maandag 20 december 2021

eetoverzicht week 50

In het weekend had ik al de nodige voorbereiding gedaan zodat deze eetweek weer lekker makkelijk was. Dit heb ik afgelopen week gegeten:

maandag:

pasta met ratatouille, sla, broccoli

Ik heb de ratatouille al op zondag gemaakt, een hele grote braadslee vol! Een deel vandaag met pasta gegeten, aangemaakt met een beetje tomatensaus om het wat smeuïger te maken en de rest in porties in de vriezer. Bij het eten zoals altijd ook nog een salade en voor mij wat broccoli.

dinsdag:

spruitjes, aardappelpuree, biologische varkenssaucijs met gekarameliseerde uien, komkommersla

De spruitjes gekookt en pureetje gemaakt. Twee uien in ringen gesneden en gebakken en laten karamelliseren samen met de worst. Beetje vocht erbij zodat er een jus ontstaat. Wij eten met ons tweetjes samen 1 worst.

woendag:

ei-curry, rotiplaat, gewokte sperziebonen met tauge

De curry uit de vriezer, gekookte eieren in de saus opwarmen, rotiplaat uit de vriezer, sperzieboontjes afgelopen zondag al geblancheerd en nu nog even in de wok met een uitje en taugé.  Heel snel klaar, sneller dan je afhaalmaaltijd kan zeggen!

donderdag:

borlottibonen met savooiekool, sla

De savooiekool van enkele weken geleden was erg groot en ging(ook deze keer) niet op. De kool in plastic verpakt buiten gelegd omdat ie teveel ruimte in de koelkast innam. Vandaag maakte T, er een lekkere stoofschotel mee.

vrijdag:

goodiebowl: falafel, zilvervliesrijst, erwtjes, gegrilde aubergine, broccoli, pittige tomatensaus, sla met komkommer en radijs

zaterdag:

gado gado

Deze keer geen wokgerecht maar een bord gado gado. Ik heb van de groente uit de koelkast van alles wat gebruikt. Geblancheerd in een kruidige bouillon en lauwwarm opgediend met een schep satésaus en zilvervliesrijst.

zondag:

Tomatengroentesoep, broodje geitenkaas

Van alle groenteresten en -afsnijdsels en een grote schenkel een flinke pan bouillon getrokken. T. heeft met een deel van de bouillon een heerlijke soep gemaakt. Gegeten met dikke snee geroosterd zuurdesembrood met geitenkaas en nog wat sla erbij.

Bij het online komen van deze blog zit ik op fiets naar een nagenoeg leeg schoolgebouw. Studenten zijn gisteren per mail en app geïnformeerd over de maatregelen en wij als medewerkers ook. Vandaag horen we, op school in mijn geval want ik heb een eigen kantoor, of online meer details. Een aantal van onze studenten komen overigens wel naar school omdat zij bij de zogenaamd 'kwetsbare doelgroep' horen. Jongeren die geen veilige thuissituatie hebben, of anderszins beter op school kunnen zijn. Ik weet al wel dat we ons de komende dagen gaan voorbereiden op online-onderwijs vanaf 10 januari. Hopelijk is het niet nodig maar dat weten we pas op 3 januari, als Mark Rutte daarover het onderwijs informeert.


10 opmerkingen:

  1. Kunnen jullie op school nog putten uit vorige ervaringen met de lockdown? Ik dacht nog aan je nu je de sportschool moet missen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Izerina, ja we hebben nu wat ervaring met zo'n situatie als deze. We gaan deze week geen lessen meer verzorgen en alvast voorbereidingen treffen voor na de kerstvakantie. Ik ben al begonnen aan een blog over de sluiting van de sportschool en wat dan.... dat was inderdaad weer een enorme teleurstelling, maar ook daar heb ik nu ervaring mee en wat oplossingen, die lees je woensdag. xx

      Verwijderen
  2. Wat voor werk je nu exact doe is me nog niet duidelijk, of je hebt er wel meer over geschreven en ben ik het vergeten. Maar vast bijzonder werk als je ook met kwetsbare jongeren bezig bent.

    Ik had zaterdag bij de too good to go box een pot pastasaus en aangezien we geen pastaliefhebbers zijn ga ik er vandaag een soepje van maken.
    Ga de koelkast goed opruimen en uitsoppen en misschien kom ik nog wel wat tegen wat ook in de soep kan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lot, ik werk als zorgcoördinator op een mbo-instelling. Daarnaast ben ik docent Engels maar geeft ik dat dit jaar niet. Ook heb ik ooit de opleiding 'gewichtsconsulent' gedaan en geef ik dit jaar vier uur les aan studenten van de opleiding 'Leefstijlcoach'. Ik geef ze een ingedikte cursus 'gewichtsconsulent'. We hebben een aantal opleidingen op deze locatie, variërend van niveau 1 tot en met 4. Met name in de niveau 1 en 2 groepen zitten veel jongeren die met extra problematiek te maken hebben. Denk aan: uit huis geplaatste jongeren, tienermoeders, ex-gedetineerden enzovoort. Voor hen is het belangrijk dat zij niet van de ene op de andere dag geen school meer hebben dus wij maken nu afspraken met ze om ze individueel nog te helpen met de afronding voor de kerstvakantie en ze voorbereiden op na de kerstvakantie. Ook als de scholen dicht blijven gaan wij deze groepen wel weer les op school geven, maar dan halve klassen halve dagen. Soep kan je overal van maken, dat is zo fijn aan soep!! Al die sneue slappe groenten uit de koelkast kunnen er lekker in... eet ze! xx

      Verwijderen
    2. Dat is dan een hele leuke gevarieerde baan die je hebt. Fijn dat je opleidingen en ervaring zo kan combineren

      Verwijderen
    3. De variatie maakt het leuk, ik ben overigens van oorsprong opgeleid als docent Engels, daar doe ik momenteel niets mee op school. Ik zorg wel dat ik het bijhoud, kijk graag naar de BBC en lees The Guardian. En heb contacten in Engeland die ik komend jaar hoop op te zoeken!

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Hallo Nicole, is dat net als bij ons peen en uien en aardappels? Wij (T.) maken die tegenwoordig 'decontructed'. Gekarameliseerde uien en wortel met aardappelpuree. Maar alle varianten vind ik lekker en moet altijd aan vroeger denken, wij aten het toen ik jong was ook regelmatig in de winter... als ik moest zwemmen of door een andere reden later at dan kreeg ik het opgebakken in de koekenpan, nog lekkerder!

      Verwijderen
  4. borlottibonen zijn helemaal nieuw voor mij vind sowieso dat je heel divers eet. Zo creatief ben ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoii Liesbeth, ik vind het leuk om in een Turkse, Poolse, Chinese of andere winkels met buitenlandse producten te kijken en dan dingen mee te nemen die ik nog niet ken. Dan zoek ik op het net recepten met dat product. Ook heb ik een stuk of 30 vaste foodwebsites die ik volg voor inspiratie en tenslotte leen ik ook nog vaak de nieuwste kookboeken bij de bieb. Door het lezen van recepten kom ik op ideeën, ik volg de recepten nooit letterlijk op maar geef er dan mijn draai aan. Mijn man kan ook goed koken en heeft ook geen recepten nodig. We vinden koken ook leuk, misschien dat dat helpt.

      Verwijderen