financieren. Iets waar ik nu, in mijn derde koophuis, nog steeds profijt van heb. 

Zoals gezegd kan ik hier heel veel over schrijven want mijn dankbaarheid is groot.

101.    Wat hadden mijn ouders beter kunnen doen?

Ik weet dat zij alles naar hun beste kunnen en inzichten hebben gedaan. Ik denk wel dat ze me wat weerbaarder hadden kunnen maken. Het kan ook zijn dat het mijn karakter is, maar soms laat ik te makkelijk over mij heen lopen en kom ik niet voor mezelf op. 

102.    Zeg ik altijd wat ik denk?

Oh nee! Dat is ook helemaal niet verstandig. Stel je voor dat ik iets niet mooi vind aan of van iemand, dan is het beter om er niets over te zeggen dan te zeggen wat ik denk. Dat zou namelijk onnodig kwetsend zijn. Wanneer mijn mening wordt gevraagd, of het nu met werk te maken heeft of privé is dan probeer ik wel te zeggen wat ik denk, maar bij een mening die afwijkt van de rest denk ik eerst heel goed na over de manier waarop ik het dan zeg.

103.    Staat de tv vaak aan zonder dat ik kijk?

Als ik alleen ben staat de tv nooit aan als ik niet kijk, dan luister ik naar de radio (NPO1) of staat alles uit. De stilte vind ik ook wel prettig af en toe. Zeker wanneer ik thuiskom na een drukke dag op het werk. Als ik opsta gaat de radio wel altijd aan, dan hoor ik het nieuws en af en toe een muziekje. En deze periode luister ik af en toe naar de Top 2000. Als T. thuis is staat de tv wel aan. Hij kijkt graag en veel tv, leest geen boeken maar luistert 's avonds in bed naar boeken. Leest geen krant mijn heeft een abonnement op Blendle en luistert zo naar het nieuws uit de kranten. Ik  kan me gelukkig goed afsluiten als ik zit te lezen terwijl de tv aan staat.

104.    Wat koop ik van mijn laatste tien euro?

Ik denk dat ik mezelf dan zou trakteren op een tompouce en een koffie bij Hotel New York in Rotterdam.  Daar serveren ze de lekkerste tompouce uit de regio en naast dat ik daar mijn laatste geld aan zou uitgeven mag je me daar ook altijd voor wakker maken!

Vanavond om 20.00 uur komt mijn laatste blog van dit jaar online. Een korte blog over, heel toepasselijk, goede voornemens.



7 opmerkingen:

  1. Fijn he,zo'n steun in allerlei opzichten.Ik zag als kind al "onrechtvaardigheid"vooral op school. En ben altijd gesteund om dat netjes aan te kaarten. Dat gaf een gevoel van "alle mensen zijn gelijkwaardig".

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Izerina, goed punt, ook steun voor anderen is belangrijk. Dat is mij ook bijgebracht. Mijn vader was naast zijn werk op een school voor moeilijk lerende kinderen ook in het bestuur van Helpt Elkander. Ik droeg als jongere ook mijn steentje bij door als begeleiding mee te gaan met uitjes naar Artis, Efteling etc. Fijne jaarwisseling!

      Verwijderen
  2. Wat heerlijk als je zo over je ouders kan denken. en het laatste tientje? toch cappucino denk ik. Niet dat ik verslaafd ben maar het voelt zo gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Pourquoi pas, Ik heb erg goede herinneringen aan mijn jeugd, en dat is heel wat waard! Ik houd erg van koffie, maar niet met melk, ook niet te sterk trouwens, een espresso vind ik niet lekker.

      Verwijderen
    2. Hoi PP, ook nog een fijne jaarwisseling natuurlijk! xx

      Verwijderen
  3. Ik heb een nogal vrije opvoeding gehad er kon veel en ik mocht ook erg veel. We waren in de weekenden en vakanties altijd met de boot weg op een eiland van een vereniging en grote vriendengroep en veel activiteiten met toen al veel multi-culti

    Wat mijn ouders iets anders (niet persé dat dat beter geweest zou zijn) is me meer stimuleren om een vervolgopleiding te doen na drie jaar ULO en 1 jaar huishoudschool. Ik hield totaal niet van school en wilde gewoon gaan werken maar er was vast wel een opleiding geweest die ik wel leuk had gevonden en kon doen al ben ik totaal geen studiehoofd.
    Maar als ik wel iets anders had gedaan was leven vast anders verlopen en zat ik nu niet hier waar het zo fijn is.

    Toen ik naar Den Haag verhuisde om te gaan samenwonen met 23 jaar was ik daar wel eens te snel met mijn Amsterdamse gedrag, werd soms ook echt niet goed begrepen en andere humor. Toch 40 jaar gewoond

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, wel fijn zo'n vrije opvoeding denk ik. Zo leer je ook met allerlei soorten mensen omgaan. Gelukkig kijk je, ondanks dat je niet verder geleerd hebt, niet met spijt terug. Spijt heeft ook zo weinig zin! Grappig dat de mentaliteit van mensen zo verschillend is en jij als Amsterdamse niet altijd goed begrepen werd! Fijne jaarwisseling! xx

      Verwijderen